IHS Blog

Rengarenk bir inceleme: Philips Hue

hue 2

Aydınlatmanın bağlantılısı da olur demeyin, artık günlük hayatımızda karşılaştığımız pek çok şey gibi ışık da cebimizdeki ya da çantamızdaki cihazlara bağlı… Philips, telefon ya da akıllı cihaz üzerinden kontrol edilen Hue isimli ürününü piyasaya 2014 yılında çıkardı; her geçen gün de Hue ailesine yepyeni ürünler eklemeyi ihmal etmiyor. Bu yeni ürünleri incelemeden önce Hue’nun ilk başlangıç paketini denedik ve sizler için aşağıda görüşlerimizi ilettik…

Philips Hue kutusu beklenilenden biraz daha ağır. Paketi açıp da lambaları elinize aldığınızda, aslında neden olduğunu daha iyi anlamak mümkün… Bir paketin içinde 3 adet Hue lambası ve bir adet Hue köprüsü bulunuyor. Köprü, lambaların kablosuz olarak modeminize bağlanmasına yarıyor.

Üç adet lambanın hepsini bir odaya takabilir ya da odalara dağıtabilirsiniz. Lambalar takıldıktan, Hue köprüsü de modeme bağlandıktan sonar tek tuşla renklerin dünyasına dalıyorsunuz. Tabi bunun için Hue uygulamasını indirmek şart. Aksi takdirde lambalar normal bir LED lamba görevini görüyor.

Hue’nun iPhone ve iPad’lerde kullanılan uygulamasında birkaç ışık konseptinden istenilen herhangi biri seçilebiliyor. Bunun yanı sıra renk skalasından istediğiniz lambayı istediğiniz renge bürümek mümkün. Uygulama, okuma, dinlenme, rahatlama gibi seçeneklere de sahip. Örneğin kitap okumaya uygun ne parlak ne de loş olan bir sarış ışık konsepti seçilebilirken, dinlenmek istenilen bir zamanda hafif mavi bir ışık size eşlik ediyor. Eğer lambaları farklı odalarda kullanıyorsanız, her odayı istediğiniz moda sokabiliyorsunuz.

Philips’in iPhone ve iPad’de kullanılan kendi uygulamasının yanında Hue ile kullanılabilen çok farklı ve eğlenceli başka uygulamalar da var. Örneğin evde parti verirken Hue disco uygulaması evi adeta bir diskoya dönüştürüyor. Onswitch uygulaması farklı konseptlerde ışığı farklı bir boyuta getiriyor. Bu uygulamada, yavaş ve rahatsız etmeden dalgalanan sarı ışık ile mum konsepti bile var. Bir başka uygulama olan Hue Camera, fotoğrafını çektiğiniz anın renklerini odanıza getiriyor.

Hue’nun en güzel özelliklerinden bir tanesi de tatildeyken ya da dışarıdayken evinizin ışığını uzaktan control edebilmeniz… Özellikle hırsızları kaçırmak için evin uzağındayken bu sistem çok faydalı.

Hue ailesinde, kısılabilir beyaz ışık sağlama özelliğiyle Hue lux, bir mekânı şeritlerle aydınlatarak ona farklı bir hava verilmesini sağlayan Hue Lightstrips, avucunuzun içerisinde istediğiniz yere istediğiniz ışığı götürebilmenizi sağlayan taşınabilir Hue go ve çeşitli masa lambaları, duvar aplikleri bulunuyor. Türkiye’de şu an yalnızca Philips Hue satışta, Hue Go ise Eylül’de gelecek.

Exit mobile version