IHS Blog

.NET Framework 4.0, 4.5 ve 4.5.1 Desteği Sona Eriyor

.NET Framework 4.5.2

Microsoft .NET Framework 4.0, 4.5 ve 4.5.1 versiyonlarına verdiği desteği resmi olarak sona erdirdi. Kullanıcıların .NET 4.5.2 veya daha yeni versiyonlara geçmesi gerekiyor. Bu geçiş yalnızca 4.x serisi için geçerli olacak. .NET 3.5 SP 1 gibi daha eski versiyonlar desteklenmeye devam edecek. Burada destekten kastedilen, teknik desteğe, güvenlik güncellemelerine ve düzeltmelere erişim.

Uyumluluk

ASP.NET geliştiricileri .NET 4.5.2’ye geçerken bazı uyum sorunları yaşayabilirler. Geliştiriciler güvenlik bakımından risk oluşturmasına rağmen yakın zamana kadar “enable ViewStateMac” ayarını uygulama veya sayfa düzeyinde yanlışa ayarlayarak durum görüntüleme mesajı kimlik onaylama kodunu devre dışı bırakabiliyordu. Buna artık izin verilmeyecek.

Uygulamanızı .NET 4.5.2 için yeniden derlerseniz ve geçici taşıma panosundan okuma yapmak için DataObject.GetData’yı kullanırsanız da bazı sorunlar yaşayabilirsiniz.

.NET Framework’ü hedefleyen veya .NET Framework 4.5.1 ya da daha eski versiyonlarla çalışan uygulamalar için, DataObject.GetData HTML formatlı veriyi ASCII olarak getiriyor. Dolayısıyla, ASCII olmayan karakterler rastgele iki karakterle temsil ediliyor. Örneğin é (0xE9), é (0xC3 0xA9) olarak temsil ediliyor.

.NET Framework 4.5 veya daha yeni versiyonları hedef alan ve .NET Framework 4.5.2 ile çalışan uygulamalar içinse DataObject.GetData HTML formatlı veriyi UTF-8 olarak getiriyor.

.Net 4.6’ya geçmeyi düşünüyorsanız, bu konudaki ayrıntılar için .NET Framework 4.6’daki Uygulama Uyumluluğu kılavuzunu incelemenizi tavsiye ederiz.

Azure

Eğer otomatik güncelleme seçeneğiniz açıksa, Windows Azure Guest işletim sisteminiz Şubat ayında .NET 4.5.2’ye yükseltilecek.

Exit mobile version