IHS Blog

Samsung’un yeni telefonlarına kısa bir bakış

samsung-galaxy-note-edge-black1

Samsung, Ağustos ayında tanıttığı iki yeni telefonu, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy Note 5, şu an piyasadaki telefonlar arasında en iyi özelliklere sahip olarak öne çıkıyor. Galaxy Note 5’in Avrupa’da satışa sunulmayacağı haberleri her ne kadar ülkemizde endişe yaratsa da, bu modelin Türkiye’ye geleceği daha önce açıklanmıştı.

Henüz satışa sunulmayan ama özellikleri bir hayli göz dolduran telefon hakkında öne çıkan notlar ise şöyle:

Galaxy Note 5

Foto:

  1. Galaxy Note 5, bir önceki modeli Note 4’e göre daha ince fakat daha uzun ve geniş; yine de ekran büyüklüğünden taviz vermeden daha küçük olacak. Üreticisi, yeni telefonun eş zamanlı birçok işi yapmak üzere tasarlandığını söylüyor.
  2. Galaxy Note 5, Note 4’te 3,7 MP olan selfie kamerasını 5 MP’e yükseltti. Tıpkı Galaxy S6 Edge +’da olduğu gibi bu model ile çekilen videoları 4K TV’lerde izlemek mümkün olacak. Bunun yanı sıra Periscope gibi uygulamalar için özel geliştirilen HD Canlı Bağlantı sistemi, Galaxy Note 5’in yeni özellikleri arasında yer alıyor.
  3. Samsung’un özellikli S kalemi, bu modelle birlikte yeni özelliklere kavuştu. Galaxy Note 5’te artık ekran kapalı olsa da kalem ile yazmak mümkün…
  4. Pil ömrü Note 4’e göre biraz düşük olan yeni model, buna karşın kablosuz şarj özelliklerini geliştirdi. 2 saatte kablosuz şarj olabilen modeli klasik yöntemle şarj etmek 1.5 saat sürüyor.
  5. Galaxy Note 5, siyah, beyaz, altın ya da gümüş renkler ile piyasaya sürülecek. Telefonlar ya 32 GB ya da 64 GM olacak. Samsung bu modelle cihaza hafıza ekleme özelliğini tamamen kaldırdı.
  6. Telefon fiyatının Amerika’da 700 ile 800 dolar arası olması bekleniyor. Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

Galaxy S6 Edge+

  1. Galaxy S6 Edge’in , Note 4 Edge’den farklı olarak bir değil ekranın iki tarafı da kıvrımlı olacak.
  2. Galaxy S6 Edge+, 5 MP ön, bir düşük modeli gibi 16 MP arka kameraya sahip; fakat daha iyi kayıt ve yayınlama teknolojisi kullanıyor. Çekilen videolar 4K televizyonlarda izlenebilecek, canlı video yayın kalitesi daha iyi olacak.
  3. 4 GB Ram’e sahip telefon 32 ve 64 MB hafıza seçeneklerine sahip.
  4. Bir önceki modele göre daha iyi pil ömrü bulunuyor; fakat uzmanlar yine de daha iyi olabileceğini değerlendiriyor.
  5. Tıpkı Galaxy Note 5 gibi, S6 Edge+’ın da siyah, beyaz, altın ve gümüş renk seçenekleri bulunuyor.
  6. S6 Edge+’ın fiyatının Amerika’da 800 dolar civarında olması bekleniyor.

Foto: http://www.phonedog.com/2015/03/01/samsung-galaxy-s6-and-galaxy-s6-edge-offer-bodies-made-metal-and-glass

Exit mobile version