IHS Blog

Siber güvenlik firması Cybereason’a Softbank’den $59m yatırım

Cybereason Logo

Cybereason logo (PRNewsFoto/Cybereason)

Son yıllarda siber saldırılar arttıkça, bu saldırılara karşı önlem alınmasına yardımcı olmaya çalışan firmaların sayısı da artıyor elbette Siber Güvenlik firması Cybereason, hacker’lardan kendini korumak isteyen bir çok şirketin de dikkatini çeken firmalardan bir tanesi.

Cybereason’ın gündemde olmasının asıl sebebi ise, son dönemdeki başarıları ile sadece verilerini korumak isteyenlerin değil, yatırımcıların da ilgisini çekiyor olması. Daha önceki gün Softbank’ten 59 milyon dolar daha yatırım alan Cybereason, bir önceki turda da 25 milyon dolar yatırım almıştı. Bu şekilde Cybereason toplamda $88.6 milyon yatırım almış oldu.

Lockheed Martin ve Softbank gibi üst seviye yatırımcıların ilgisini çeken Cybereason, bu sektörün önemini ve bu sektördeki başarıların da ne kadar kıymetli olduğunun en somut örneği denilebilir. Ne de olsa siber saldırılara karşı ne yapacağını bilemeyen, yardıma ihtiyacı olan firmaların sayısı her geçen gün artıyor…

Yatırımın açıklanmasının ardından Softbank Corp. başkanı Ken Miyauchi, Cybereason’ı överek, firmanın ürettiği değerin farkında olduklarını ve Cybereason’ı kendi şirketlerinde de deneyimledikten sonra yatırım kararı verdiklerini paylaşmış.

Bu yatırımla birlikte Cybereason ve Softbank, ortak bir girişimle, Japon firmalarına yönelik ayrı bir ürün daha çıkartmayı planlıyorlar. Bu şekilde global pazara ek olarak, yerel pazarlarda da Cybereason’ın büyüyebileceği söylenebilir.

Exit mobile version