IHS Blog

WordPress İçin En İyi 13 Google Maps Eklentisi

Google-Maps

Bir mağaza, restoran, kafe ve benzeri bir işletmeniz var ise, başarı olmanız müşterilerinizin sizi bulmalarına bağlıdır. Müşteriler işletmenizin konumunu bulmak için fazla uğraşmazlar, onlar için bu işi yapmak sizin sorumluluğunuzdur. Tahmin ettiğiniz gibi, müşterileriniz için interaktif bir harita sağlamanız gerekir.

Google Maps API size sitenize eklemeniz için hazır kod parçaları sağlıyor, fakat birçok WordPress kullanıcısı ayrı bir harita eklentisi kullanmayı tercih ediyor. Harici Google Map eklentilerinin daha fazla fonksiyon, ayar ve özelleştirebilirlik sunması bu kararlarda büyük rol oynuyor.

Bu makalede size, en iyi 13 WordPress Google Map eklentisini tanıtıyoruz. Bu liste, her bütçeye hitap eden ücretsiz ve premium harita eklentilerini bulabilirsiniz.

WP Google Maps (ÜCRETSİZ)

Listeye en popüler eklentilerden biri olan WP Google Maps eklentisi ile başlayalım. Uygulamanın ücretsiz Lite versiyonu 200.000 aktif yüklemeyi aşmakla övünüyor.

WP Google Maps, haritaya sınırsız sayıda yer imlemesi koyarak ilgili konumları vurgulamanıza olanak sağlıyor. Haritanın istediğiniz yerine çeşitli işaretler ve çizgiler ekleyebiliyorsunuz. Bu ücretsiz eklentinin en iyi, belki de sizin için en değerli işlevi, mağaza bulma aracı. İşaretçiler ile tüm şubelerinizi işaretleyerek, kullanıcıların kendilerine en yakın olanı bulabilmelerini sağlıyorsunuz.

Ayrıca ihtiyaçlarınıza göre sitenize bisiklet yolu, motorlu araç yolu, aktarmalar ve hava tahmini katmanları da ekleyebiliyorsunuz. Eklenti tarafından sağlanan kısa kodlar ile sitenize eklentiyi eklemek gerçekten çok kolay. İlk haritanızı ayarlamak ve yayına almak saniyeler sürüyor.

Google Maps Bank – Easy Google Maps (ÜCRETSİZ)

Google Maps Bank, kullanılabilirlik ve kaliteyi harmanlayan özelliklere sahip bir eklenti. Deneyimsiz bir WordPress kullanıcısının uygulama içerisinde kaybolmasını önleyen 7 adımlı sihirbaz ile donatılmış. Eklenti aynı zamanda 800 den fazla özel yapılmış ikon, birçok Google Map tipi (yol, arazi, uydu, vb.) ve yönlendirmeleri konumunuza ekleyebilmenizi sağlıyor.

Bu eklentinin ücretsiz versiyonu limitli, Sadece iki harita düzenleyebiliyorsunuz ve bir adet şekil veya çizgi ekleyebiliyorsunuz. Özel yapım işaretçi ve ön tanımlı temalar gibi ekstra premium özelliklere sahip, sınırsız kullanım istiyorsanız Pro versiyona yükseltmeyi düşünebilirsiniz. Pro versiyon fiyatı $25’dan başlıyor.

5sec Google Maps

5sec Google Maps, WordPress kullanıcıları arasında en popüler premium eklentilerinden biridir. Muhtemelen bunun sebebi maliyetinin düşük olması, kullanım kolaylığı ve zarif özellik çeşitleri olmasıdır.

Haritaları web sitenizde istediğiniz yere kısa kodlar kullanarak ekleyebilirsiniz, ek olarak eklenti, özel bir harita witget’ı ile birlikte geliyor. Ayrıca haritalarına 12 eğlenceli stile sahip; sınırsız sayıda işaretleyici de yerleştirebilirsiniz. Potansiyel müşterilerine bulunduğun konum hakkında daha fazla bilgi sunmak için harika bir yol olan, metin kutularını, işaretleyicilerine ekleyebilirsiniz. Eklentiye, Codecanyon.com’dan sadece $12 a ulaşabilirsiniz.

Map Builder (ÜCRETSİZ)

Maps Builder piyasadaki ücretsiz Google Maps eklentileri arasında iyi olanlardan biri. Haritalarınızı, WordPress Customizer’i andıran sezgisel bir araçla oluşturup, düzenlemenizi sağlıyor. ‘İşaretle ve tıkla’ sistemi ile sınırsız sayıdaki işaretçileri haritanıza eklemeyi olabildiğince kolay hale getiriyor.

Eklenti, ayrıca, ayarlanabilir yakınlaştırma seviyesi, cadde görünümü ve harita stilleri gibi geniş bir sete sahip harita aracı ile geliyor. Geniş ayar çeşitleri olan harita ikonlarını eklentiye dahil edebilirsiniz.

Eklentinin premium versiyonuna $58’a satın alabilirsiniz. Maps Builder Pro, ücretsiz versiyonunun sahip olduğu özellikler dışında, katmanları, özelleştirilebilir işaretçileri ve farklı uygulamaları haritanıza dahil edebileceğiniz özellikleri destekler.

WP Google Maps PRO

WP Google Maps eklentisinin pro versiyonu, lite versiyonlarının sahip olduğu tüm işlevselliğin üzerine birçok havalı olanlarını eklemiş.

Renkli ve ikonlu işaretçiler, yeni, ana özelliklerinden biri. Ayrıca ekstra komutlar ile bu işaretçilere animasyon da ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar, işaretçilere tıkladığında küçük diyalog kutuları açıp içerisinde ekstra bilgi ve konum fotoğrafları paylaşabiliyor.

Lokasyon slaytları diğer bir havalı özelliğidir. Kullanıcılar özel bir noktaya tıkladığında, carousel’de ilgili yerlerin resimleri slayt şeklinde gösteriliyor.
Kullanıcıların konumlarınızı kategorize ederek kendileri için daha isabetli olan konumu bulması, mağaza bulucu özelliğine ileri düzey bir işlevsellik katıyor. Eklenti aynı zamanda, en yakın mağazaya yol tarifini de destekliyor.

Comprehensive Google Map Plugin (ÜCRETSİZ)

Sırada 200 binden fazla aktif indirilme sayısına sahip müthiş bir ücretsiz eklenti olan Comprehensive Google Map Eklentisi var. Neden bu kadar popüler olduğunu, sorduğunuzu duyar gibiyim. Bunun nedeni ücretsiz bir eklentiye göre büyük miktarda etkileyici özelliği, esnekliği, özelleştirilebilir ayarları ve kolay kullanımı olmasıdır.

Harita üzerine faklı uygulamaların eklenmesi, 250 den fazla işaretleyici stili ve GPS konumu, en iyi özellikleri arasında. Sonuncu ve kullanışlı bir özellik olan ziyaretçilerin bulundukları konumdan seçilen konuma kolaylıkla rota çizebilmesi, mağazanızdaki ayak seslerini arttıracaktır.

MapPress Pro (30 $)

Mükemmel bir Google Maps eklentisi olan MapPress Pro, developer Chris Richardson tarafından geliştirildi. Bu premium eklenti 100’ün üzerinde işaretçi sayısı ile, WordPress sitenize şık haritalar eklemenizi sağlıyor. Ayrıca birden çok haritayı tek haritada birleştirmenizi sağlayan özellikler ile havalı haritalar oluşturabilirsiniz.

Yukarıda görüldüğü gibi ziyaretçilerinize seçilen konumları liste halinde gösterebilirsiniz. Ziyaretçiler listeden tercih ettikleri hedefe tıklayarak anında ilgili noktaya geçebilirler. Eklenti hedefe varmak için olan yönergeleri dahi gösterebiliyor.

Daha sınırlı özelliklere sahip, ücretsiz bir versiyonu da bulunmakta ve baya popüler. Eğer sınırlı bir bütçe ile çalışıyorsanız, ücretsiz versiyonu da incelemeye değer.

Snazzy Maps (ÜCRETSİZ)

Mümkün olan en şık ve modaya uygun haritaları oluşturmak ister misiniz? Kişisel kullanım için ücretsiz, ticari kullanım için 10$ olan Snazzy Maps tan başkasına bakmanıza gerek yok.

Snazzy Maps, fotoğrafçılıktaki filtre uygulamalarına benzer, sizin oluşturulmuş olduğunuz stilleri haritanıza uygulamanızı sağlar. Snazzy Maps’ın sitesinden bakıp seçebileceğiniz, gayet güzel yüzlerce tasarım vardır.

Hepsinden iyisi, Snazzy Maps diğer popüler Google Maps eklentileri ile birleştirilebilir, Bu Snazzy Maps stilleri ile diğer eklentilerin işlevselliğini birleştirebilirsiniz demek oluyor. Harika değil mi?

Mapify.it (17 $)

Mapify.it WordPress için bulunan en iyi eklentilerden biridir.Google Maps ile tamamen uyumlu olmasına rağmen, upload ettiğiniz haritalara da pan ve zoom gibi Google Maps özellikleri katar. Eğer işletmenizin yerini gösteren özel hazırlanmış bir harita kullanmak istiyorsanız, bu eklenti tam sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor.

Mapify.it, özelleştirilebilir işaretçi olarak hedeflerinize diyalog kutuları ekleyebilmenizi sağlıyor. Bu kutulara metinin dışında, etkileyici resim galerileri de ekleyebilirsiniz. Eklentiye CodeCanyon’dan, $17 gibi iyi bir fiyata satın alabilirsiniz.

Google Maps Widget (ÜCRETSİZ)

Widget alanınıza Google Maps özelliğini, nasıl ekleyebileceğinizi mi arıyorsunuz? Bir çok eklenti bu özelliği sunuyor, fakat Google Maps Widget eklentisi asıl olarak bu özellik için üretilmiştir. Ayrıca, kısa kodların işlevselliği yardımıyla haritaları, her gönderiye, sayfaya ve özelleştirilmiş gönderi tiplerine ekleyebilirsiniz.

Eklenti, zoom seviyesi, ölçek, harita tipi, işaretleyici sitili, rengi ve metin ekleme gibi özelleştirme seçeneklerinin bolluğu ile övünüyor. Eğer ziyaretiler haritanın geniş bir halini görmek isterlerse, haritaya tıklayarak haritanın geniş halini arka plan karartılmış halde görebilirler.

Responsive Styled Google Maps ($ 16)

Sırada diğer bir premium eklenti var. Responsive Styled Google Maps piyasadaki en hoş haritaları üretme kapasitesine sahip. Toplamda ellinin üzerinde benzersiz stile ve 10 adet işaretçi ikona sahip, ayrıca kendi ikonlarınızı yükleyebiliyorsunuz. Not: bazı harita stilleri Snazzy Maps’ınkilerden daha şıktır.

Harita stillerini, odak noktasına alan bu eklenti kullanışlı ön izleme aracıyla küçük bir sürpriz yapıyor. Bu size haritanızı oluştururken değişiklikleri eş zamanlı olarak görmenize olanak sağlıyor. Birlikte geldiği geniş ayar seçenekleri ile ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayabiliyorsunuz. İşaretleyici pop-upları, kümeleme ve arama işlevlerini de içeren özellikleri mevcuttur.

Intergeo WordPress Google Maps Plugin (ÜCRETSİZ)

Bu özellik bakımından zengin harita eklentisi Theme Isle ekibi tarafından hazırlandı. Intergeo WordPress Google Map Plugin eklentisi harita oluşturma işlevininin üzerinde durmuştur.Ön tanımlı konumlandırma seçeneği, modern renk şemasını ayarlama fırsatı ve çeşitli işaretçi sitillerini haritanın üzerine ekleyebilme yeteneği, haritanızın görünüşü üzerinde tam kontrol sağlamanıza imkan tanıyor.

Tema, hali hazırda bulunan haritalarınızın ayarlarını, ileride yaratacağınız haritalarınıza hızlıca kopyalamanıza olanak sağlayan kullanışlı bir klonlama aracı desteği sunuyor. En yenilikçi özelliği ise haritalarınızdan maddi getiri sağalayabileceğiniz, AdSense ekleme servisi.

Geo Mashup (ÜCRETSİZ)

Şimdiye kadar, internetin en popüler harita servisi olan, Google Maps’ı hedefleyen birçok pluginden bahsettik. Ama, eğer başka bir servis kullanmak istiyorsanız seçenekleriniz neler?
Google Maps ile olduğu kadar, Open StreetMap ve Leaflet ile de tam uyumluluk sağlayan Geo Mashup, ortalama harita eklentilerinden daha fazla esneklik sunuyor.

Bu eklentinin en havalı özelliği, harita içeriğidir, yani gönderi, sayfa ve özel gönderileri tiplerini haritadaki bir konuma ekleyebiliyorsunuz. Bu özellik kesinlikle, gezi yazarları, emlakçılar ve iş ilanı siteleri için biçilmiş kaftan. Eklenti aynı zamanda konum arama widgeti, işaretçi kümeleme ve işaretçileri birbirleri ile bağlama gibi özellikleri destekler.

Son Görüşler

Ve böylece WordPress için sunulan en iyi 13 Google Map eklentisinin kısa incelemesini tamamladık.
Bu listede sunulan tüm eklentiler, özellikleri kullanması kolay geniş bir işlev ve özellik kütüphanesine sahip, Ayrıca büyük çoğunluğu da ücretsiz.

Doğal olarak, bu liste tüm Google Maps eklenti seçeneklerini içermiyor. Bu nedenle, eğer favori harita eklentinizi bizimle paylaşmak isterseniz. Yorum bölümüne mesajlarınızı yazabilirsiniz.

Exit mobile version