IHS Blog

Neden PHP’yi Tercih Etmeliyim?

PHP

Sayıları artık milyonları bulan web sitesiyle birlikte, içeriğe ulaşmak için ana kaynak internet oldu. Olağanüstü nitelikte web uygulaması ve internet sitesi yapmak isteyenler PHP tercih ediyor. Çok çeşitli özellikler sunan bu çok yönlü ve maharetli kod yazma dili web sayfalarını interaktif ve canlı bir hale getiriyor. Çok sayıda özelliği bünyesinde barındıran bu dil sitelere birçok işlev katmayı mümkün kılıyor.

Web sitesi yapmak için harcanan vakit kıymetli bir yatırımdır. Dinamik bir web site oluşturma süreci ise PHP ile diğer programlama dillerine göre çok daha kolay ve hızlıdır.

PHP’yi en çok kullanılan programlama dili yapan 11 özellik:

Açık Kaynaklı Olması

PHP genel lisansıyla ücretsiz olarak edinilebilir. PHP’yle birlikte metin editörleri, MySQL ve Apache Server gibi yazılımlar da ücretsizdir.

PHP web siteleri için gereken tüm araçları ve çözümleri sunan bir açık kaynaklı dil olarak tüm Dünya’da kabul görmektedir.

Çok Platformlu Olması

PHP Linux, UNIX ve Windows’la sorunsuz bir şekilde çalıştığı için çok platformlu uygulamalar geliştirilebilmesini mümkün kılar. MySQL ve Apache ile kolayca arayüzlenebilir. Diğer web sunucuları ve işletim sistemleriyle bir hayli uyumlu olması PHP’yi farklı platformlarda uygulanabilir hale getirir.

Kullanıcı Dostu Olması

Oldukça kolay kullanımlı bir programlama dilidir. Öğrenme esnekliği sağlar ve yeni bir dilin syntax’ını veya mimarisini öğrenme zahmetini ortadan kaldırır.

Ayrıca diğer dillere nazaran oldukça güvenli ve ölçeklendirilebilirdir.

Daha Hızlı Gelişim

PHP’yle web sitesi yapmak hızlı ve zahmetsizdir. Tüm ticari ihtiyaçları karşılayan hızlı bir programlama dilidir. Web’le ve HTML’le gayet iyi çalışır ve GET ve POST erişimleri bu sunucu tarafı programlama dilinde hazır olarak bulunur.

Çok Katmanlı Güvenlik

Siteleri saldırılardan, tehditlerden ve virüslerden korumanın en güvenli yollarını sunar. Siteleri buglardan koruyacak çok katmanlı bir güvenlik sistemine sahiptir ve güvenlik seviyeleri .ini dosyasının içinde kolayca değiştirilebilir.

Yüksek Performans

Kendi belleğini kullanarak geliştirme süresini ve sunucunun iş yükünü azaltır. Konvansiyonel web yığınlarında çok daha hızlı çalışır ve Apache web sunucusunu kullanarak işlem hızını arttırır.

Diğer yazılımlarla birlikte kullanıldığında dahi hızını koruyan olgun bir dildir.

Esneklik

Diğer dillere kıyasla en üst düzey esnekliği sunan ideal bir programlama dilidir. Modüler sistemiyle XML ve daha pek çok kütüphaneyle entegre edilebildiği için her işletmeye özgü özel ihtiyaçları karşılayabilir.

Uzantılar

PHP çekirdek fonksiyonlarını genişletecek sayısız uzantıyı da içerir. Kullanıcının kaynak kodunu XML manipülasyonuyla kontrol edebilmesini sağlar.

Bu özellik sayesinde her türlü uzantı ayarıyla entegre edilebilir.

Maharetli Olması

Çok fazla trafiği olan web sitelerinde sorunsuz bir şekilde çalışır. Bir sunucu tarafı programlama dili olarak çerez gönderme veya alma, dinamik sayfa içerikleri oluşturmak vs gibi diğer CGI programlarının yapabileceği her şey PHP’yle de yapılabilir.

Twitter, Facebook ve Wikipedia gibi çok fazla ziyaret edilen web siteleri kodlama dili olarak PHP’yi kullanır.

Front-End Web Geliştirme

PHP hem Frond-End hem de Backend web geliştirmede kullanılabilir, bu yüzden daha hızlı bir geliştirme süreci sağlar. Uyumlu geliştirme özelliği PHP programcılarının sitelerinin mevcut durumlarını sadece tek bir kodu değiştirerek kolayca değiştirebilmelerini mümkün kılar.

Tüm Platformlarla Uyumlu Olması

PHP Unix, Windows vs gibi tüm bilindik işletim sistemleriyle uyumludur. Bu çeşitliliği sayesinde kullanıcılara esneklik sunar.

Ayrıca Mac ve Linux’u da desteklediği için en çok kullanılan programlama dillerindendir.

Sonuç

Eğer dinamik bir web sitesi yapmak istiyorsanız PHP sizin için kesinlikle doğru seçimdir. Bu seçimi yaparak web sitenizi hiç sorun yaşamadan yönetebilir ve geliştirebilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyecek bu dil ücretsizdir ve birçok platformla uyumludur.

Exit mobile version