IHS Blog

Siber saldırılara karşı sigorta bedelleri artıyor

hack-insurance

Sony, Target, Home Depot, T-Mobile ve benzeri büyük şirketlere yapılan saldırıların ardından sigorta şirketleri de kendi önlemlerini alıyor, ve sigorta bedellerini arttırmaya başlıyorlar. 

Reuters’ın haberine göre, ABD’de son 2 senede yaşanan saldırıların ardından sigorta şirketleri genelde en fazla 100 milyon dolarlık bir hasarı karşılıyor. Ancak saldırıların yaşattığı kayıp ise bundan çok daha fazla. Şirketler çeşitli soruşturmalar, suç araştırmaları, yasal süreçler, anlaşmalar ve kredilerle ilgili olarak bir çok defa yüksek meblağların altına giriyor.

Artan sigorta bedelleri ve ödenebilecek maksimum tutarın da sınırlandırılması ise şirketlerin bir saldırıyla karşılaştıklarında ödeyebilecekleri tutarın daha da yüksek olmasına sebep oluyor.

2013’teki Target saldırısının şirkete maliyeti 264 milyon doları bulmuş, ancak Target sigortadan sadece 90 milyon dolar alabilmişti. Home Depot’nun başına gelen saldırıda ise 234 milyon dolar’lık kayıp yaşayan şirket, bunun sadece 100 milyon dolarını kurtarabilmişti.

Bu gibi dev şirketlere yapılan saldırılar sonucunda sigorta şirketleri de kendilerini korumak için daha etkin yöntemler geliştirmeye başladılar. Özellikle de sağlık ve perakende sektöründe risk yüksek olduğu için incelemeler de daha detaylı oluyor. Ve hatta bazen şirketleri inceledikten ve güvenlik önlemlerini gördükten sonra sigortalamayı reddettikleri durumlar bile olabiliyor.

Exit mobile version