IHS Blog

Mobil web siteniz push bildirim mesajı göndersin ister misiniz? Chrome ile artık mümkün

chrome-mobile-push-facebook-3

Google’ın Nisan ayında duyurduğu yeni bir API ile bir mobil uygulaması olmayan web sayfalarının da, mobil cihazlara push bildirim mesajları gönderebileceğini açıklamıştı. Bu API’ı eBay ve Facebook gibi devler şimdiden entegre etmeye ve kullanmaya başlıyorlar.

Böylece bir mobil uygulama ve push sunucusuna ihtiyaç duymadan, site sahipleri mobil cihazlara Chrome tarayıcısı üzerinden push bildirim gönderebilir hale geliyor.

Bu özelliğin en büyük faydası elbette bir mobil uygulamaya sahip olmayan veya mobil uygulama geliştirmeyen küçük şirketler veya mobil uygulama kullanımı dışında da kullanıcılara dokunmak ve etkileşime geçmek isteyen Facebook ve eBay gibi dev şirketler.

  

Bu yeni yöntemle birlikte, kullanıcıların siteyle olan etkileşimleri artmakla birlikte, mobil uygulamanın yüklenmesi, güncellenmesi ve fazla veri tüketimi yapması gibi dertler de ortadan kalkmış oluyor.

Kasım ayından itibaren Opera ve Firefox’un da bu özelliği destekleyeceği paylaşılırken, yakında farklı web sitelerinin de bu push bildirimleri desteklemesi ile kullanıcılarıyla çok daha farklı bir iletişim kanalı açacakları söylenebilir.

Exit mobile version