IHS Blog

Plesk 12.5 Çıktı !

Plesk-Odin-12.5

Odin dünyanın en çok kullanılan web sunucusu ve web sitesi yönetim aracı Plesk’in son sürümü olan Plesk 12.5’in çıktığını duyurdu. Plesk 12.5 geçen yıl piyasaya çıkan Plesk 12’nin kullanıcı arayüzü geliştirilmiş ve Server Shield Plus ve MagicSpam ile güvenliği arttırılmış versiyonu. Sunucu yöneticisi tarafındaki mobil cihaz görünüşünün tamamen yenilenmesi sonucunda servis sunucuların müşterilerle irtibata geçmesi ve kendi kendini onarma araçlarına erişimi çok daha kolay hale getirilmiş. Plesk web yöneticilerinin, uygulama geliştiricilerinin, web profesyonellerinin ve hosting hizmeti veren şirketlerin özel ihtiyaçlarına göre oluşturulan dört farklı seçenek sunmaya devam ediyor.  

Odin’in ürün pazarlama bölümü başkan yardımcısı Jerome Stewart “Müşterilerimize esnek ve desteklenebilir ürünler sunmak için son teknolojilerin kullanıldığı hizmetleri araştırmaya devam ediyoruz. Plesk 12.5 arttırılmış güvenliği, eklentileri ve kullanıcı arayüzüyle servis sunucuların müşterilerine daha iyi hizmet vermesini sağladığını belirtti.”

Plesk 12.5’in özellikleri arasında şunlar bulunuyor:

Geliştirilmiş çekirdek deneyimi: Yeni arayüz kullanıcıların web sitelerini tek bir platformdan kolayca yüklemelerini ve yönetmelerini sağlıyor. Geliştirilmiş geçiş araçları sayesinde eski versiyondan yeni versiyonlara geçiş ve cPanel’den geçiş kolaylaştırılmış.

Kolay Kullanım: Plask sunucularının yönetici sunucularına alışık olmayan servis sunucular ve yeni kullanıcılar tarafından kullanımı artık daha kolay.

Kendi kendini onarma araçları: Plesk 12.5 içerisindeki otomatik iyileştirme ve kurtarma özellikleri sayesinde birçok teknik sorun özel bir desteğe gerek olmadan kendi kendini onarabiliyor.

Web sitesi geliştiricileri için takipçiye yönelik kolaylıklar: İçindeki yerleşik WordPress toolkiti sayesinde Plesk 12.5 arka uç yönetimini basitleştiriyor ve web profesyonellerinin temaları ve eklentileri toplu halde yönetebilmesini sağlıyor.

Sidekick.pro: Bu uzantı kullanıcının ek desteğe gerek kalmadan yeni özellikleri görebilmesini sağlıyor. Kullanıcılar yazılı, sesli ve görsel kılavuzların yardımıyla gerekli adımları kendi kendilerine atabiliyorlar.

Server Shield Plus desteğiyle arttırılmış güvenlik: Bu CloudFlare WAF’ı (web application firewall) tehditleri daha sunucuya gelmeden engelliyor ve ekstra donanım veya yazılım gerektirmiyor. Yeni güvenlik paketlerinin içerisinde MagicSpam de var.

ServerShield’ın bu yeni versiyonu hem hosting sağlayıcıların hem de Plesk sunucusu kullanıcılarının CloudFare’in web uygulama firewalluna erişmesini sağlıyor. Böylece müşterilerin web siteleri bilindik tehditler ve özel saldırılar daha sunucuya ulaşmadan engellenerek korunmuş oluyor.

Plesk 12.5 Kurulu 2 Ay Bedava Kampanyası ile birlikte VDS Sunucunuzu IHS Telekom güvencesiyle temin edebilirsiniz. İncelemek için tıklayınız.

Exit mobile version