IHS Blog

Programcılık Hakkında 6 İlginç Bilgi

programcilik-hakkinda-ilginc-bilgiler

Sabit Değişken Ne Demek?

“Sabit” kelimesinin değeri değişmeyen ve kendisi de değiştirilemeyen anlamına geldiğini herkes bilir. “Değişken” ise programların sorunsuz bir şekilde çalışması için değiştirilebilecek değer anlamına gelir. Peki öyleyse “sabit değişken” ne demektir?

“=” != “==”

Bir “eşittir”in iki “eşittir”e eşit olmaması birçoklarının hala anlamını çözemediği bir muammadır.

Hayat kurtaran Ctrl C, Ctrl V ve Ctrl Z

Gerçekte, mevcut kopyalanmış kod sayısı yazılmış kod sayısından çok daha fazladır. Bu yüzden olur da yanlışlıkla uzun bir kod listesini silerseniz, Ctrl Z imdadınıza yetişir.

Kod yazma ve programcılık aynı şey değildir

Açıkça ifade edilmesi gereken bir başka konu da kod yazmanın ve programcılığın aynı şeyler olmadığıdır.

Her programcı bir kodcudur ama her kodcu bir programcı olmayabilir. Kodcu yalnızca düzenli bir dizi işi ve görevi yapmak zorundayken, programcı daha kod yazmaya başlamadan bile ortaya çıkabilecek sorunları çözebilmelidir.

PHP ilk başta kişisel bir web sitesiydi

PHP’nin Lerdorf isimli yaratıcısı başta PHP’yi kendi web sitesini oluşturmak için tasarlamıştı. Fakat PHP daha sonra bilinmeyen nedenlerden ötürü farklı bir programcılık diline dönüştü.

“Bug” kelimesi

İnanması güç ama “bug” kelimesi 1947 yıında Harvard Üniversitesi’nin Mark II bilgisayarının içinde bulunan gerçek bir böcekten geliyor 🙂 İşte o böcek o gün bugündür programcılık dilinde sıfırlar ve birler şeklinde yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

Exit mobile version