IHS Blog

Üretkenlik için en popüler 10 Chrome eklentisi

chrome-eklenti

2015’i bitirirken üretkenlik konusunda bu yılki en popüler 10 Chrome eklentisi değinmeden geçilemeyecek bir konu. Chrome için inişler ve çıkışlarla dolu bir yıl olsa da, bu eklentiler hem günlük hayatta hem de iş hayatında üretkenliği arttırıyor veya arttırmaya yardımcı oluyor.

1.Prioritab

İşleri yönetmek, iş listesi takibi yapmak ve bugünün planını çıkartmak için. Verimlilik ve üretkenlik düşkünlerinin vazgeçilmezleri arasında bu eklenti.

2.Momentum

Güne başlamadan önce ilham verici şeylerle motive olmayı sevenlerdenseniz, Momentum tam size göre.

3.Dayboard

Kalabalıktan kurtulup, telaşı arkada bırakıp güne tek bir iş listesiyle başlamak için en ideal uzantılardan.

4.Taco

Her ne kadar e-posta gelen kutusu iş listesi ve iş takibi için kullanılması önerilmese de, Taco bunu “denemeye değer” bir hale getiriyor. Trello-vari bir deneyim ile gelen kutusunu organize etmemize yardımcı olan Taco, e-postalarıyla birlikte işini takip etmek isteyenler için.


5.Wunderlist

İş listesini ayrı bir yerde, temiz bir şekilde tutmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Wunderlist, iPhone, iPad, Mac ve Windows uygulamalarına ek olarak Chrome uzantısı ile de verimliliği arttırmayı hedefliyor.

6. OverTask

Yapılacak bir çok işin gruplanmasına da imkan veren Overtask, böylece iş listemizin daha kısa, derli toplu ve pratik olmasına yardımcı oluyor. Proje yönetimini de çağrıştıran kullanımı ve arayüzü ise özellike proje yöneticilerinin ilgisini çekebilir.


7. Limitless

Hangi sitelerde ne kadar zaman geçirdiğimizi takip eden Limitless, bunu çarpıcı bir şekilde karşımıza çıkartıyor. Aynı zamanda yeni bir sekme açtığımızda saatin çalıştığını da hatırlatmasıyla verimlilik düşkünlerine bir küçük uyarı da yapabiliyor. Gün sonunda işe ve eğlenceye ne kadar çok zaman ayrıldığını özetlemesi ise gerçeklerle yüzleşmeyi sağlıyor.


8.TabTab

Yapılacak işlerle, bunların takvimde nasıl birlikte durabileceği gösteren TabTab, ilham verici görsellerle de motivasyon yaratmayı amaçlıyor.


9. New Tab To Tasks

Google Tasks’ı kullanmayı sevenlerdenseniz, bu uzantıya bayılacaksınız. Çünkü bu uzantı, bir daha yeni bir sekme açıldığında tam ekranda Google Tasks’ı açıyor, ağaç yapısında (tree-like) yapılacak işleri listeliyor ve önizleme yapabilmeyi sağlıyor.

10.New Tab Redirect

Her ne kadar verimlilik ve üretkenlik için yukarıda uzantılar faydalı olsa da, yeni bir sekme açıp Facebook’a girmeyi engellemiyorlar. Bu da bütün konsantrasyonu ve verimliliği alıp götürüyor. New Tab Redirect uzantısı ise dikkatin dağılmaması için yeni bir sekme açtığımızda otomatik olarak hangi URL’e gideceğini belirlememizi sağlıyor.

Sizin en beğendiğiniz popüler 10 Chrome uzantısı hangisi?

Exit mobile version