IHS Blog

Sürekli Yapılan 40 Teknik SEO Hatası

40-teknik-seo-hatasi-2017

Eksiksiz bir site denetimi yapmak, onlarca checkpoint içeren, karmaşık ve uzun bir süreçtir. Bu sebeplerden dolayı güçlü bir web sitesine sahip olmak oldukça zorludur.

Asla iyileştirmelere ihtiyaç duymayan, “mükemmel” web sitesi diye bir şey yoktur. Her web sitesinde mutlaka iyileştirmelere ihtiyaç olacaktır. Peki bu iyileştirmeleri tespit etmek için nerelere odaklanmalısınız? Bu sorunun cevabını bulabilmek için bazı araştırmalar yaptık ve bir çok anonim web sitesi, blog verilerini inceleyerek en yaygın SEO hatalarını ve sorunlarını tespit ettik.

Bu sorunları bulmakla kalmadık, info grafiğe farklı bir boyut ekledik: Sorunların önem derecesi.

Sorunların önem seviyesini gösterebilmek adına 1’den 5 yıldıza derecelendirdik. 1 yıldız en düşük, 5 yıldız ise en kritik düzeydir. Bu önem derecelerini sadece hataları sıraya sokmak için oluşturmadık. Önem dereceleri aynı zamanda sitenizin genel performansı hakkında da bilgi veriyor. Ayrıca bu sorunların bazıları her ne kadar kritik olsa da çok az sıklıkla görülüyor. Dereceleme yaparken bu faktörü de göz önünde bulundurduk ve hataların karşılaşılma oranlarını da ekledik.

Sorunların sıklığı ve riskleri, sürekli yapılan SEO hataları hakkında eksiksiz bir rapor niteliği taşıyor. Ayrıca site denetiminiz boyunca riskleri değerlendirmenize ve göstereceğiniz çabanın buna değip değmeyeceğine karar vermenize olanak tanınacaktır.

Araştırmalarımız sonucu 40 SEO sorununu seçtik ve yukarıda anlattık. Anlatımı yaparken ayrıca bu sorunların risk derecelerini ve karşılaşılma yüzdelerini de paylaştık. Konu ile ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. IHS SEO Araçları‘nı kullanarak çeşitli analizleri hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Exit mobile version