IHS Blog

Samsung Pay alışverişe yeni bir boyut getiriyor

6.-Samsung-Pay-alışverişe-yeni-bir-boyut-getiriyor-ihs-blog

Sanal ödeme sistemleri ve sanal cüzdanlar gelecekte gerçekten de cebimizdeki cüzdanlarımızı evde bırakmamızı sağlayabilecek mi? Uzakdoğulu teknoloji devinin lanse edeceği ürün bu sorunun yanıtını vereceğe benziyor.

Samsung, ‘telefonunla ödeme yap’ konseptli yeni ürününü, Kore’de Ağustos sonu, Amerika’da ise Eylül sonunda lanse edecek.

Teknoloji devi, kullanıcılarının harcama yaparken yaşadığı kimi problemleri, Samsung Pay ile aşmayı planlıyor. Bunu yaparken de ödeme seçeneği olarak kullanılan diğer akıllı sistemlerin de bir adım önünde bulunuyor. Bunun sebebi Samsung Pay’in her yerde geçebilecek olması…

Samsung Pay, rakiplerinden farklı olarak, yakın saha ödeme sisteminin yanı sıra manyetik şeritli kart (MST) sistemlerinde de kullanılabiliyor. Bu özelliğiyle Samsung Pay, Apple Pay ve Andorid’in Google Pay’ine açık ara fark atıyor. Çünkü Apple ve Android sadece yakın saha iletişimi özellikli sistemler kullanıyor.

Samsung Pay’in bir diğer öne çıkan özelliği de kredi kartı, banka kartı ya da herhangi bir mağazadan alınan sadakat kartı yerine geçebilmesi… Rakiplerinin aksine, Samsung Pay uygulamasına çeşitli kartlar tanımlatmak mümkün.

Samsung Pay, şimidlik yanlızca Galaxy S6, S6 Edge, Edge+ ve Note 5’te kullanılabilecek. Sistem, kullanıcının parmak iziyle çalışacak ve ödeme yapılan yer kullanıcının kredi kartı bilgilerini göremeyecek. Kişinin kendisinin kartı yerleştirip ödeme yapmak zorunda olduğu bazı benzin istayonları gibi yerlerde kullanılamayacak.

Samsung Pay, getirdiği yeni çözümlerle hali hazırda milyonlarca kullanıcı bulunan Apple Pay’den daha iyi görünüyor. Bu iki uygulama arasındaki farkları özetle şöyle sıralamak mümkün:

Exit mobile version