IHS Blog

VDS Sunucunun 10 Faydası

VDS-Sunucu-Faydalari

Geçtiğimiz yıllar içerisinde VDS Sunucuların popülerliği büyük ölçüde artmış durumda. Kuruluşların çoğu artık web siteleri veya uygulamalarının hostingi için VDS Sunucu tercih etmeleri gerektiğini biliyor. Aşağıda VDS Sunucuların ne olduğu ve müşterilerine paylaşımlı hosting türlerine göre neden daha üstün bir hizmet sunduğu ile ilgili bilgiler yer almakta.

Paylaşımlı Hosting ve VDS Sunucu arasındaki farklar nelerdir?

VDS Sunucunun faydalarını anlamak için önce VDS Sunucunun diğer seçeneklerden neden farklı olduğunu bilmek gerekiyor. Paylaşımlı hosting bir apartmanda yaşamak gibidir. Yani tüm sakinler aynı yerde yaşar ve mevcut kaynakları diğer herkesle paylaşmalıdır. Paylaşımlı hostingde host size sunucunun bir kısmını kiralar ve tüm kaynaklar ortaktır, bu nedenle web sitenizin hızı aynı sunucuda bulunan diğer web sitelerinden etkilenebilir. VDS Sunucuda ise yine bir sunucuyu başka müşterilerle paylaşırsınız ama aynı zamanda sadece sizin hesabınız için ayrılmış garanti bir RAM ve CPU’nuz olur. Ayrıca ihtiyacınız olan kaynakları kendiniz belirleyebilir ve sadece kullandığınız kaynağın ücretini ödersiniz.

VDS Sunucular özellikle online bir şirket sahibiyseniz en iyi seçenektir. Yüksek iş yüküne sahip siteler çok fazla trafik alsalar dahi hızlı çalışabilirler. VDS Sunucunun faydalarını ayrı ayrı ele almak gerekirse:

1) Kaynakların Kullanıcıya Özel Olarak Tahsis Edilmesi

Her VDS Sunucunun CPU, RAM vs gibi kendine ait kaynakları bulunur, dolayısıyla VDS müşterilerinin sizin web sitenizi hiçbir şekilde etkilemez.

2) Maliyetinin Uygunluğu

VDS Sunucu sadece güvenilir bir seçenek değil, aynı zamanda düşük maliyetli bir seçenektir. Hosting sağlayıcılarının çoğu istediğiniz kaynakları seçmenize olanak tanır. Bir saatliğine güçlü bir sunucuya ihtiyacınız da olsa, hard disk alanınızı bir günlüğüne arttırmak istiyor da olsanız, sadece kullandığınız kadar kaynağın ücretini ödersiniz ve ne kadar kaynak harcadığınız bir sistem tarafından tespit edilir.

3) Ölçeklendirilebilir Olması

VDS Sunucu seçenekleri veya ayarları değiştirerek web sitenizi ziyaretçiler için daha çekici bir hale getirebilmenizi sağlar. VDS’inize kolayca daha fazla bellek ekleyebilir, kullanılabilir RAM miktarını arttırabilir, CPU performansınızı ölçeklendirebilirsiniz ve sitenizin performansında herhangi bir sorun yaşanmaz.

4) Erişilebilir Olması

VDS Sunucu kullanmak erişilebilirlik anlamında da önemli bir avantaj sağlar. Verinize ve hizmetinize dünyanın herhangi bir noktasından erişebilirsiniz.

5) Kendini İyileştirebilen Donanım

VDS Sunucu kullanmak için diğer iyi bir neden ise bu hosting türünün kendini iyileştirebilen bir donanıma sahip olmasıdır. Donanımda herhangi bir sorun yaşamanız durumunda vaktinizi ve gelirinizi kaybetmezsiniz. Paylaşımlı hostingin aksine, VDS Sunucu nodlardan birinde herhangi bir sorun olması durumunda otomatik olarak başka bir noda taşınır.

6) Güvenilir Olması

VDS Sunucuda veriniz hakkında endişelenmenize gerek yoktur. VDS tüm dosyalarınızı çok sayıda hard diskte koruma altına alır, dolayısıyla bir makinede sorun çıksa bile veriniz kaybolmaz. Böyle bir durum yaşanırsa da tüm dosyalarınız kolayca geri yüklenebilir.

7) Üst Düzey Güvenlik

VDS Sunucu paylaşımlı hostinge kıyasla daha güvenlidir çünkü izole veya kendine ait RAM’e, CPU’ya vs. sahiptir. Ayrıca sistem kapsamında çok katmanlı bir güvenlik mekanizması olduğu için veriniz kötü amaçlı yazılım ve hacker saldırılarına karşı da korunur.

8) VDS Sunucu Üzerinde Tam Kontrol

Bu tip sunucular size VDS Sunucunuza koyacağınız şeyleri seçme özgürlüğü sunar. Yönetici erişimine sahip olduğunuz için istediğiniz kontrol panelini yükleyebilirsiniz. Herhangi bir üst limit olmadığı için de istediğiniz kadar program ve uygulama yükleme şansına sahip olursunuz.

9) Hız

Ziyaretçilerin en hoşlanmadığı şey yavaş bir web sitesidir. Kullanıcılar beklemeyi sevmez, fakat bu hosting tipiyle rakiplerinizin müşterilerinizi kapmayacağından emin olabilirsiniz. Bu seçenekte büyük miktarda kaynak olduğu ve yukarıda da yazıldığı üzere istediğiniz kadar ilave kaynak da edinebileceğiniz için siteniz ne olursa olsun hızlı çalışır.

10) Daha iyi ortak çalışma

Tüm veriniz VDS Sunucu içerisindeki tek bir yerde saklanır. Bu da bir proje veya doküman üzerinde çalışırken ekip üyelerinizle daha rahat bir ortak çalışma ortamı oluşturabilirsiniz.

11) Satın Alma

VDS Sunucunuzun CPU, Ram, HDD özelliklerinizi belirleyerek sipariş verebilirsiniz. Üstelik: Tek başınıza değilsiniz! Tüm problemlerinize 7/24 ücretsiz destek sağlıyoruz. Mevcut sunucunuzu uzman mühendislerimiz ile veri kaybı olmadan IHS’ye ücretsiz taşıyoruz.  Yıllık alımlarda 30 gün içerisinde para iade garantisi.

https://www.ihs.com.tr/sunucu-kiralama/vds-sunucu.html

Exit mobile version