IHS Blog

SailPoint Anketi Bulutun Geleceği Hakkında Öngörüler Sunuyor

sailpoint

Kimlik yönetimi sektörünün tartışmasız lideri SailPoint geçen haftaki Gartner IAM Zirvesi’nde müşterileri ve katılımcılarının gelecek beş yıldaki bulut kullanımı hakkındaki planlarına dair bir anket yaptı. 100 anket katılımcısının 30’u önümüzdeki 2 yıl içerisinde önemli uygulamalarını daha fazla buluta aktarmayı planladığını belirtti. Katılımcıların %50’si ise 2021 yılı itibarıyla tüm IT alımlarında bulut öncelikli bir yaklaşım belirleyeceklerini ifade etti.

Orrstown Bank Bilgi Güvenliği Baş Sorumlusu Andrew K. Linn konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bulut ortamına doğru bir geçiş IT organizasyonumuzun IT altyapısını sorunsuz bir şekilde sürdürmek için harcanan süreyi şirketimizin temel faaliyetlerine ayırabileceğimiz anlamına geliyor. IT ekibimizin temel amacı da şirketimizi müşteri ilişkilerini tesis edecek ve güçlendirecek bir konuma getirmek. SailPoint’in bulut tabanlı kimlik yönetimi çözümü IdentityNow ile kuruluşumuzun tamamını kapsayan bir kimlik yönetimi stratejisini uygulamaya başlamış durumdayız. Bu da kuruluşumuz içerisindeki her çalışanın kullanıcı yaşam döngüsüne tam görünürlük kazandırabilmemizi, böylelikle ekibimizin kaynaklarımızı yalnızca müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarını karşılamaya tahsis edebilmesini sağlayacak.”

Bulut teknolojisinden faydalanmaya yönelik arzuya rağmen, birçok ticari kuruluş hala hibrit IT ortamlarında çalışmakta. Şirketlerin faaliyet alanları için kritik öneme sahip olan uygulamaların çoğunun belki de yıllar boyunca kurum içi sunucularda duracağı bir gerçek. Ancak şirketlerin kullanıcıların tüm uygulamalara erişimini, uygulamalar ister kurum içinde olsun ister bulutta, mutlaka garanti etmeleri gerekmekte. Daha fazla kuruluş bulut öncelikli stratejileri benimsedikçe, bu hibrit ortamı kuşatan bulut tabanlı kimlik yönetimi çözümlerine sahip olmak da giderek daha önemli bir hal alacak. Şirketlerin bunun temelini oluşturan yönetim kavramını göz önünde bulundurmaları gerekmekte: uyum, denetleme, erişim talepleri ve veri erişimi yönetimi. Bulut tabanlı bir kimlik yönetimi programını uygulamak şirketlerin güçlü bir yönetim temelini hızlı bir şekilde oluşturmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bu şirketlere tüm dijital altyapılarını kapsayan bir görünürlük ve kontrol imkanı sunacaktır. Bu yaklaşımı benimseyen kuruluşlar bulut öncelikli bir yol haritasını daha verimli, randımanlı ve her şeyden önemlisi, daha güvenli bir şekilde takip edecek konuma gelecektir.

SailPoint kurucusu ve başkanı Kevin Cunningham konu hakkında şunları söylüyor: “Büyük şirketlerin kimlik yönetimi programlarını SaaS modeline giderek artan bir hızda taşıdığını görüyoruz. Yaptığımız anketin sonuçları da bu taşınma trendini doğrular nitelikte. Bu taşınma trendini harekete geçiren şeyse SaaS’in sunduğu zaman kazancı oluyor. İyi bir kimlik yönetimi uygulaması beklenen değeri birkaç hafta içerisinde katmaya başlayabilir, kuruluşların IT kaynaklarını ticari faaliyetlerine güvenli bir şekilde tahsis edebilmesini sağlar.”

Exit mobile version