IHS Blog

VMware 2016’nın Hibrit Bulut Yönetimi Lideri

vmware hibrit bulut yönetimi

VMware bağımsız araştırma firması The Forrester Wave tarafından 2016 yılının en iyi hibrit bulut yönetimi çözümü ve özel bulut yazılımı paketi seçildi.

Bulut altyapısı ve şirket mobilitesi konusunda dünya lideri olan VWware “The Forrester Wave: Hybrid Cloud Management Solutions, Q1 2016” ve “The Forrester Wave: Private Cloud Software Suites, Q1 2016” raporlarında en iyi marka seçildi. Forrester’ın raporlarında göre VMware değerlendirmeye alınan 11 hibrit bulut yönetimi üreticisi ve 9 özel bulut üreticisi arasında en yüksek puanları aldı.

The Forrester Wave™: Hybrid Cloud Management Solutions, Q1 2016” Raporda hibrit bulut yönetimi çözümlerinin şirketlerin bulut geliştiricilerinin ve teknoloji yöneticilerinin taleplerini ve sorumluluklarını dengelemesine nasıl yardımcı olduğu ele alınıyor.

The Forrester Wave™: Private Cloud Software Suites, Q1 2016” raporunda ise “VMware vRealize Enterprise Suite 6.0’ın güçlü ve kolay kullanımlı bir yönetici arayüzü ve takip edilen işlemlere yönelik birçok analiz yöntemi sunduğu” öne sürülüyor. Raporda şu ifadelere yer verilmiş: “Bu ürün bir özel bulut yazılımı paketi olarak oldukça güçlü. VMware önümüzdeki 12 ay içerisinde hibrit bulut olanaklarına odaklanmayı, platform entegrasyonları oluşturmayı, yazılım tanımlı veri merkezi teknolojileriyle daha fazla entegrasyon sağlamayı ve ürünü basitleştirmeyi planlıyor.” Forrester Wave bu değerlendirmesinde bulut yönetimi ve self-servis erişim, hizmet yönetimi ve otomasyon seçenekleri, sözleşme koşulları, destek ve maliyet gibi mevcut kriterleri ele almış.

VMware Yönetim Bölümü Genel Müdürü Ajay Singh “Forrester’ın VMware’i hem hibrit bulut yönetimi çözümleri hem de özel bulut yazılımı paketleri arasında birinci seçmesi bizi çok mutlu etti. Alanın önde gelen analiz şirketlerinden birinin bizi layık görmesi müşterilerimizin özel, açık ve hibrit bulut deneyimleri için doğru çözüm ortağını seçtiği görüşünü desteklidiğini belirtti.

Forrester Ekonomik Etki araştırmasına göre VMware vRealize Suite uygulama yayınlama sürecini haftalar sürmekten bir günden kısa bir süreye indirerek ticari çevikliği arttırıyor. Aynı zamanda kullanılan kapasiteyi %10 oranında azaltarak ve donanım maliyetini %15 azaltarak IT verimliliğini büyük ölçüde arttırıyor. Bu da %243 oranında bir yatırım getirisi sağlıyor.

Exit mobile version