IHS Blog

osCommerce vs PrestaShop

alisveris-sepeti

Alışveriş sepetinizle ilgili vereceğiniz karar hem online mağazanız hem de müşterileriniz için önem teşkil etmekte. Sizin kolay kullandığınız ama müşterilerinizin zorlandığı bir alışveriş sepeti iş görmez. Bu konuda en iyi seçimi yapabilmeniz için osCommerce ve PrestaShop arasında bir karşılaştırma yapıldı.

Bu iki çözüm şu an piyasadaki en iyi çözümler olarak görülüyor. Binlerce online girişimci online mağaza olarak bu iki ürünü kullanıyor. osCommerce ve PrestaShop arasında bir tercih yapmak ise pek kolay değil çünkü ikisi de online mağaza konusunda oldukça iyi. Bu karşılaştırma sonucunda hangi ürünün ihtiyaçlarınıza daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

osCommerce

Tanınmış bir açık kaynaklı alışveriş sepeti çözümü olan osCommerce 2000 yılında üretildi. İnternette bulabileceğiniz en esnek ve ölçeklendirilebilir seçeneklerden biri. Ne var ki, yeni ürünlerin piyasaya çıkmasıyla popülaritesini biraz yitirmişti. Günümüz itibarıyla osCommerce 13.000’in üzerinde online mağazada kullanılıyor ve geniş bir kullanıcı kitlesi var.

PrestaShop

Daha yeni ama daha popüler bir alışveriş sepeti çözümü olan PrestaShop 125.000’in üzerinde online mağazada kullanılıyor ve piyasanın yükselen değeri olarak nitelendiriliyor. Kullanımı kolay, tasarımı zekice yapılmış, çok sayıda özelliğe ve işleve sahip ve mükemmel bir admin paneli var.

İki Çözümün Faydaları

PrestaShop’un da osCommerce’in de kısıtlı bütçesi olan girişimciler için ücretsiz versiyonları var. Her ölçekteki işletmeler bu iki seçenekten faydalanabiliyor. Fakat PrestaShop daha ziyade küçük ve orta bütçeli işletmeler için tasarlanmış. Yüz ürününüz de olsa on binlerce ürününüz de olsa her iki çözüm de işletmenizi destekliyor. PrestaShop da osCommerce de alışveriş sepetinizi istediğiniz şekilde özelleştirebileceğiniz çok sayıda uzantı/eklenti sunuyor.

Çözümlerin Birbirinden Farklı Noktaları

osCommerce ve PrestaShop’a baktığınızda önemli farklılıklar hemen göze çarpıyor. PrestaShop oturmuş ve güncel bir versiyonunu osCommerce’den daha yakın bir tarihte yayınladı. PrestaShop ayrıca daha fazla özelliğe sahip ve birkaç dakika içinde indirilebiliyor, ürünlerle doldurulabiliyor ve mağazanızı online satışa hazır hale getirebiliyor. PrestaShop’un ürün yönetimi sistemi piyasadaki diğer tüm sistemlerden daha iyi.

osCommerce’leyse istediğiniz sayıda ve tipte ürünü online olarak satabiliyorsunuz. Sistem çok sayıda dili, para birimini ve ödeme aracısını destekliyor. Sistemde sipariş yönetimi özelliği de bulunmakta. osCommerce ile 7.000’in üzerinde uzantıyla mağazanızı kolay bir şekilde düzenleyebiliyorsunuz.

osCommerce’i Kimler Kullanmalı?

osCommerce ve Presta Shop’u karşılaştırınca programlama konusunda bilgi sahibi kişilerin osCommerce’i tercih etmesi gerektiği açıkça görülüyor. osCommerce daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor ama programlama dili bilmiyorsanız osCommerce’in özelliklerinin çoğu sizin için bir anlam ifade etmeyecektir.

PrestaShop’u Kimler Kullanmalı?

Küçük ve orta bütçeli işletmeler ve bir alışveriş sepeti oluşturmak isteyenler PrestaShop’u tercih etmeli. PrestaShop’un alışveriş sepeti opsiyonu osCommerce’inkine göre çok daha kolay oluşturuluyor ve daha fazla eklentiye, özelleştirme seçeneğine ve özelliğe sahip. Daha büyük bütçeli işletmeler bile esnekliği ve kullanım kolaylığı yüzünden PrestaShop’u osCommerce’e tercih edebilir.

Exit mobile version