IHS Blog

VMware, Boxer Inc.’yi Satın Almayı Planladığını Duyurdu

airwatch-vmware-logo_w_500

iOS ve Android cihazlarındaki e-posta deneyimi birçokları için tatmin edicidir. Peki ya bu uygulamalar ticari kuruluşlar için gerekli olan güvenlik ve kontrol anlamında optimize edilirse ne olur?

VMware, bu amaçla Boxer Inc.’yi satın almayı planladığını duyurdu. Boxer ve AirWatch by VMware birlikteliği sayesinde şirketler çalışanlarına e-postalarına, içeriklerine ve uygulamalarına güvenli bir şekilde erişim sağlayabilecekleri birinci sınıf bir hizmet sunuyor olacak.

AirWatch ekibiyle bir araya gelecek olan Boxer ekibi daha önce şirketler için mobil uygulama yönetimine ve güvenliğe yönelik kapsayıcı bir yaklaşım sunan kaliteli bir kişisel bilgi yönetimi (personal information management/PIM) çözümü sunmuştu. Boxer bugüne kadar aralarında Box, Dropbox, Evernote, Facebook, Gmail, iCloud, Salesforce, Twitter, Outlook ve Yahoo’nun da olduğu endüstri liderleriyle işbirliği yapmıştı.

Uygulamalarınızın ve verinizin hiçbir oturum açma ve konfigürasyon gerektirmeden, tek bir kimlik altında hatasız, basit ve güvenli bir şekilde çalıştığını düşünün.

Boxer ekibi şirketlerdeki IT personelinin hatasız ve hızlı bir kullanıcı deneyimi oluşturması gerektiğini düşünmüştür. Bu alandaki başarıları sayesinde basitliğine ve kullanılabilirliğine dayalı tüketici çözümleri üretebilmişlerdir. Bu çözümleri VMware’in “son kullanıcılar için basit, şirketler için güvenli çözümler” felsefesiyle gerçekleşmiştir. Boxer ekibi kullanıcılara yönelik bu çözümleri Apple ve Google App storelarından indirilebilecek şekilde geliştirmeyi planlıyor.

AirWatch yıllardır mobil cihaz kullanıcılarına önemli iş bilgilerini sunan, bunun yanında da en iyi kurumsal veri güvenliğini ve kullanıcı deneyimini sağlayan bir şirket. En büyük başarısı ise şirket cihazlarının güvenliğinden kesintisiz bilgi erişimine ve optimum verimlilik için gereken uygulamalara ve içeriğe kadar tüm kurumsal gereksinimleri karşılayan tek bir konsola odaklanan bir yönetim temeli oluşturarak kurumsal mobil cihaz kullanımını kolay bir hale getirebilmeyi hedeflemektir. AirWatch bugüne kadar e-posta kutusu, takvim, iletişim bilgileri, içerik kümeleme, güvenli inceleme, hatta video ve eğitim araçları gibi özellikler içeren şirket uygulamalarına çok ciddi bir yatırım yapmıştı. Dünya çapında binlerce şirket, AirWatch uygulamalarını uçak kokpitlerinden hastane odalarına, sınıflardan mahkeme salonlarına kadar birçok yerde kullanmakta.

VMware yine de kurumsal mobil cihaz kullanımında henüz çok başta olduklarını ve Boxer’la birleşme sonucunda kullanıcılar için basit, şirketler için güvenli çözümler sunma konusunda bir üst seviyeye geçeceklerini düşünüyor.

AirWatch ve Boxer birlikteliği sonucunda 2016 yılında ortaya nasıl bir şey çıkacağı merakla bekliyoruz.

Exit mobile version