IHS Blog

VDI Çözümlerinden Verim Almak İçin 5 Tavsiye

VDI

Hiperbirleşik aygıtların piyasaya çıkması, aracı yazılımların gelişmesi ve yeni yönetim çözümlerinin geliştirilmesi ile birlikte sanal masaüstü altyapısı (VDI) hiç olmadığı kadar kolay planlanır, dağıtılır ve çalıştırılır oldu. Kullanıcı başına maliyet ciddi oranda azaldı ve artık bir VDI aygıtını çalışır hale getirmek için gereken aşama sayısı daha az. Bu da masaüstü sanallaştırma sürecini birçok endüstride daha erişilebilir bir hale getirdi. Giderek artan güvenlik ihlali tehditleri ve başta sağlık olmak üzere birçok sektördeki Kendi Cihazını Getir uygulaması nedeniyle VDI bir tasarım özelliği olarak güvenlik anlamında gelişmeye devam ediyor. Dell Cloud Client-Computing baş strateji sorumlusu Jeff McNaught kuruluşların VDI çözümlerini verimli bir şekilde kullanabilmesi için beş önemli tavsiyede bulundu.

Kullanıcıların İhtiyaçlarını Bilin

VDI çözümünüzü uygulamaya geçirmeden önce kuruluşunuz içerisindeki çeşitli teknolojik ihtiyaçları bilmelisiniz. Kuruluşunuz dahilindeki herkesin ne yaptığını bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama gerçekten biliyor musunuz acaba? Aynı kuruluş içerisindeki birçok kişinin birbirinden farklı sayısız teknoloji ihtiyacı ve farklı güvenlik profili olabilir. Örneğin, bir tasarım firmasındaki tasarımcıların insan kaynakları personeline göre çok daha fazla gücüne, gizli prototipleri üzerine çalışan kişilerinse pazarlama departmanı çalışanlarına nazaran daha fazla güvenliğe ihtiyacı olabilir. Mimarlar ofislerinde krokiler üzerinde çalışır ama şantiyede müşterilerinin görüşlerine göre tasarımlarını değiştirir. Hastanelerde sağlık çalışanlarının hasta kayıtlarını incelemek ve güncellemek üzere girebildikleri farklı bölümler olabilir ve bu hasta bilgileri HIPAA düzenlemeleri uyarınca koruma altındadır ama doktorlar ve sağlık çalışanları bu bilgilere kendi cihazlarından erişebilmeyi talep ederler. Verimli bir VDI çözümü tasarlamak için IT yöneticisinin en başta son kullanıcıların her biri birbirinden farklı ihtiyaç ve taleplerini ve bu kullanıcıların veriye nasıl erişmek isteyeceklerini bilmesi gerekir ki seçilen çözüm son kullanıcı memnuniyetini ve verimliliğini sağlayacak esneklikte ve performansta olsun.

İstenen Sonuçları Belirleyin

Son kullanıcıların her gün kullandıkları teknolojiye göre çok çeşitli ihtiyaçları ve beklentileri olduğundan, IT yöneticilerinin VDI dağıtımından ne elde etmek istediklerini de belirlemesi gerekir. İster IT maliyetini azaltmak, ister veriyi korumak ve kontrol etmek, ister uç noktalardaki bakım işlerini azaltmak olsun, istenen sonuçları bilmek ve bu ihtiyaçları karşılayacak bir çözüm oluşturmak çok önemlidir. Büyük üreticiler tarafından sunulan tasarım değerlendirmeleri açıkların tespitinde faydalı olabilir ve kuruluşların kendilerine özgü ihtiyaçlarını karşılayacak bir çözüm oluşturmayı kolaylaştırabilir. Bunun bir başka faydası ise geçiş ve dağıtım aşamasında bu faydaları son kullanıcılara açık bir şekilde iletebilmektir.  

Bir Pilot Programla Başlayın

VDI çözümünüzü tüm gruba dağıtmadan önce muhtemel uç noktaları (küçük istemciler, PC’ler, tabletler, hatta akıllı telefonlar) içeren küçük bir kullanıcı grubu için bir pilot programla işe başlamayı deneyin. Böylece çözümünüzü küçük bir ortamda dağıtabilir, oluşabilecek sorunları görebilir, çözümü daha büyük bir gruba dağıtmadan önce son kullanıcı yorumlarını alabilirsiniz. Bu da son kullanıcı aksaklık süresini en aza indirir ve verimliliği arttırır. Dağıtım aşamalı olarak yapıldığı, kurumun tamamına yapılmadan önce iyice denetlenip değerlendirildiği için son kullanıcı memnuniyetini de arttıracaktır. Bu iş planlama ve dağıtım süresini aylardan günlere indiren yeni hiperbirleşik VDI aygıtları ile artık eskisinden çok daha kolay bir hal aldı.

Uzun Vadeli İhtiyaçları Göz Önünde Bulundurun

VDI çözümünün gelecekteki ölçeklendirme gereksinimlerini desteklemesi gerekir. Çoğumuz genelde acil ihtiyaçları gidermeye yöneliriz, çünkü acil bir şekilde çözülmesi gereken şeyler hep olur. Ancak VDI çözümünü dağıtırken yalnızca kısa vadeye odaklanmak altyapının planlanandan çok daha kısa sürede oluşmasına neden olabilir. Bunu önlemek için uzun vadeli ihtiyaçları ve beklenen şirket gelişimini baştan göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Günümüzde hiperbirleşik aygıtların çoğunda ölçeklendirme özellikleri bulunmakta, bu yüzden yatırımı doğru şekilde ayarlamak daha kolay. Başka bir deyişle, sadece ölçeklendirme yapılabileceğini bilmek değil, tam olarak ne seviyede ve ne kadar artışla ölçeklendirme yapılabileceğini bilmek mümkün. Bu da VDI sürecini tahmini bir şey olmaktan çıkarıyor ve ihtiyaçlarınıza yönelik yatırımlarınızı gereğinden az veya fazla yapmanızı önlüyor.

Aksaklık Süresini En Aza İndirin

Yatırımlarının karşılığını hızlı bir şekilde almaya başlayabilmek için kuruluşların yeni çözümleri çalışanların verimliliğini kaybetmeden dağıtması gerekir. Her ne kadar sanal masaüstlerini dağıtmak için artık IT departmanlarında bir VDI uzmanı olmasına gerek kalmamış olsa da, kadrosunda kısıtlı sayıda IT personeli olan bazı kuruluşlar çözümün zaman içerisinde dağıtılması ve bakımının yapılması için kuruluş bünyesinde veya dışarıdan yönetim hizmeti desteği almak isteyebilir. Bu hizmetlerde bakım ve desteğin yanı sıra, IT personeline veya son kullanıcılara yönelik eğitimler verilebilir ve uyum raporları sunulabilir. Doğru çözüm sağlayıcısıyla, çözümünüzün uzun vadede sorunsuz bir şekilde işlemesi sağlanabilir.

Exit mobile version