IHS Blog

Yahoo, Maillere Girişte Şifre Dönemini Kaldırıyor

yahoo mail account key

Yahoo’nun parolalara karşı mücadelesi Yahoo Account Key ile artık sona ermek üzere.

Yahoo parolalara karşı mücadelesine Mart ayında SMS tabanlı iki aşamalı kimlik doğrulama ile başlamıştı artık bu mücadeleyi tamamlamak istiyor. Yahoo Perşembe günü Yahoo Mail’deki oturumların parolasız bir şekilde açılacağı uygulamanın önümüzdeki aylar içerisinde başlatılacağını duyurdu.

Account Key iki aşamalı kimlik doğrulamaya benzer bir şekilde çalışıyor ve akıllı telefonlarınızda veya tabletlerinizde oturum açmanızı sağlıyor. Tek farkı, Account Key parolanızı girdikten sonraki ikinci bir aşama değil, hesabınıza erişmek için yapacağınız tek işlem.

Kullanıcılar Yahoo’da oturum açmak için bir kimlik doğrulayıcı uygulama veya SMS vasıtasıyla gelen bir kodu girmek zorunda değil. Onun yerine, Yahoo Mail’de oturum açarken mobil cihazınıza bir bildirim gelecek ve parola girmenize gerek kalmayacak.

Bu aşamada oturum açmak için Evet veya Hayır butonuna basmanız yetecek. Bu işlem Twitter’ın iki aşamalı kimlik doğrulama yöntemine benziyor, fakat Yahoo için hesabınıza erişmenin esas yolu bu olacak.

Account Key yeni bir görünüşe sahip, e-postalarınızı göndericiye göre daha hızlı arayabileceğiniz, anahtar kelime önerileri sunan ve geliştirilmiş bir arayüzü olan yeni bir Yahoo Mail mobil uygulamasıyla birlikte geliyor.

Yahoo Mail ayrıca Outlook.com ve AOL e-posta adreslerini destekleyerek bu hesaplara Yahoo Mail içinden ve yenilenmiş mobil uygulama üzerinden erişebilmenizi sağlayacak. Bunun için ilk önce çoklu hesap desteğinin masaüstü bilgisayarlarda aktif hale getirilmesi gerekiyor ve ilk aşamada yalnızca ABD’deki kullanıcılar için geçerli olacak.

Yenilenmiş Yahoo Mail mobil uygulaması şu an tüm dünyadaki iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. Android kullanıcıları ise birkaç hafta daha beklemek zorunda.

Exit mobile version