IHS Blog

Tumblr artık iPhone 6s’teki Live Photos özelliğini destekleniyor

tumblr-1

Eğer sıkı bir Tumblr kullanıcısıysanız ve iPhone 6s veya iPhone 6s Plus kullanıyorsanız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Tumblr ekibi yayınladıkları bir güncelleme ile 3D Touch ve Live Photos desteğini sunmaya başladı.

Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile birlikte Eylül ayı başında tanıttığı Live Photos adlı özellik, her fotoğraf çekildiğinde 1,5 saniye öncesi ve sonrasını da çekerek kısa videolar oluşturan bir özellik. Ancak bunu izlemenin tek yolu bir iPhone 6s veya iPhone 6s Plus sahibi olmak, ve ekrandaki resim üzerine bastırarak onun hareketli halini görmek.

Şimdiye kadar kullanıcılar tarafından beğenilen ama sadece iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahiplerinin kullanabildiği bu özellik, artık Tumblr tarafından da desteklenmeye başladı. Tumblr’ın bu desteği çok önemli, çünkü Tumblr zaten hareketli GIF’lerin ve videoların bol bol paylaşıldığı ve insanların ilgisini çeken bir platform.

Şimdiye kadar sadece iPhone’da Film Rulosu içerisine sıkışmış olan bu Live Photos fotoğrafları, Tumblr’la birlikte daha fazla insana ulaşabilecek ve yakın zamanda Twitter’ın da bu özelliği desteklemesi durumunda iyice popüler hale gelebilir.

Tumblr kullanıcısıysanız aşağıdaki fotoğrafı Tumblr uygulaması içerisinde görüntüleyerek bu yeni özelliği test edebilirsiniz.

Hangi fotoğrafların Live Photos destekli olduğunu anlamak içinse Tumblr da Apple’ın Live Photos ikonunu kullanmış. Yani bu ikonun olduğu fotoğraflarda bir hareket olduğu anlaşılabiliyor.

Exit mobile version