IHS Blog

Yazılım Tanımlı Veri Merkezine Geçmenin Faydaları

yazılım tanımlı veri merkezi

Büyümek isteyen küçük şirketler için şirketin veri merkezi büyümeyi engelleyen önemli unsurlardan biri halini alabilir. Şirketler kapasiteyi büyüten, uyumu arttıran ve masrafları azaltan bir yazılım tanımlı veri merkezi oluşturarak bu sorunun üstesinden gelebilir.

Hızla büyüyen ve veri merkezi operasyonları artan şirketler özellikle veri merkezlerini soğutma ve büyük bir çökmeye neden olacak enerji aksaklıklarını önleme bakımından birtakım önlemler almak zorunda kalmakta. Sanallaştırılmış bir veri merkezi ortamına geçmek şirketlerin enerji tüketimini ve masraflarını azalttığı gibi, jeneratörleri ve elektrik tesisatını sürekli yenileme zorunluluğunu da büyük ölçüde ortadan kaldırır. Ayrıca yazılım tanımlı veri merkezleri şirketlerin kapasiteleri hakkında daha fazla fikir sahibi olmalarını, ağlarını daha iyi takip edebilmelerini ve düzenleyici standartlara daha kolay uyabilmelerini sağlar.

Küçük şirketler de büyük şirketler de yazılım tanımlı veri merkezine geçmenin faydasını rahatlıkla görebilir. Büyük şirketler bu sayede operasyonel randımanlarını arttırabilir, kalite kontrolü ve uyum süreçlerini kolaylaştırabilir.

Yazılım tanımlı veri merkezi teknolojileri şirketlerin veri merkezi alt sistemlerine (ve veritabanlarına, dosya sistemlerine ve ağlarına) girerek ortamın nasıl çalıştığı hakkında bilgi topluyor ve potansiyel sorunları bu sorunlar ortaya çıkmadan önce öngörüyor. Ayrıca şirketlerin geçmişleriyle ilgili bilgileri ve analizleri kullanarak veri merkezlerinin performansını takip edebilmelerini de sağlıyor. Bu tarz araçlar sayesinde şirketler daha fazla veri depolama alanına, bilgisayara, belleğe veya bant genişliğine ihtiyaçları olup olmadığını görebiliyor.

Yazılım tanımlı veri merkezleri şirketlerin IT departmanlarının uyum ve kontrol gereksinimlerini de fazlasıyla karşılıyor. Birçok firma altyapılarının gerektiği şekilde korunup korunmadığını ve güvenlik ihlallerine karşı yeterli önlemlerinin olup olmadığını görmek için altı ayda bir teknolojilerini denetlemek zorundadır. Yazılım tanımlı veri merkezleri şirketlerin üretici firma kılavuzlarına, gerekli güvenlik talimatlarına ve düzenleyici standartlara uymalarını kolaylaştırdığı gibi, otomatikleştirilebilen esnek ilkeler vasıtasıyla proaktif bir yönetim sistemi sunmakta. Aynı zamanda şirketlerin veri merkezi altyapılarının gerçekten korunduğuna dair kanıt niteliği oluşturacak raporlar hazırlamalarını da sağlamakta.

Yazılım Tanımlı Mimarinin Temel Faydaları

Yazılım tanımlı veri merkezi ortamına taşınmanın şirketler için birçok faydası bulunmakta. Şirketler bu sayede enerji tüketimini azalttıkları gibi, yer kaplayan eski donanımlarından kurtulup yerine enerji bakımından daha verimli bir altyapı kurabiliyor.

Hiperbirleşik altyapılara geçen şirketler ağ sistemlerini, veri depolarını, bilgisayarlarını ve güvenliklerini tamamen sanallaştırabiliyor ve hizmet olarak da sunabiliyor.

Ayrıca yazılım tanımlı veri merkezlerine geçen şirketlerin beklenmeyen felaketler yaşanması durumunda verilerini kurtarması da çok daha kolay oluyor.

Bütün bu araçlar tek bir panel üzerinde çalışıyor, yani fazladan uygulamalara veya web yönetimi araçlarına ihtiyaç duyulmuyor. VDS Sunucu yıllık alımlarda 2 ay ücretsiz seçeneğiyle temin edilebiliyor.

Exit mobile version