IHS Blog

Varonis Yeni DatAnywhere Vesiyonuna Mobil Editleme Seçeneği Ekliyor

Varonis DatAnywhere

Veriyi içeriden tehditlere ve siber saldırılara karşı koruyan yazılım üreticisi Varonis geçtiğimiz hafta içerisinde DatAnywhere 2.9’un çıktığını duyurdu. DatAnywhere mevcut dosya sunucularının ve NAS cihazların, hassas verileri kuruluşun kontrolü dışında taşımaya gerek kalmadan bulut tabanlı bir hizmet gibi davranmasını sağlayan güvenli bir ticari dosya senkronize etme ve paylaşma çözümü.

Varonis DatAnywhere 2.9 ile dokümanlar artık akıllı telefonlar veya tabletler üzerinden de editlenebilecek ve kullanıcıların dosyaları editlemesi iyice kolay bir hal alacak. DatAnywhere uygulaması içerisinde Microsoft Word, Excel, PowerPoint ve Text dosyaları istenen her an, istenilen her yerden değiştirilebilecek. Uygulama, mevcut altyapıda herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadan, dosya paylaşımını bulutta kullanılabilir hale getirerek verimliliği ve mobiliteyi arttırıyor.

ESG Baş Analist Terri McClure bu yeni ürünle ilgili şunları söylüyor: “Kurumlar bulut kullanımlarının giderek arttığını görmelerine rağmen uzun bir süre boyunca dosya paylaşımı ile çok fazla veriyi depolamaya devam edecek. DatAnywhere kuruluşların mevcut dosya paylaşımlarına erişimi hızla ve kolayca modernize edebilmesi için oldukça güvenli bir yol sunuyor. Son kullanıcılara bir yandan onlarca, hatta yüzlerce terrabytelık veriyle birkaç saat içerisinde bulut benzeri bir deneyim imkanı sunarken, bir yandan da verinin güvenlik duvarı arkasında kalmasını mümkün kılıyor.”

Varonis Strateji ve Pazar Gelişimi Sorumlusu David Gibson ise bu yeni ürünü “DatAnywhere son kullanıcıların dosyaları daha kolay paylaşma ve bu dosyalara daha kolay erişme ihtiyacıyla IT’nin şirket verilerini kontrol etme ihtiyacı arasındaki boşluk arasında bir köprü vazifesi görmesi için üretildi. Varonis, çalışanlarıyla dosya paylaşımı için tercih edilen yöntemi derinlemesine inceledi. Ponemon Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma sonucunda son kullanıcıların %43’ünün açık bulut hizmetlerindeki deneyimi tercih ettiği ortaya çıktı. Mobil cihaz kullanımındaki artış düşünülürse, Varonis müşterilerine şirket dosyalarını mobil, masaüstü ve tablet cihazlarda paylaşabilecekleri, editleyebilecekleri ve bu dosyalara erişebilecekleri daha güvenli bir yol sunmuş oluyor,” sözleriyle yorumluyor.

Varonis ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için buraya göz atabilirsiniz.

Exit mobile version