IHS Blog

VMware AirWatch Akıllı Gözlük Desteği Vereceğini Duyurdu

VMware-AirWatch

VMware geçtiğimiz hafta Atlanta’da düzenlediği VMware AirWatch Connect konferansında AirWatch kurumsal mobilite yönetimi platformu kapsamında kurumsal akıllı gözlük desteği vermeye başlayacağını duyurdu.

Kabaca yüzünüze taktığınız bilgisayarlar olarak nitelendirilebilecek akıllı gözlükler henüz çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşabilmiş değil ama akıllı gözlük pazarının 2020 yılında 16 milyon birime ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu gelişme kapsamında aralarında APX Labs, Atheer, Intel, ODG ve VUZIX Corp gibi markaların olduğu akıllı gözlük üreticileri, bu cihazları kullanan şirketlerin kullanım şartlarını kolaylaştırmasına, cihazların kurumsal ağlara bağlanmasına ve akıllı gözlükler üzerinde çalışan uygulamaların dağıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bu cihazların kurumsal alanda yaygın bir şekilde kullanılmasının önündeki en büyük engellerden biri şirket IT’lerinin bu cihazları kuruluşlarının bünyesindeki diğer cihazlar gibi yönetebilmesini sağlayacak yönetim araçlarının bulunmamasıydı. APX Labs CEO’su Brian Ballard söz konusu yeni gelişmenin bu cihazların kurumsal alanda yaygın bir şekilde kullanılmasına yönelik büyük bir adım olduğu düşüncesinde.  

Ballard yaptığı duyuruda “VMware AirWatch Enterprise Mobility Management platformu kapsamında geliştirilen giyilebilir yönetim araçları, birlikte çalıştığımız küresel müşterilerimiz arasında bu araçları büyük ölçüde benimsemenin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik büyük bir adım. Bu da sadece şirket olarak bizim değil, tüm endüstrinin gelişimi için harikulade bir gelişme,” ifadelerine yer verdi.

Bu tip mobil cihazlar arasında gereksinime göre Google Glass gibi yüze takılan bilgisayarlar veya sanal gerçeklik senaryoları olabiliyor. Bu tip cihazlar özellikle el kullanmanın zor veya tehlikeli olduğu yerlerde faydalı. Bu bilgisayarlar aynı zamanda bir sonraki aşamada ne yapılması gerektiğine dair talimatlar verebiliyor, hatta bunun nasıl yapılması gerektiğini bile gösterebiliyor.

Akıllı gözlük benzeri cihazların kurumsal alanda kullanımı için hala çok erken. Yine de GE ve Boeing gibi şirketler bu cihazları kendi bünyeleri içerisinde kullanma denemelerini başlatmış durumdalar. VMware AirWatch gibi markaların akıllı gözlük başta olmak üzere bu tip cihazlara destek vermeye başlamalarıyla birlikte sektörde bir anda büyük bir atılım gözlemlenebilir ve bu cihazların kullanımı deneme olmaktan çıkıp anaakım kullanıma doğru evrilebilir.

Bu duyuruda Microsoft Hololens’in bulunmadığına dikkat çekmekte de fayda var. Bunun nedeni önümüzdeki çeyrek içerisinde akıllı gözlük desteğinin yalnızca Android cihazlar için verilecek olmasının da payı büyük.

Exit mobile version