IHS Blog

Trusteer Uç Nokta Koruması Nedir?

trusteer uç nokta koruması

Trusteer Uç Nokta Koruması nedir ve bu korumaya neden ihtiyacım var? Teknoloji endüstrisinin tüketicileri koruyacak daha iyi araçlar üretme anlamında süregelen çalışmaları esnasında sık sık belirli alanlara odaklanan yazılımlar ortaya çıkmakta. Trusteer Uç Nokta Koruması da özellikle finansal frauda karşı mücadeleyi güçlendirmek için tasarlanmış ve bankalar tarafından online işlemler esnasındaki fraud ve kimlik hırsızlığı ihtimallerini azaltmak için tavsiye edilen yasal bir programdır.  İlk olarak 2006 yılında İsrail’de kurulan Trusteer daha sonra 2013 yılında IBM tarafından tahminen 800 milyon dolara satın alındı.

Bankalar neden Trusteer’ı tavsiye ediyor?

Trusteer Uç Nokta Koruması özellikle ZeuS, Silon, Torpig, SpyEye gibi meşhur bankacılık Trojan yazılımlarının kullanıcılara saldırmasını önlemek amacıyla tasarlanmış bir program. Online bankacılık işlemlerine saldıracak şekilde tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlar oturum açma esnasındaki kimlik bilgilerini çalarak siber hırsızların online hesaplara ulaşmasını veya mağdurların kimlik bilgilerini çalmasını sağlıyor.

Bu saldırganlar kullanıcıları istismar etme aracı olarak keyloggerları, ekran görüntüsü çalmayı ve oltalama yöntemlerini kullanıyorlar. Trusteer da özellikle bu saldırılara karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmış bir program. Detayları IHS Kurumsal Trusteer sayfasından inceleyebilirsiniz. Bankacılar da bu ücretsiz programı ekstra bir koruma katmanı olarak tavsiye ediyorlar çünkü bankalar bu koruma programını kendi taraflarında kurmuş durumdalar ve program her iki uç da aynı güvenlik sistemini kullanıyorsa en iyi randımanı veriyor (“Uç Nokta” ismi de buradan geliyor).

Bankalar güvenlik ve mevzuat konusundaki uyumluluk durumuna önem verir. Trusteer platformu da bu şartları sağladığından birçok kuruluş bu programı kullanmak üzere IBM’le ortaklığa girmiştir. Ücretsiz danışmanlık ve ayrıntılı bilgi için IHS Kurumsal Trusteer sayfasını inceleyebilirsiniz.

Gerçek dünya

Bilgisayarınızın yapması gereken tek şey bankanızla iletişime geçmek olsaydı, Trusteer çok basit bir program olurdu. Fakat çoğumuz için gerçek dünya böyle bir yer değil.

Trusteer bilgisayarlarımızdaki ana güvenlik programını destekleyecek ekstra bir güvenlik katmanı olarak çalışacak şekilde tasarlanmış olmasına rağmen, birçok kullanıcı Trusteer ile ilgili çok sayıda sorun bildirmişti.  İnternet üzerinden yapılan bu şikayetler arasında ilk kurulum sürecinin zorluğu, diğer programlarla uyumsuzluk, performansta gözle görülür bir düşüş ve karışık program kaldırma süreci bulunmaktaydı.

Bütün güvenlik programları gibi, Trusteer da bilgisayarınızı normal bir şekilde kullanmanızı engelleyebilir, çünkü tehdit olarak algıladığı her şeye (yanlış pozitiflere) erişimi engeller. Bu da birçok durumda çok can sıkıcı bir hal alır.

Trusteer Uç Nokta Koruması’nı kullanmalı mısınız?

Tüm koruma sistemlerinde olduğu gibi, Trusteer Uç Nokta Koruması’nda da her sorunu çözecek tek bir çözüm bulunmamakta. Bu nedenle Trusteer Uç Nokta Koruma programını kullanıp kullanmayacağınıza karar vermeden önce biraz çalışmanız gerekir.

Bankanız bu programı kurmanız için size ısrar ediyorsa, kurulumu yapmadan önce, hangi internet güvenlik programını kullanıyorsanız o programın ismiyle “Trusteer ve XXX (programınız) birlikte kullanılırken yaşanan sorunlar” gibi bir ön araştırma yaparak yaşayabileceğiniz spresifik sorunlardan haberdar olmanız çok önemlidir. Bu tavsiyeye uyarsanız internet güvenliği programınızın destek kaynaklarından bilgi edineceğiniz gibi, hatırı sayılır miktarda kullanıcı geri bildirimi de alacaksınızdır.

Google için bir arama tavsiyesi olarak; eğer arama sorgunuzun sonuna trusteer.com eklerseniz sonuçlar size Trusteer web sitesindeki içerikler dışarıda bırakılarak gelecektir. Böylece yalnızca üçüncü partilerden gelen yorumları görürsünüz.

Kurumsal kullanıcılar uyum sorunu yüzünden iş akışında yaşanabilecek aksaklıkları önlemek için ön denemelerini şirket için kritik olmayan bilgisayarlarda yapmalıdırlar.  

Exit mobile version