IHS Blog

Windows 10’u tasarlayan adam kim?

5.-Microsoft-10’u-tasarlayan-adam-kim-ihs-blog2

24 saat içerisinde en çok tartışılan teknolojik gelişmelerden biri de kuşkusuz Windows 10’un hayatımıza girişi oldu. İlk düşünüldüğünde akla bilgisayar başında oturan gözlüklü bir ‘inek’ gelse de Terry Myerson’un bilinmeyen yüzü ise aslında çok farklı…

18 yıllık Microsoft çalışanı olan Myerson, Windows telefonlar ile 2011 yılında haşır neşir olmaya başladı. İki yıl sonra telefonla sınırlı olan alanı tüm Microsoft ürünlerine yayıldı ve bir ay kadar önce de Xbox, Surface ve Windows’un tam sorumluluğu üstlendi.

Ve Myerson’un farklılığı da işte burada ortaya çıktı: Microsoft’un tarihinde, kullanıcılar da ürünün dizayn aşamasına dahil edildi. Bu kararın büyük bir risk olduğunun farkında olan Myerson, Windows 10’un daha öncekilerden çok farklı olduğunu söylüyor.

Bu yeni ürün, Windows 8 ya da Vista’ya benzer mi bilinmez ama Myerson , 2018 yılına kadar 1 milyar insanın Windows 10 kullanacağını öngörüyor. Apple ve Google’ın aksine, Windows’un kullanıcılara bir yere kapatmadan, özgürleştirdiğini söylüyor.

Exit mobile version