IHS Blog

Varonis, HP ArcSight ile birlikte çalışarak siber saldırıları önceden haber veriyor

Varonis_Horizontal

Siber saldırılar hiç bir zaman sona ermeyecek olsa da, doğru zamanda haberdar olup önlemler alarak bu saldırıları savuşturmak mümkün. Varonis, HP ArcSight ile birlikte ve daha uyumlu çalışarak artık siber saldırılar olgunlaşmadan ve veri kaybı yaşanmadan önce uyarı sinyalleri verebiliyor.

HP’nin lider “Security Information and Event Management” (SIEM) platformu ArcSight, yapılan ortak bir çalışma ile, Varonis’in DatAdvantage ve DatAlert çözümleriyla daha da güvenli hale gelmiş oldu. 

Bu sayede artık istatistiksel olarak “normal olmayan” davranışlar, büyük silme işlemleri, değişiklikler, malware etkileşimleri, yetki devirleri, PII’a tuhaf erişimler, üstüste başarısız login girişimleri gibi pek çok şey potansiyel uyarı sistemlerini tetikliyor olacak. Güvenlik zaafı doğuran veya oluşmuş herhangi bir sorun da bu şekilde çok daha erken tespit edilebilecek.

Varonis DatAdvantage ve DatAlert yüklemeleri ve HP ArcSight bağlantısının yapılması bu yeni yapıyla birlikte yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanabiliyor. Böylece hem kolay hem de hızlı bir şekilde daha güvenli hale getirilebiliyor.

Bu şekilde kurumların “unstructured data”ları (yapılandırılmamış) yani dosyalar, e-postalar, mali tablolar, sunumlar gibi kritik seviyede önem ve hassasiyete sahip bilgileri çok daha korunaklı bir konumda tutulmuş oluyor.

Exit mobile version