IHS Blog

Tanışmanız Gereken 14 Web Tasarım Aracı

web-tasarim-araclari

Bu yazımızda işinizi hızlandırmayı ve basitleştirmeyi amaçlayan web tasarım programlarından ve servislerinden bahsedeceğiz.

Eğer bir web sitesi sahibiyseniz ve tasarımcınız ile fikir paylaşımı amacıyla kullanılan taslakları üretmek için iyi bir yol istiyorsanız, yada, siz bir web tasarımcısınız ve müşterilerinize prototip oluşturmak için daha verimli bir yol arıyorsanız, bu web tasarım araçları, hayatınızı kolaylaştıracağına eminiz.

Bu web tasarım araçlarından bazıları, çok ileri düzey iken, bazıları ise size sadece kaba bir dizayn taslağı yada bir projeye stil yaratmak için kolay bir yol sunar. Bu listedeki daha gelişmiş araçlar, prototiplerinize, animasyonlar, interaktif özellikler ve daha fazlasını eklemenize izin verir. Bazı araçlarda ise, kullanıcı testleri için taslaklarınızı dışa aktarma seçeneğine sahipsiniz.

Bu programların çoğu, mail kutunuzun aşırı dolmasını engelleyen, tasarımlarınızı paylaşmayı, tartışmayı ve sunumunu kolaylaştıran, iyi seçilmiş, ortak çalışma özelliklerini barındırıyor.

Eğer web tasarım prototipleri, taslakları ve şablonları üzerinde çalışırken, takımınızla ve müşterileriniz ile olan ortak çalışma süreçlerini geliştirmek istiyorsanız, bu web geliştirme araçları 2016 yılında doğru yönde ilerlemenizi sağlayacaktır.

Bu 14 Web Tasarım Aracını Kesinlikle Denemelisiniz

Bazıları daha önce kaçırdığınız veya daha denemediğiniz web tasarım araçları iken, bazıları da diğerlerine göre daha yeni yayınlanmıştır. Tamamen ücretsiz araçlardan, aylık abonelik seçeneğine sahip premium programlara kadar geniş bir fiyat aralığı seçeneği bulunuyor.

Bu listede, bütçeniz veya ihtiyaçlarınız ne olursa olsun, iş akışlarınızı geliştirecek, kafanızdaki fikirleri ekrana yansıtacak ve geliştirme sürelerini azaltan bir web tasarım aracı mutlaka vardır.

Atomic

Atomic, tasarımlarınızı Apple Watch da dahil olmak üzere bir çok cihaz ile paylaşıp test etmenize olanak tanıyan, web tarayıcısı üzerinden çalışan bir web tasarım aracıdır. Bu özellik, müşterilerinize taslaklarınızı göstermek veya tasarımcınıza ondan ne istediğinizi anlatabilmeniz için mükemmel bir yoldur.

Atomic, boş bir sayfa ile projenize başlayabileceğiniz gibi, Photoshop ve Sketch yazılımlarından da hazır tasarımlarınızı çekmenize izin veriyor. Daha sonra ekip veya müşterileriniz ile bu tasarımları paylaşmadan önce, tasarımlara etkileşimli öğeler ekleyebilirsiniz. Kolay erişim ve organizasyon için, kullanıcılar, görüşlerini projeye doğrudan ekleyebilirler.

Atomic’in ortak çalışmaya elverişli yeteneklerini kullanarak hızlıca bir tasarım çatısı oluşturup, taslağınızı uygulama üzerinden, ayrıntılı konuşmak için yada müşterilerinizden onay almak için onlara gönderebilirsiniz.

Fiyat: Aylık 15$’dan başlıyor

Avocode

Avocode tasarımcılar ve yazılımcılar arasında bir köprü olmayı hedeflemektedir. Photoshop ve Sketch programlarındaki tasarımlarınızı, bu web tasarım aracına elemenler ve katmanlarınızı koruyarak aktarabilirsiniz. Eğer back-end yazılımcıları ile çalışmak için daha kolay bir yol arıyorsanız, sizin ihtiyacınız Avocode olabilir.

Avocode’un ortak çalışmaya uygun yapısı, tüm çalışmalarınız merkezi bir lokasyonda olduğundan dolayı, her ihtiyacınız olduğunda, tasarımın yeni versiyonunu, mail kutunuzda arama zahmetinden kurtarıyor. Web sitesinde, uygulama üzerinde çalışmaya başlamanıza yardımcı olacak kullanışlı bir eğitim dokümanı da bulunuyor.

Avocode’un Windows, OS X ve Linux üzerinde çalışabilmesi, onu en esnek seçeneklerden biri yapıyor.

Fiyat: Aylık 8,99$’dan başlıyor

Apple Watch Wireframe Kit

Apple Watch Wireframe Kit, bir web tasarım aracı olmasa da, alet çantanızda olması gereken değerli bir program olabilir.

Bir freelance web tasarımcısı iseniz, müşterilerinize tasarımlarınızın Apple Watch üzerinde nasıl görüneceğini taslaklar ile göstermek için, ekstra servisler sunarak, kazancınızı arttırabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Form

Eğer material dizayn trendine sizde dahil olmak istiyorsanız, Google’a yeni katılan bu ücretsiz prototip oluşturma programı, sizin için değerli bir araç seti olabilir.

Form, müşterilerinize sunum yaparken gerekli tüm interaktif elementleri ve animasyon efektlerini taslaklarınıza ekleyerek müşterilerinize onlara sunduğunuz tasarımları daha iyi anlamada yardımcı olabilirsiniz. Eğer ilham arıyorsanız, Form’un web sitesinden, kullanılabilir demolar ve prototipler indirebilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Frontify

Frontify Stil Kılavuz aracı, tasarımcılara, kendi markalarını ve stil kılavuzlarını yaratmak için yardımcı olan bir yazılımdır. Eğer bir proje üzerinde çalışırken takımınızın aynı dilden konuştuğuna emin olmak istiyorsanız, geniş bir renklendirme seçeneğine sahip olan bu markalaştırma kılavuz aracı test etmeyi hak ediyor.

Stil Kılavuzunun dışında, Frontify’ın, Workspace adını verdiği bir taslak oluşturma aracı da bulunuyor. Workspace’in online uygulaması sayesinde, siz ve ekibiniz tasarımlarınızı paylaşabilir, yorumlar ekleyebilir, değişiklikleri onaylayabilir ve sunumlar yapabilirsiniz.

Frontify Stil Kılavuzu, fontları, renkleri ve diğer her şeyi dokümante etmek için size kolay ve cazip bir yol sunarken, Workspace aracı da tasarımlarınızı kolayca oluşturup paylaşmanıza yardımcı olur.

Fiyat: ücretsiz versiyonu bulunuyor.

Macaw

Macaw kod yazmayı bilen bir web tasarım aracı olarak tanıtılıyor. Bu nedenle kod yazmaya yeni başlayan biri iseniz, bu program sizin için iyi bir tercih olabilir.

Kullanıcı arayüzü Photosop’a çok benzeyen Macaw, şemalarınızı, prototiplerinizi ve taslaklarınızı hızlıca inşa etmeniz için tasarlandı. Adobe’un amiral gemisi olan Photoshop’a aşina iseniz, bu programla kendinizi evinizde hissedeceksiniz.

Siz tasarladıkça, Macaw arka planda tasarımınızın, HTML ve CSS kodlarını üretecektir.  Bu kod üretme aracı WordPress geliştiricilerinin kullandığı sürükle bırak teması olan Divi gibi kullanışlı olmayabilir, fakat WordPress tema oluşturma aşamasına geçmeden sizden istenen tasarımın, problemsiz ve hızlı bir şekilde demosunu oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Macaw’ın bir başka önemli özelliği ise responsive tasarımlar oluşturabilmesidir. Farklı cihazlarda nasıl göründüğünü öğrenmenize yardımcı olan breakpointleri koymak da çok kolaydır.

Fiyat: Ücretsiz

Marvel

Marvel kod yazmaya gerek duymadan kullanabileceğiniz, tasarım, taslak oluşturma ve ortak çalışma aracıdır. Taslaklarınızı oluşturan sayfalar, veya slaytlar arası geçiş işlemi için zamanlayıcılar kullanabilirsiniz. Ayrıca, Apple Watch’da dahil olmak üzere bir dizi araç üzerinde taslaklarınızı görebilirsiniz.

Marvel ile neler yapabileceğiniz konusunda daha iyi fikirler istiyorsanız, sitesinde kullanabileceğiniz taslaklardan oluşan bir demo sayfası bulunmaktadır.

Fiyat: Basic versiyon için ücretsiz.

Origami

Origami, Facebook ekibi tarafından oluşturuldu ve bu ekibin en bilinen ürünlerinden olan olan Instagram ve Messenger bu araç kullanılarak tasarımları yapıldı.

Maalesef, Origami sadece Mac ve IOS üzerinde kullanılabiliyor. Ama bir Apple cihazınız var ise, bu ücretsiz taslak ve prototip oluşturma aracı, Sketch ile birlikte çalışarak işlerinizi hızlandırmanıza yardımcı olabilir.

Fiyat: Ücretsiz

Pixate

Pixate, gerçekçi mobil uygulama ve mobil web sitesi prototipleri oluşturma işlemini kolaylaştırmayı amaçlıyor ve bu işlemler için tek satır kod yazmanız da gerekmiyor.

Bilgisayarınızda, tasarımlarınızı oluşturduktan sonra, IOS veya Android cihazınıza bağlanarak ön izlemesini ve demosunu akıllı telefonunuzda yapabilirsiniz. Pixate, Google’ın uygulama portföyüne yeni kattığı bir yazılım olmakla birlikte tamamen ücretsizdir.

Pixate ile 100% native mobil demolar oluşturarak, müşterilerinizin uygulama fikrinizi gerçekçi bir ortamda test etmesini sağlayabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

PowerMockup

PowerMockup, heryerde bulunan PowerPoint platformu için oluşturulmuş bir eklentidir. Bu özelliği, PowerMockup’ı, daha az teknik olan müşteriler ile ortak çalışmayı ve sunum paylaşımını kolaylaştıran bir taslak tasarım aracı yapıyor.

Pakette, tamamı PowerPoint şekillerinden oluşturulmuş, 800’ün üzerinde ara yüz öğesi bulabilirsiniz. Sürükle-bırak yöntemi ile kolayca bu elementleri PowerPoint sunumu oluşturduğunuz alana bırakıp, çoğu müşterinin aşina olduğu formatta web site veya uygulama prototipinizi oluşturabilirsiniz.

PowerPoint’in sadece beyin uyuşturan metin ağırlıklı slaytlar için olduğunu düşünüyorsanız, bir daha düşünün.

Fiyat: $59.99’dan başlıyor ve ücretsiz deneme sürümü mevcut.

Relay

Eğer siz ve ekibiniz Slack uygulamasını kullanıyorsanız, Relay ilginizi çekebilir. Relay’in amacı, işlerinizi web tasarım araçlarınızdan , daha ortak çalışmaya elverişli ve hızlı çalışabileceğiniz bir Slack formuna aktarabilmenize yardımcı oluyor.

Relay Adobe CC web dizayn uygulamaları, Chrome tarayıcısı ve Sketch ile birlikte çalışabilmesinin yanında Mac OS X için, bazı güzel özellikleri ve ekran görüntüsü alma yeteneği bulunuyor. Slack içerisindeki tasarımınıza, siz ve takımınız, yorum ve önerilerini ekleyebilir.

Fiyat: Şu anda beta sürümüne özel olarak ücretsiz.

UXPin

UXPin, planlama aşamasından, müşterilerden geri bildirim toplama aşamasına kadar kullanılan tek tasarım aracı olmayı hedefliyor. UXPin ile, basit tasarım taslağı yada, tam etkileşimli prototipler oluşturabilirsiniz.

İsterseniz sıfırdan, yada bir çok ön tanımlı temanın içerisinden seçerek tasarımınıza başlayabilirsiniz. UXPin bu iki seçeneği de size sunuyor. UXPin’in element kütüphanesi sayesinde, kolayca popüler özelliklere sahip prototipler oluşturabilirsiniz. Kütüphanesinde , günümüzün sitelerinde ve uygulamalarındaki animasyonlu navigasyonlar, animasyonlu carouseller ve fade efektli menüler bulunuyor.

Eğer temel taslak oluşturma işleminin yanı sıra bunları gerçeğe en yakın prototiplere çevirerek, fikirlerinizi müşterilerinize aktarmak istiyorsanız, güçlü bir uygulama olan UXPin listenizde olmalıdır.

Fiyat: Aylık 19$

Webflow

Webflow biraz daha basit bir yaklaşımla, taslak ve prototip oluşturma işlemlerini, çizim araçları yerine sürükle-bırak elementler kullanarak hallediyor.

WebFlow aslında yarı içerik yönetim sistemidir, buna bağlı olarak bir çok ücretsiz ve premium temayı, prototipinizi oluşturmak için kullanabilirsiniz.

WordPress’e takılı kaldıysanız bile, kolayca bu sürükle bırak aracını, tam etkileşimli web site ve tema prototipi oluşturmak için kullanabilirsiniz. Artık , eski tasarımlarınızı, WordPress için tekrardan oluşturabilirsiniz yada favori sürükle-bırak temanızı yeni WordPress websitenizi oluşturmak için kullanabilirsiniz.

WebFlow, size ihtiyacınızdan fazlasını sunarak, göz alıcı tasarımlar oluşturmanıza ve bunları olabildiğince çabuk yapmanızı sağlayan özellikleri bulunuyor.

Fiyat: Ücretsiz sürümü mevcuttur.

Wire Flow

Wire Flow, mobil cihaz üzerinde hızlıca taslaklar oluşturmanızı sağlayan etkileyici bir araçtır. Wire Flow’u nasıl kullanacağınızı, düşünmeye başladığınızda, paha biçilemez bir cephanelik olduğunu göreceksiniz.

Sadece Android için bulunan Wire Flow’un, hareket halindeyken, yeni bir kullanıcı arayüzü çizmek yada bir müşteri toplantısında telefonunuzu çıkartıp bir projeyi başlatmak gibi bir çok kullanım alanı vardır. Bir mobil uygulamadan beklendiği gibi, taslaklarınızı paylaşmak çok kolaydır.

Fiyat: Ücretsiz

Sonuç
Kullanacağınız platform WordPress olsun yada olmasın, bu web tasarım araçları projenize başlamanızı kolaylaştıracaktır.

Basit taslaklardan, neredeyse tam fonksiyonel prototiplerin inşasında, doğru web tasarım aracı, gerçekten üretim hızınızı arttırabilir ve çalışmanızı, ekibinizle yada müşterilerinizle paylaşırken ortaya çıkabilecek hayal kırıklıklarını ortadan kaldırabilir.

Çoğu web tasarım aracında, dahili iletişim ve ortak çalışmayı destekleyen özellikler bulunduğu için üreticilerine teşekkürler.

Eğer hala kağıt, kalem ile çalışıyorsanız yada havaya kod yazıyorsanız, bu web tasarım araçlarından birini kullanmayı neden düşünmeyesiniz?  

Hangi web tasarım aracını kullanıyorsunuz ve 2016’da hangilerini kullanmayı düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıya yorum yaparak bizimle paylaşınız.

Exit mobile version