IHS Blog

Samsung Android Tarayıcısına Reklam Engelleyici Ekledi

Samsung reklam engelleyici

Reklam engelleyici uygulamalar bu aralar çok popüler. Özellikle Apple’ın bu özelliği iOS 9 işletim sistemine eklemesiyle birlikte reklam engelleyiciler iOS App Store’un en çok indirilen uygulamaları haline geldi. Şimdi Samsung da Apple’ı takip ederek Android tarayıcısına reklam engelleme özelliği ekliyor.

The Verge’den Dan Seifert şunları söylüyor:

Samsung Android telefonlarında yüklü olan web tarayıcılarına reklam engelleyici eklentiler ekliyor. Android Marshmallow ile Samsung telefonların web tarayıcılarında yapılan güncelleme ile, önümüzdeki aylar içerisinde kullanıcılar ziyaret ettikleri web sitelerindeki reklamları tıpkı Apple’ın iOS 9’daki Safari tarayıcısında içerik ve reklamların engellenmesinde olduğu gibi engelleyen yardımcı uygulamaları indirebilecek. Reklam ve içerik engelleyen uygulamalar yükleme sürelerini ve mobil veri kullanımını azaltıyor çünkü reklamsız yüklenen sayfalar reklamlılara oranla çok daha küçük oluyor.

Şimdiye dek Android’de reklamları ve diğer içerikleri engellemek bir uygulama yüklemek kadar kolay değildi ve Google’ın Android telefonlarda yüklü kendi tarayıcısı olan Chrome veya Samsung Internet gibi diğer tarayıcılar içerik engelleyicileri desteklemiyordu. Brave gibi yeni çıkan bazı üçüncü parti tarayıcılar entegre reklam engelleyici özellikleri sunuyor ama bu tarayıcılar henüz Chrome kadar popüler değil. Dolayısıyla, her ne kadar masaüstü tarayıcılarda reklam engellemek çok yaygın bir uygulamayken birçok kişi mobil cihazlarda bununla uğraşmıyor.

Samsung Internet’te kullanılabilen ilk içerik engelleyici masaüstü iOS, Chrome ve Opera’da da kullanılan AdBlock Fast ücretsiz ve açık kaynaklı ve kullanılabildiği birçok platformda 200.000 kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. Şirket eklentinin Android’de yükleme sürelerini ortalama %51 oranında azalttığını söylüyor. Uygulama Samsung Internet 4.0’ın olduğu telefonlarda Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. En eski ve popüler iOS içerik engelleyicilerden olan Crystal da artık Samsung tarayıcısında kullanılabilecek.

Exit mobile version