IHS Blog

Sunucu Donanımı IT Performansını Arttırır Mı?

sunucu donanımı

IT performansı kuruluşunuzun rakiplerinin önüne geçmesi, müşterilerine istediklerini sunması ve bütün bunları yaparken bir yandan da kazancını arttırması bakımından büyük öneme sahip.

IT alanındaki uzmanların çok sayıda talebi olmasının nedeni de bu. Çünkü artık son kullanıcıların görmek istediği tek şey kullandıkları ürünün veya hizmetin çalışıp çalışmadığı ve istedikleri şeyi gerektiği biçimde yapıp yapmadığı.

Sunucu çözümleri

Sunucu donanımı herhalde IT profesyoneli olmayanlar tarafından en yanlış anlaşılan konudur çünkü bu kişiler performansı arttırmanın doğru donanım yapılanmasına sahip olmaya bağlı olduğunu tam olarak anlayamazlar.

Bulut hizmetlerine geçişin iyice arttığı şu günlerde, şirket sahiplerinin bu modanın tüm sorunları çözdüğünü düşünmesi anlaşılabilir bir şey.

Ancak işin doğrusu, bu konuda gerçekten bilgili kişiler donanım sunucularının buluta karşı hala birtakım üstünlüklerinin olduğunun ve birçok durumda hala en iyi çözümü sunduğunun farkındalar.

Güvenlik meseleleri

Ticari amaçlarınız için özel olarak satın alınmış veya kiralanmış bir sunucu donanımı size tam kontrol sağlar. Bu da veri güvenliği yasalarına ve mevzuatına uyum sağlamak söz konusu olduğunda özellikle önem kazanmakta, çünkü yasa ihlalleri beraberinde ağır cezaları da getirebilir. Şirketinizin kurumsal itibarının zedelenmesi ve bunun sonucunda müşteri güveninin ciddi oranda kaybedilmesi de cabası.

Ismarlama tasarım

Büyük veritabanları ve veri platformları artık birçok başarılı girişimi birbirine bağlayan bir ağ halini almış durumda. Bu platformlarda size ait bir sunucu donanımı olması da gerektiği anda hızlı bir şekilde bir üst modele geçebileceğiniz anlamına geliyor.

Size sunucu donanımı ayarlarınızın nasıl olacağını söyleyecek profesyonel bir hizmetten faydalanarak tamamen sizin ihtiyaçlarınıza yönelik ısmarlama çözümler getirilmesini de sağlar.

Daha da ileri gidecek olursak, modüler sunucu odaları size şartlar gerektirdiği takdirde gerekli iyileştirmeleri ve sunucu donanımı sürüm yükseltmelerini yapma seçeneği sunar ve olası çökmelerin önüne geçer.

Her ne kadar birçokları bulut hizmetlerinin dış etmenlere kapalı olduğunu düşünse de, burada da birçok bakım işlemi yapılması gerekir.

IT performansı

Kısacası, bu tarz tartışmaların neden yapıldığının unutulmaması gerekiyor. IT süreçlerinin optimizasyonu modern şirketler için ihmal edilmemesi gereken bir süreç ve bu sürecin her aşamasında bazı kişisel yaklaşımlar da yer almalı.

Bu süreç üzerinde ne kadar kontrol sahibi olursanız şirketiniz için o kadar iyi olur. Bu nedenle size ait bir sunucu donanımı sizi karar alma sürecinin merkezine yerleştirecektir.

Exit mobile version