IHS Blog

Ücretli Temalar Mı Ücretsiz Temalar Mı Daha İyi?

ucretli-temalar-vs-ucretsiz-temalar

WordPress topluluğu her geçen gün kendisini geliştirmeye devam ediyor. Bu da birçok özelleştirme imkanını birlikte getiriyor ve genellikle olumlu tepkiler alıyor. Bu özelleştirmenin getirdiği bolluk bazı soruları da beraberinde getiriyor. Özellikle yeni başlayanlar ücretsiz temaların mı yoksa ücretli temaların mı tercih edilmesi gerektiği konusunda kafa karışıklıkları yaşıyor.

Yeni başlayanların bu kafa karışıklığının dışında ayrıca en çok akıllara gelen bir diğer soru da şöyle: Eğer WordPress’in ücretsiz temaları eksiksiz bir deneyim sunuyorsa premium temalar neden bu kadar tercih ediliyor?

Genellikle yeni başlayan kişilere, maliyetleri düşük tutmaları için ücretsiz temaları tercih etmeleri tavsiye ediliyor. Yukarıdaki soru da bir süre sonra her kullanıcının aklına geliyor.

Aslında bu tavsiye kısa dönem için mantıklıdır fakat uzun dönemde işler biraz değişiyor. Premium WordPress temalarına yatırım yapmanın da beraberinde getirdiği birçok avantaj var. Ayrıca bu premium temalara talep az olsaydı böyle büyük bir pazar oluşmazdı.

Akıllara sürekli gelen diğer sorular:

Neyse ki tüm bu soruların cevabını ve daha fazlasını aşağıda bulabileceksiniz. İşte WordPress’teki ücretli ve ücretsiz temalar:

WordPress’teki Ücretsiz Temalar

WordPress’te ücretsiz temaları bulmak aslında oldukça kolay. WordPress’in resmi tema dizinine giderek Görünüm > Temalar > Yeni Tema Ekle (Appearance > Themes > Add New Theme) yolunu izleyerek ilgili temaları bulabilirsiniz. WordPress’in ücretsiz temalarını ayrıca internette farklı yollarla da bulabilirsiniz.

WordPress.org Tema Kütüphanesi

Fakat WordPress’in resmi tema dizininden bir tema seçmenizi öneririz. Böylelikle resmi olarak onaylanmış bir temaya sahip olursunuz. Bu da ilgili temanın daha önce sıkı denetimlerden geçtiği anlamına gelmektedir.

Temanın denetim aşaması bir WordPress eklentisiyle başlıyor. Bu eklenti temayı WordPress’in kodlama standartlarına göre otomatik olarak inceliyor. Eğer tema bu eklentinin onayından geçerse WordPress’in tema geliştiricilerinin onayına sunuluyor ve burada inceleme işlemi manuel olarak yapılıyor.

WordPress’in Ücretsiz Temalarının Olumlu Yönleri

Ücretsiz temaları tercih etmek için birçok haklı sebebiniz var:

Twenty Seventeen, WordPress geliştiricilerinin en son önerdiği temadır. İncelemeye değer!

WordPress’in Ücretsiz Temalarının Olumsuz Yönleri

Ücretsiz bir WordPress teması kullanıldığında göz önünde bulundurulması gereken pek çok şey var:

CyberChimps, 1 milyondan fazla indirmesi ve 80.000’den fazla aktif kullanımı ile popüler bir business temadır.

Birileri Neden Ücretsiz Temaları Oluşturuyor?

WordPress’in temalarını yapmak kesinlikle zor bir iş. Peki neden insanlar bu zorluğa katlanıyor?

Bu sorunun birkaç cevabı olabilir. Bunlardan bir tanesi bir bireyin ya da bir şirketin kendi iş portföyünü geliştirmek istemesi olabilir. Ya da bir kişinin el becerilerini geliştirmek ya da WordPress’te tecrübe kazanmak istemesi olabilir.

Bunların dışında isimlerini duyurmak, bir şeyin reklamını yapmak ya da bir markayı öne çıkarmak için de temalar oluşturulabilir. Bazı durumlarda temanın belirli noktaları(altbilgiler) kişileri orijinal geliştiricinin web sitesine bağlar. Temayı indiren ve kullanan herkesin kitlesi de bu web sitesine yönlendirilir böylelikle ilgili web sitesi daha fazla trafik alır.

Ayrıca insanlar ücretsiz WordPress temalarını, kendi ücretli temalarını tanıtmak amacıyla da oluşturabilir. Ücretsiz temanın güzelliklerini gören kişilerin aynı temanın premium versiyonunu satın alması amaçlanır.

Ücretsiz tema oluşturmanın bir diğer nedeni de inanması her ne kadar güç olsa da kişilerin web sitesine kötü amaçlı yazılımlar sokmaktır.

Yüksek İşlevli ve Harika Olan Ücretsiz WordPress Temaları Nasıl İncelenir?

Ücretsiz bir WordPress teması depoda yerini almadan önce şu kontrollerden geçer:

Bunların dışında kafanızdaki soru işaretlerini gidermek için şunları da yapabilirsiniz:

VirusTool, sorunları tespit edebilmeniz için oluşturulan ücretsiz bir araçtır ve WordPress temalarını taramak için oluşturulmuştur.

Premium WordPress Temaları vs. Ücretsiz WordPress Temaları

Temalar sadece web sitenizin görünümü ile ilgili değildir, aynı zamanda içerikleriniz ve web sitenizin genel yapısıyla da ilgilidir.

Basitçe anlatacak olursak, ücretsiz bir WordPress teması ile:

Ücretli, premium bir WordPress teması ile:

2 seçenek arasında karar verebilmek için öncelikle kendi web sitenize aşina olmalısınız. Bir fotoğraf stüdyosu, yemek blog’u ya da bir e-ticaret web sitesi yönetiyorsanız premium bir WordPress temasını tercih edebilirsiniz. Böyle durumlarda web sitenizin daha fazla işlevsellik gerektiriyor olması nedeniyle ücretsiz WordPress temaları sizin için yeterli olmayacaktır.

Premium WordPress Temalarının Avantajları Nelerdir?

Premium WordPress temaları için bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bunun bir nedeni var, çünkü premium temalar premium özellikler vaat ediyor!

Premium bir WordPress teması ile sadece tam işlevsel bir temaya erişmekle kalmazsınız, aynı zamanda destek, düzenli güncellemeler, daha fazla kişiselleştirme seçeneği ve güvenlik gibi premium özelliklere de sahip olursunuz. Hepsinden önemlisi de premium bir WordPress teması ile benzersiz bir görüntü elde edebilirsiniz.

Premium WordPress teması seçerken şu özellikleri de aramalısınız:

Premium vs. Ücretsiz Temalar: Hangisini Tercih Etmeliyim?

Yukarıda ücretsiz WordPress temalarının ve Premium WordPress temalarının avantajlarından ve dezavantajlarından söz ettik. Fakat sizin için en uygun temayı seçmek web sitenizin gereksinimlerine, bütçenize ve estetik tercihlerinize göre değişebilir. Bu yüzden net bir fikir beyan etmemiz doğru olmayacaktır fakat ücretsiz bir tema ile başlayıp gereksinimlere göre daha sonra premium seçeneklere yükselmek mantıklı bir seçim olabilir.

Exit mobile version