IHS Blog

WordPress İçin Antivirüs Eklentisi Quttera

wordpress-antivirus-eklentisi2

wordpress-antivirus-eklentisi

Quttera WordPress web malware tarayıcısının uzun süredir beklenen yeni sürümü çıktı. Quttera’nın yeni sürümünde birçok yeni özelliğin yanı sıra WordPress çekirdek dosyalarını doğrudan eklenti sayfasından tarama özelliği de bulunuyor. WordPress webmasterları yeni sürümde oldukça isabetli tehdit tespitleri ve web sitesi güvenliği yönetiminde ciddi bir gelişme olduğunu belirtiyor.

Quttera malware tespitini ve web sitesi güvenlik tarama özelliklerini WordPress tabanlı web siteleri için bir eklenti olarak sunuyor. Bu WordPress malware tarayıcısı eklentisi tarama raporlarının takip edilebildiği, web sitesi kara listelerinin oluşturulabildiği ve tespit edilen dosyaların yönetilebildiği basit ve kullanışlı bir arayüz.

Quttera Web Malware Tarayıcısı’nın Ocak 2016 sürümünde şu yenilikler bulunuyor:

Dahili Tarayıcı. WordPress kaynak dosyalarını (eklenti dosyaları, tema dosyaları) tek tıklamayla doğrudan eklenti sayfasından tarıyor. Tespit edilen kötü amaçlı PHP kodlarını, enjekte edilmiş JavaScript kodlarını, yüklenmiş kabukları ve diğer malware bileşenlerini kaldırıyor. Malwarelerden geriye kalan artıklar olup olmadığını görmek için tekrar tarama yapıyor.

Harici Tarayıcı. Quttera eklenti tarama motoru tamamen dışarıdan çalışarak müşterilerin gördüğü web sayfalarını inceliyor ve analiz ediyor. Bulaşmış kötü amaçlı yazılımları tespit ediyor ve kara liste veritabanlarını kontrol ediyor.

Beyaz Listeleme. Dosyaları/tehditleri beyaz listeye alarak gelecekteki taramalardan ayırıyor. Tehditleri Yok Sayılanlar listesine ekliyor.

Quttera CTO’su Michael Ledovich: “Uzun süredir beklenen eklentinin bu yeni 3.0.0 sürümünü WordPress kullanıcılarına sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Harici tarama ile browserlarda (Internet Explorer, Chrome, Firefox vs.) görülen her şey taranabiliyor ve browsera bir kötü amaçlı yazılım bulaşıp bulaşmadığı veya bir web sitesinin kara listede olup olmadığı tespit edilebiliyor. Ancak, eğer web sitenize WordPress çekirdek dosyaları içindeki gizli bir kod bulaşmışsa ve bu kod ziyaretçilerinizin web sitenize erişmek için kullandığı browsera içerik sağlamıyorsa, Quttera bu dosyaları tespit etmiyor ve kötü amaçlı olarak raporlamıyor.

Bu yüzden yeni özelliğimiz olan Dahili Tarayıcı malware çözümü kapasitemizi arttırıyor ve WordPress için kapsamlı bir malware tarama özelliği sunuyor. PHP, JS, CSS gibi web sitesi kaynak dosyalarını inceliyor ve yüklenmiş virüs bulaşmış temalar veya eklentiler gibi kaynaklarını tespit ediyor. Bu bizim için kötü amaçlı yazılım tespitine yönelik daha iyi bir teknoloji sunma anlamında yeni bir adım. Her iki tarayıcı da birbirini tamamlıyor ve farklı durumlardaki farklı kötü amaçlı yazılımları tespit edecek şekilde tasarlandı.

Quttera ilk WordPress Web Malware Tarayıcısı’nı 2012 yılında yayınlamıştı. O tarihten beri bu eklenti birçok düzeltmeyle, UI gelişimiyle ve kötü amaçlı yazılım tespiti çözümlerini geliştirecek birçok yeni özellikle güncellenmiş ve iyileştirilmişti.

Quttera ürünlerinin belkemiğini non-signature tabanlı, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım tespiti teknolojisi oluşturuyor. Çok katmanlı tarama algoritmalarıyla oluşturulan bu eklenti tüm kötü amaçlı yazılımları ve bilinen güvenlik açığı suiistimallerini, trafik yönlendirmelerini, farklı kötü amaçlı reklam tekniklerini ve bunun gibi pek çok online tehdidi tespit edebiliyor.

Eklentiyi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz.

Quttera Web Malware Scanner

Exit mobile version