IHS Blog

Reklam Verenlerin En Büyük 5 AdSense Sorunu

google-adsense-logo

Google AdSense ekibi Twitter üzerinden bir paylaşım yaptı ve AdSense yayıncılarının hangi konularda yardıma ihtiyaçları olduğunu sordu. Tweet’te şu ifadelere yer verildi:

“Sayın yayıncılarımız, AdSense’i kullanırken herhangi bir sorunla karşı karşıya kalıp kalmadığınızı bilmek istiyoruz. Bu sorunları çözmek için video içerikleri oluşturmayı arzuluyoruz. Bu yüzden lütfen sorunlarınızı aşağıda belirtin.”

Google’ın resmi AdSense sayfasında ve resmi Facebook sayfasında genellikle şu 3 soru soruluyor:

  1. AdSense hesabım neden devre dışı bırakıldı?
  2. Neden hesabım henüz onaylanmadı?
  3. Müşteri desteğine nereden ulaşabilirim? (Bu soru muhtemelen ilk 2 soruyu sormak için soruluyor.)

Resmi AdSense sayfaları bu tarz cevaplanmamış ve kendisini tekrarlayan sorularla dolu. Bu yüzden daha sağlıklı sorular ve cevaplar için AdSense’in Twiter hesabını ya da WebmasterWorld AdSense topluluğunu ziyaret etmeyi deneyebilirsiniz.

En Sık Karşılaşılan AdSense Soruları

Aşağıda AdSense yayıncıların en önemli sorunlarını sıraladık. Sıralamamıza bakmadan önce listemizde belirli bir önceliğin olmadığını belirtelim.

  1. AdBlocker’lar ve AdSense Gelirleri

AdSense yayıncıları reklam engelleme araçlarının gelirlerini nasıl etkilediği konusunda endişeli. Bu yüzden reklamlarının Google tarafından beyaz listeye alınmasını ve gelirlerini artırmayı istiyorlar.

  1. AdSense İle Para Kazanma ve AMP

AMP’ye geçişin en büyük endişelerinden bir tanesi de AdSense gelirlerini düşürme ihtimalidir. Çeşitli saygın forumlardaki ortak kanıya göre AdSense gelirleri yıllardır düşüş eğilimi gösteriyor. Bu yüzden yayıncılar durumun daha da kötüleşebileceği konusunda endişeli.

Gelirlerde düşük olması herkesin gelirinin düştüğü anlamına gelmiyor. Başarılı yayıncı sayısı çok fazla. Direkt olarak bu kişilere başarılarının sırlarını sorabilmek zor fakat bildiğimiz bir şey varsa bu kişilerin eyleme geçirilebilen, önerilerle dolu, yararlı videolar sunduğudur. AMP’nin en başarılı AdSense uygulamaları genellikle adım adım faydalı talimatlar içeriyor.

  1. AdWords ve AdSense Arasında Daha İyi İletişim

AdWords ve AdSense ekipleri arasında biraz kopukluk var gibi görünüyor. AdWords tarafında gerçekleşecek olan bir değişikliğin AdSense’deki yayıncıları etkileyebileceğini düşünürsek yayıncılar Google’dan bu 2 platform arasında daha iyi iletişim kurulmasını istiyor.

Örnek verecek olursak, 2017 yılında AdWords’ün reklam verenleri için yayınlanan Brand Safety güncellemesi kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. Fakat aynı güncelleme AdSense kullanıcıları tarafından pek bilinmemektedir. Bu gibi durumlarda AdSense ekibinin AdWords ekibinden gelen verileri kendi kullanıcılarına iletmesi 2 taraf için de yararlı olacaktır.

  1. Google Play ve AdSense Arasında Üst Düzey Koordinasyon

Bir başka kopukluk örneği de Google Play ve AdSense arasında. Herhangi bir web sitesi için çeşitli uygulamaları oluşturmaya olanak tanıyan yazılımlar mevcut. Bu uygulamalar bir şekilde Google Play mağazalarında uygulama olarak tanıtılabilir. Bunun sonucunda da Ad Mob sayesinde yayıncıların para kazanması sağlanıyor. Bu durum AdSense politikalarını ihlal etmiyor mu? Bu aradaki kopukluk konusunda sadece basit bir örnek. Yayıncılar 2 platformun birbirleriyle daha iyi iletişim kurmalarını istiyor.

  1. Yayıncıların Daha Fazla Para Kazanmasının Sağlanması

Yayıncıların AdSense topluluklarındaki tartışma ortamlarına baktığımız zaman çoğu tartışma daha fazla para kazanma isteği ya da para kaybetme korkusuyla ilgilidir. Yayıncılar daha iyi içerikler üreterek sürekli daha fazla para kazanmak isterler.

Para kazanma konusunda destek beklemek biraz bencilce gözüküyor olabilir. Fakat yayıncıların para kazanmak için bunu yaptıklarını unutmamalısınız. AdSense yayıncılarının daha fazla para kazanmasını sağlayacak yeni özelliklerin geliştirilmesi herkesin yararına olacaktır.

AdSense Sorularınızı Twitter Üzerinden Kabul Ediyor

AdSense, attığı tweet üzerine kendilerine sorulan tüm soruları cevaplamaya çalışıyor ve cevapları video şeklinde paylaşıyor. Buraya tıklayarak en sık sorulan soruların cevaplarını AdSense’in twitter hesabı üzerinden YouTube aracılığıyla izleyebilirsiniz. Hala kafanızda soru işaretleri varsa sorularınızı yine Twitter üzerinden sorun ve sorularınız resmi bir video ile yanıtlansın.

Exit mobile version