IHS Blog

Ubuntu Touch OTA-10 Güncellemesi Yayınlandı

ubuntu touch ota-10

Ubuntu mobil işletim sistemi için OTA-10 güncellemesi desteklenen tüm Ubuntu telefonlar ve ilk Ubuntu tablet için Canonical tarafından duyuruldu.

Ubuntu Touch OTA-10 yazılım güncellemesinde VPN desteği, yeni bir karşılama sihirbazı ve telefon güncellemelerini mobil ağ üzerinden indirebilme desteği gibi yenilikler bulunuyor.

Buna ek olarak, web uygulamaları artık kameraya, mikrofona ve diğer uygulamalara erişebiliyor. Web tarayıcısında ise web içeriğini seçme, kopyalama ve yapıştırma desteği bulunmakta. Yerel uygulamalar yeni renk paletlerini kullanabiliyor. Bir de Japonca klavye eklenmiş durumda.

Canonical tarafından yapılan duyuruda “OTA-10 imajlarının çoğunu sabit kanallara kopyaladık ve kademeli sürüm yükseltme sürecini başlattık. Bu yeni çıkan tüm cihazlarımız için de büyük bir güncelleme ve büyük bir sınav ama umuyoruz ki ortaya çıkanlardan herkes memnun kalacak,” deniyor.

Dekko e-posta istemcisi ve uNav GPS navigatörü

Ubuntu Touch OTA-10 içerisinde hazır kurulu olarak gelen iki yeni uygulama da bulunmakta: Dan Chapman tarafından geliştirilen Dekko e-posta istemcisi ve Marcos Costales tarafından tasarlanan mükemmel GPS navigatörü uNAv. Ayrıca bir de Takvim uygulaması var ama büyük ihtimalle Ubuntu Phone kullanıcıları bu uygulamayı zaten çoktan yüklemiştir.

Her zaman olduğu gibi, OTA-10 kullanıcılar aşamalı bir güncelleme olarak gönderiliyor. Bu da güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşmasının yaklaşık 24 saat süreceği anlamına gelmekte. Güncellemeyi henüz ekranınızda görmediyseniz birkaç saat içerisinde veya daha sonra tekrar kontrol edin. Fakat emin olabilirsiniz ki resmi olarak desteklenen bir cihaza sahipseniz güncelleme size mutlaka ulaşacaktır.  

BQ Aquaris E4.5, BQ Aquaris E5 HD, Meizu MX4, Meizu PRO 5, Nexus 4 ve Nexus 7 güncellemeyi alacak sistemler arasında. Henüz ön sipariş veren kişilere ulaşmamış olsa da, ilk Ubuntu tablet olan BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition da OTA-10 güncellemesini alacak cihazlardan. Bir sonraki durağımız ise OTA-11.

2015’in heyecan verici linux cihazlarını incelemenizi tavsiye ederiz.

Exit mobile version