IHS Blog

Stresinizi Azaltmanıza ve Zihninizi Rahatlatmanıza Yardımcı Olacak 11 Web Sitesi

stress-yonetimi

Yoğun bir çalışma temponuz varsa bu yoğunluğa gün boyu devam etmek yerine kısa molalar vermelisiniz. Bu kısa molalarda biraz arkanıza yaslanın, omuzlarınızı rahatlatın, zihninizi bir anlığına da olsa boşaltın ve mutlaka gülümseyin. Bunları yaparak biraz stres atabilir ve rahatlayabilirsiniz. 

Bunun dışında ekstra birkaç dakikanız daha varsa aşağıdaki eğlenceli web sitelerini ziyaret edin, ruh halinize kesinlikle iyi gelecektir. Fakat dikkatli olun! Çünkü bazıları bağımlılık yapabilir. Zihninizi bir anlığına işinizden almanıza, rahatlamanıza, stres atmanıza ve yüksek konsantrasyon sağlamanıza yardımcı olacak en iyi 11 web sitesini sizler için topladık:

Online Seyahat

Placesadvise, uzun bir günün sonunda ziyaret etmeniz için mükemmel bir sitedir. Seçtiğiniz herhangi bir ülkeye sizi götürür ve orada bir turist gibi yeni yerler keşfetmenizi sağlar. Bunun için tek yapmanız gereken varış noktanızı seçmek, gerisini Placeadvise halledecektir.

Gülümseyin ve Miyavlamarına Eşlik Edin

Сatsoundboard, kedi sever insanlar için basit ve oldukça eğlenceli bir web sitesidir. Karşınıza çıkan kedi fotoğraflarından herhangi bir tanesini seçerek o kedinin sesini duyabilirsiniz. Ayrıca bu site ile kedilerinizi, köpeklerinizi hatta arkadaşlarınızı bile eğlendirebilirsiniz. Miyavvv!

Zihninizi Boşaltın

Allolo nasıl stres atabileceğinizi iyi bilen bir web sitesidir. Siteyi açın, arkanıza yaslanın, kulaklıklarınızı takın ve çevrenizde kimse yokmuş gibi davranın. Site size doğa seslerini ve manzaralarını sunacaktır.

Yönlendirme Becerilerinizi Test Edin

Incredibox, 7 acapella şarkıcıdan oluşan, çekişmeli fakat sevimli bir koroyu yönetmenize olanak tanır. Şarkıcılardan her biri için bir parti seçebilir ve ayrıca şarkıcıları değiştirebilirsiniz.

Hayalinizdeki Evi Tasarlayın

Homestyler‘ın basit ve online web sitesi ile yatak odanızdaki perdelerin renginden, kanepedeki yastık sayısına kadar her detayı planlayarak hayalini kurduğunuz evi tasarlayabilirsiniz.

Zihin Okuyucu

Mindreader, düşüncelerinizi okuyabileceğini ve ne düşündüğünüzü bilebileceğini iddia ediyor. Tek yapmanız gereken aklınızdan bir sayı tutmak ve ilgili işlemleri yapmak. Ardından Mindreader’in tahminini bekleyin. Dürüst olmak gerekirse en başta biz de pek ihtimal vermemiştik. Fakat site gerçekten başarılı.

Biraz Lego Oynayın

Buildwithchrome, sizi güzel çocukluk günlerinize geri götürüyor ve online bir şekilde Lego oynayabilmeniz için olanak tanıyor. Google’da tüm “inşaatçılara” uygun bir yer var! Deneyin, rahatlatıcı ve eğlenceli olacak.

Ok Savaşı Yapın

Arrow Battle adı verilen bu savaş oyunu çok basit bir oyun olsa da bağımlılık yapıyor. Renkli ve siyah oklardan oluşan oyunda renkliler sizin takımınızı temsil ediyor. Oynamak için ise tek yapmanız gereken fare imlecini ekranda kaydırmak. Ayrıca tıkladıkça savaş için yeni oklar da geliyor. Hemen denemelisiniz.

Kafe Sesleri

Kafelerde vakit geçirmeyi sevenler için oluşturulmuş olan Coffitivity, çeşitli kafe ortamlarında çıkan sesleri duymanızı sağlayan bir web sitesidir.

Mercanları İzleyin

Catlinseaviewsurvey, gezegenimizin farklı yerlerindeki mercan kayalıklarını görüntüleyerek sakinleşmenizi sağlar.

Piyano Çalın

Multiplayerpiano, piyano çalmanıza olanak tanıyan bir web sitesidir. Sitenin güzel yanı ise herkesin aynı anda piyano çalıyor olması. Biraz çıldırtıcı gibi görünse de oldukça eğlenceli bir web sitesi. Piyanoyu çalabilmek için klavyenizi ya da farenizi kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz tek başınıza da piyano çalabilirsiniz ve yine dilerseniz diğer “bestekarlar” ile sohbet de edebilirsiniz.

Exit mobile version