IHS Blog

Panda Security: Malware dünyası 2016’da daha etkili olacak

malware

Panda Secuirty adlı güvenlik firması malware yaygınlığının 2016’da 2015’ten daha etkili olacağını tahmin ediyor. Saldırıların JavaScript ve PowerShell ile devam edeceği ve 2016’da daha fazla cihaza bulaşması öngörülüyor.

2015’te 230.000’den fazla yeni malware ortaya çıkarken, ağırlıklı olarak JavaScript ve PowerShell kullanarak işletim sistemini ve uygulamaları kontrol ediyorlar. Bu da siber saldırılarda ağırlıklı olarak tercih edilmelerine sebep oluyor.

Diğer firmalar bu saldırıların azalacağını tahmin ederken Panda Secuirty saldırıların üssel bir şekilde artacağını tahmin ediyor olması ilginç gibi görünse de kağıt üzerinde anlamsız görünmüyor.

Bu ayın başında Kaspersky Labs 2015’te görülen malware saldırılarının 2014’te göre 15.000 azalarak 310.000’e düştüğü paylaşılmış, 2016’da daha da azalacağı öngörülmüştü.

Fakat Panda’ya göre Internet of Things ve mobil cihazlar da düşünüldüğünde malware’ler daha da artacak. Hatta Android dünyasını ve internete bağlanan farklı cihazlar düşünüldüğünde ise malware’lerin potansiyel pazarının düşmesi zor görünüyor.

Ayrı mobil ödeme platformları da benzer şekilde saldırıya uğrayabilir ve bu sebeple de beraberinde büyük güvenlik risklerini bünyelerinde barındırıyor olabilirler.

Panda Security’e göre tüm cihazarın, Internet of Things, router, vb. de dahil olmak üzere en güncel sürüme yükseltilmesi en kritik konulardan biri. Ek olarak gelişmiş güvenlik çözümlerinin de ilgili sistemlerde çalışır ve güncel olması bu gibi saldırılara karşı kullanıcıların en büyük savunma silahı olacak.

Exit mobile version