IHS Blog

WordPress İçin En İyi 8 Ücretsiz Benzer Yazılar Eklentisi

benzer-yazilar

Benzer yazılar eklentileri ziyaretçilerinize web sitenizde okudukları makale veya sayfayla ilgili olan benzer içerikleri göstermenizi sağlar. Bu sayede ziyaretçiler sitenizde daha fazla vakit geçirir.

Bu eklentiler benzer içerikleri göstermelerinin yanı sıra arşivinizin derinliklerinde kalıp eskisi kadar ziyaret almayan işlerinizin de tekrar gün yüzüne çıkmasını sağlar.

WordPress havuzunda birbirinden farklı birçok benzer yazılar eklentisi bulunmaktadır. Aşağıda hangisinin siteniz için en uygun olduğuna sizin karar vereceğiniz 8 ücretsiz benzer  yazılar eklentisi yer almakta.

Yet Another Related Post Plugin (YARRP)

300.000’den fazla kez indirilen ve 4 yıldızlık bir değerlendirme puanına sahip olan YAARP internetteki en popüler benzer yazılar eklentilerinden biri. Eklenti bir gönderinin ilgili olup olmadığına karar vermek için gelişmiş ve çok yönlü bir algoritma kullanıyor. Bu algoritma ana içeriği, başlığı, etiketleri ve içerik için belirlenmiş kategorileri dikkate alıyor.

Bunun yanı sıra, eklentide benzer yazıların nasıl görüntüleneceğini kontrol etmenizi sağlayan güzel bir şablon sistemi bulunmakta. Eklenti ayrıca sayfaları ve gönderi tiplerini de inceleyerek kullanıcıya iyice esneklik sunuyor.

Çok büyük bir site söz konusuysa, eklenti kaynak bakımından biraz hassas olabilir. Eklentinin bu ağır yükü kendi sunucuları üzerinden üstlenerek bu sorunu aşan bir de profesyonel versiyonu var. Uyum bakımından bu eklenti diğer eklentiler kadar esnek olmayabilir.

Contextual Related Posts

Contextual Related Posts 60.000’den fazla kez indirilen ve 4.8 yıldıza sahip bir eklenti. Eklentinin ayar sayfası bir hayli kolay. Sayfada ilgili gönderilerin nasıl görüntüleneceğine yönelik kısa kodlar var. Ayrıca daha güzel bir görsellik için küçük resim desteği de bulunmakta.

Eklenti ilgili gönderileri yalnızca gönderiyi inceleyerek değil, içeriğin gövdesine göz atıp gönderinin gerçekten ilgili olup olmadığını belirleyerek de oluşturuyor.

Ne yazık ki eklentide küçük resimlerin görüntülenebileceği bir şablon yok. Yani kullanıcılar kendi CSS’lerini yalnızca manuel olarak ekleyebiliyor. Tıpkı YAARP gibi, bu eklenti de veritabanı bakımından hassas.

Yuzo Related Post

Listedeki en hızlı ve en popüler benzer yazılar eklentilerinden biri de Yuzo Related Post. Eklenti 20.000’den fazla kez indirilmiş ve 4.6 yıldızlık bir derecelendirme puanına sahip. Eklentide iyi bir benzer yazılar eklentisinden bekleyeceğiniz birçok özellik var. Eklenti ayrıca gönderileri sayfalar ve gönderi tipleri başta olmak üzere tüm içerik türlerini destekliyor.

Yuzo Related Post eklentisinin kullanımı ve ayarları olağanüstü kolay. Çok sayıda opsiyona sahip bir widgete sahip ve kullanıcılar stilleri kolay bir şekilde seçebiliyor. Eklentinin metin ayarları, gömülü önbellek, arka plan, ziyaret sayacı gibi dikkat çekici bazı özellikleri de bulunmakta. Eklenti aynı zamanda kapsamlı kişiselleştirme özelliklerini destekliyor ve ilgili gönderilerin widget alanına eklenebilmesini sağlıyor.

Yuzo Related Post olağanüstü hızlı bir eklenti ama listedeki diğer eklentilere kıyasla çok daha fazla yer kaplıyor.

JetPack – Related Posts Module

JetPack 1 milyonun üzerinde indirilme sayısı ve 4 yıldızlık derecelendirme puanıyla en popüler ve güçlü WordPress eklentilerinden biri. Eklentide başta benzer yazılar modülü olmak üzere birçok özellik bulunmakta.

JetPack’in kurulumu da kullanımı da oldukça kolay. Eklenti yapılandırıldıktan sonra ilgili içeriği ister bir link listesi olarak ister dikkat çekici küçük resimler olarak gösterebiliyor.

Inline Related Posts

Inline Related Posts benzer yazılar bağlantılarınızı birçok ilgili gönderi eklentisinin yaptığı gibi içeriğinizin altında değil, otomatik olarak içinde göstermenizi sağlıyor.

Eklenti bir hayli kolay kuruluyor ve içeriğinizdeki ilgili gönderi linklerini göstereceğiniz yeri belirlemenizi sağlıyor. Aynı zamanda ilgili içeriği okurlarınızın bu linki açma ihtimalinin en yüksek olduğu yerlere koyarak sayfalarınızın görüntülenme sayısını arttırma şansını sunuyor.

Yalnız dikkat etmek gerekir ki, bazı benzer yazılar tipleri makalenin en altında gösterilmeye uygun oluyor ama Inline Related Posts bu linkleri içeriğin en altında gösterme opsiyonunu sunmuyor.

Related Posts for WordPress

Related Posts for WordPress 7000’den fazla kez indirilmiş ve 4.6 yıldızlık bir puana sahip. Daha hızlı ve kaynak bakımından daha az hassas olan bu eklenti diğer WordPress benzer yazılar eklentilerine kıyasla daha hafif bir alternatif. İlgili gönderileri göstermek için önbelleği kullanıyor ve performansı daha ön plana koyuyor.

Eklenti benzer yazılar listesini hem küçük resim hem de metin şeklinde gösteriyor. Yapılandırılması oldukça basit. Kendi önbelleğini kullandığı ve tüm ağır kaynak işlerini yönetici panelinde yaptığı için sitenizi yavaşlatmıyor.

Eğer birçok özelliğe sahip gelişmiş bir benzer yazılar eklentisi istiyorsanız, yalnızca birkaç basit özelliğe sahip olan Related Post for WordPress sizin için en iyi seçenek olmayabilir.

WordPress Related Posts

Bu kategorideki diğer bir güçlü eklenti Zemanta’nın çıkardığı WordPress Related Posts. Eklenti 100.000’den fazla kez indirilmiş ve 4 yıldızı var. Eklenti ilgili içeriği makalenizin sonuna otomatik olarak ekliyor ve diğer ilgili gönderi eklentilerine kıyasla çok özgün ve hoş tasarımlar sunuyor. Biraz fazladan esneklik istiyorsanız eklentide özel CSS’ler ve diğer gelişmiş ayarlar kullanılarak widget tasarımının manuel olarak yapılması mümkün.

WordPress Related Posts’ta ister her gönderi için ilgili içeriği kendiniz seçebiliyorsunuz, ister eklenti ilgili gönderileri otomatik olarak kendi seçebiliyor.

Shareaholic

Shareaholic 100.000’den fazla kez indirilmiş ve 4 yıldızı var. Eklenti başta bir sosyal medya paylaşım eklentisi olarak çıkmış, ilgili gönderi özelliği daha sonra eklenmişti. Eklenti ilgili gönderilerin gösterilmesini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal medya paylaşım butonlarını, takip butonlarını ve sosyal analizleri eklemek için de kullanılabiliyor.

Eklentinin ayarları ve yapılandırılması görece basit. Eklentide ilgili gönderi tasarımını sitenizin tasarımına uyacak şekilde belirleme seçeneği de bulunmakta. Promosyonlu içerik sistemi vasıtasıyla fazladan kazanç elde ederek Shareaholic’i gelir kaynağı elde etme stratejinizin bir parçası olarak kullanabilirsiniz.

WordPress eklentileriyle ilgili inceleyebileceğiniz diğer başlıklar.

Exit mobile version