IHS Blog

WordPress’ten 4.3 ‘Billie’ Holiday Sürümü

WordPress-4-3-billie-1024×574

WordPress’in, adını efsanevi Jazz sanatçısı Billie Holiday’den alan 4.3 Billie sürümü yayınlandı. Bu sürüm, WordPress kullanıcılarına birkaç hayat kolaylaştırıcı yenilik getiriyor.

Sitelere ait ikonlar cep telefonlarında

Daha önceki sürümlerde sadece tarayıcıdan görülebilen özelleştirilmiş site ikonu, artık akıllı telefonlarda da görülebiliyor. WordPress kullancıları böylelikle akıllı telefon taracıyıcısında gezinirken sitenin ikonunu görebilecek.

Özelleştirme ekranında menü desteği

Özelleştirme ekranındaki geliştirmelere son dönemde ayrı bir önem veren WordPress, bu bölüme artık bir de menü desteği getirdi.

Billie ile yazı yazmak artık daha kolay

Yazı yazmak, yeni sürüm ile çok daha kolay olacak. Asteriks işaretiyle liste yaratmak, başlık atmak için klavyedeki numaraları kullanmak gibi kısa yollarla fareye ihtiyaç biraz daha ortadan kalkıyor. * ve # işaretiyle hayat hiç bu kadar kolay olmamıştı…

Daha hızlı, daha güvenli şifre

WordPress’in daha güvenli şifreyi temel alan yeni sürümü, şifreyi e-mail ile almak yerine reset tuşuyla veriyor. Siteye yeni bir kullanıcı eklendiğinde ya da kullanıcı profili güncellendiğinde, WordPress otomatik olarak güvenli bir şifre oluşturuyor.

Bu gibi öne çıkan özelliklerin yanında yeni sürüm ile artık yeni oluşturulan sayfalarda yorumları kolayca kapamak ve yönetim panelini kullanmadan siteyi özelleştirmek mümkün…

Exit mobile version