IHS Blog

Wildcard SSL Nedir? Ne İşe Yarar?

wildcard-ssl-nedir

Wildcard SSL sertifikaları, web sitesi URL’lerini ve tek bir IP adresi altında yer alan sınırsız sayıdaki alt domainleri(subdomain) koruma altına alır. Örneğin, tek bir Wildcard sertifikası ile şunları koruma altına alabilirsiniz:

Müşteri yükümlülükleri

Müşterilerin sahip oldukları domainin yasal sahipleri olduklarını doğrulamak gibi bazı yükümlülükleri vardır:

Wildcard SSL sertifikası nasıl verilir?

Wildcard sertifikalar *.domainadi.com şeklinde sınırsız sayıda subdomain için tek bir sertifika ile güvenli iletişim ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Bir Wildcard SSL sertifikası, yapısal olarak diğer sertifikalara benzer ve aynı seviyede güvenlik sağlar. Wildcard SSL sertifikalarını, kimlik doğrulama adımının ardından IHS‘den edinebilirsiniz.

Bir Wildcard SSL Sertifikasının faydaları ve avantajları nelerdir?

Wildcard sertifikaları, tüm subdomainlerinizi ve ortak adlarınızı ihtiyacınız olduğu kadar ve belirttiğiniz düzeyde koruma altına alır. Nasıl kullanıldığına bakacak olursak:

Ortak domainin solundaki subdomainin başına “*” eklemeniz yeterli olacaktır. Örneğin; “*.ornek.com” şunların korunmasını sağlayacaktır:

Ya da sertifika isteğiniz “*.www.ornek.com” için ise, şunlar güvence altına alınacaktır:

Wildcard sertifikaları da diğer Standart SSL sertifikaları gibi web sitelerini güvence altına alır. Bunun yanında bazı web serverları, Wildcard sertifikalarında listelenen her subdomain için bir IP adresi gerektirebilir.

Hemen şimdi buraya tıklayarak kampanyalı Wildcard SSL Sertifikalarımızı görebilir, paketlerimizi birbirleriyle kıyaslayabilir ve sıkça sorulan sorularımızı inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version