IHS Blog

10 WordPress SEO Eklentisi

wp-seo-eklentileri

Web sitenizi ya da blog gönderilerinizi arama motorları için optimize etme işlemi tek başınıza yapabileceğiniz bir işlem değildir. Mutlaka bir noktada bir yardım eline ihtiyacınız olacaktır. Burada anlatmak istediğimiz SEO için yeni kişileri işe almanız gerektiği değil. Çünkü bundan çok daha kolay ve uygun maliyetli yollar var. Örneğin; birkaç WordPress SEO eklentisi yüklemek gibi.

Eğer WordPress dünyasında yeniyseniz ya da SEO’nuzu geliştirmek için yeni yollar arıyorsanız aşağıdaki listemiz kesinlikle sizin için oldukça kullanışlı olacaktır.

Minimum çaba ile SEO’nuzu geliştirmenizi ve daha iyi sıralamalar elde etmenizi sağlayacak en iyi WordPress eklentilerini sizler için derledik. İşte hazırladığımız liste:

  1. Yoast SEO

Yoast SEO, her blogun sahip olması gereken bir eklentidir ve SEO’nun temelindeki her şeyi biraz bünyesinde barındırır. Bu eklenti ile blog sayfalarınızdaki meta açıklamalarını optimize etmek, anahtar kelimelerinizi geliştirmek ya da okunabilirliğinizi artıracak şeyleri öğrenmek gibi birçok şeyi yapabilirsiniz.

Yoast SEO ayrıca bir XML Sitemap‘i de içerir. Böylece bu fonksiyonu kullanabilmek için ekstra bir eklenti yüklemenize gerek kalmaz. Yoast SEO ayrıca sayfalarınızın sosyal medya optimizasyonlarını yapar ve tekrarlanan içerikleri önlemek için kanonik URL’leri kullanır.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: Anahtar kelime optimizasyonu, XML site haritaları

  1. Breeze – WordPress Cache Plugin

Bir web sitesini önbelleğe alma işlemi hız optimizasyonunun önemli bir parçasıdır. Artık hepimizin bildiği üzere bir web sitesinin yüklenme hızı Google sıralamalarını iyileştirmede önemli bir faktördür. Breeze, bu hedefe ulaşmanız konusunda size yardımcı olacak olan ücretsiz bir WordPress önbellek eklentisidir.

Eklentinin en iyi yanlarından bir tanesi de yeni başlayanlar için oldukça kullanışlı olmasıdır. Diğer önbelleğe eklentilerinden farklı olarak teknik bilgi gerektirmez ve tek tıklama ile kurulup etkinleştirilebilir. Ayrıca görüntü pre-loading ve lazy loading gibi birçok yararlı özelliği de mevcut.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: CSS ve JS dosyalarının küçültülmesi ve gruplandırılması, CDN entegrasyonu

  1. OptinMonster

Google’ın son güncellemelerine göre artık rahatsız edici pop-uplar ve optin formları kullanan web siteleri cezalandırılıyor. Örneğin; web sitenizde kullanıcıları e-posta listenize abone olmaya zorlayan pop-uplar varsa büyük ihtimalle sıralamalarınızda kayıplar yaşayacaksınız.

OptinMonster, bu sorunu çözebilmenizi sağlayan güçlü bir potansiyel müşteri eklentisidir. OptinMonster ile Google’ın direktiflerini takip edebilirsiniz ve e-posta listenizi büyütmek için Google dostu pop-up’lar/optin formları oluşturabilirsiniz.

OptinMonster’in yapabildikleri bunlarla sınırlı değil, bu eklenti ile ayrıca e-posta listenizi geliştirmenizi sağlayacak hoşgeldiniz uyarıları, 2 adımlı optin formları, evet/hayır optin formları ya da A/B testleri gibi birçok teknolojiye de sahip olursunuz.

Fiyat: 9$/ay

Ana özellikleri: Pop-up mesajları, optin formlar, A/B testleri

  1. WP Compress – Image Optimizer

Blog yazıları için okunabilirliği artırmak adına bazen çok sayıda görüntü eklemeniz gerekebilir. Bu da sayfalarınızın daha yavaş yüklenmesini sağlar ve web siteniz genel olarak yavaşlamış sayılır. Bu sorunun önüne geçebilmek ve web sitenizi daha hızlı hale getirebilmek için görüntü optimizasyonu yapmalısınız.

WP Compress – Image Optimizer eklentisi ile kolaylıkla görüntü optimizasyonu yapabilirsiniz. Bu eklenti ile kaliteleri etkilenmeden görüntülerinizi sıkıştırabilir ve dosya boyutlarını azaltabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: Görüntü sıkıştırma

  1. Broken Link Checker

Kaliteli blog gönderileri oluşturmanın en önemli noktalarından bir tanesi de referans sitelere ve diğer kaynaklara linkler oluşturmaktır. Bazı durumlarda bu linklerin ulaşması gereken sayfalar bozulmuş, güncellenmiş ya da kapanmış olabilir. Bu da blog yazılarınızın kötü olarak değerlendirilmesine ve haliyle SEO’nuzun olumsuz etkilenmesine neden olur.

Broken Link Checker eklentisini kullanarak bu potansiyel sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: Kötü linkleri tespit eder.

  1. Redirection

Bazı durumlarda SEO’nuzu iyileştirmek için blog yayınlarınızın başlıklarını değiştirmeniz gerekebilir. Bu da genellikle blog gönderinizin URL’sini düzenlemekten geçer. Böylelikle eski URL’nizdeki sayfa yok olur ve o URL’yi ziyaret eden kişilerin trafiğini kaybedersiniz. Bu trafiği kaybetmemeniz için yapmanız gereken 301 yönlendirmelerini kullanmaktır.

Redirection eklentisi bu hedefe ulaşabilmek için kullanabileceğiniz oldukça kullanışlı bir eklentidir ve yeni başlayanlar için de oldukça uygundur. Eklentiyi kurarak ayrıca 404 hatalarınızı da kolaylıkla yönetebilir ve trafiğinizi doğru sayfalara göndermek için yönlendirmeler yapabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: 301 yönlendirmeleri

  1. All In One Schema Rich Snippets

Bazı Google arama sonuçlarında, bazı blog gönderileri için detaylı tanımların yer aldığını ya da bir yıldız derecelendirmesi olduğunu fark etmişsinizdir. İşte bunlar yapılırken All In One Schema Rich Snippets eklentisi kullanılıyor.

Bu eklenti blog yayınlarınızın rakiplerinizin yayınlarına göre öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Eklenti; yıldız derecelendirmeleri, fiyat, yazar adı ve daha fazlası ile zengin snippet’ler yaratmanıza olanak tanır.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: Zengin snippetler

  1. WP Tab Widget

Siteden ayrılma oranı Google sıralamalarını etkileyen temel faktörlerden bir tanesidir. Bu yüzden yeni ziyaretçilerinizin web sitenizi hemen terk etmelerini engelleyecek çözümler bulmalısınız.

WP Tab Widget eklentisi ile yeni ve popüler blog yayınlarınızı öne çıkarmak için blog kenar çubuğunuza bir keşif sekmesi ekleyebilirsiniz. Böylelikle ziyaretçileriniz web sitenizde daha uzun süre zaman geçirebilir.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikler: Hemen çıkma oranlarını azaltır.

  1. WPtouch

Google’ın artık mobile-first indekslemeyi kullandığını biliyoruz. Bu da web sitelerinin artık mobil cihazlar için de optimize edilmesi gerektiği anlamına geliyor.

Eğer hala mobil optimizasyon işlemini yapmadıysanız, WPtouch eklentisini kullanarak kolaylıkla bir mobil tema oluşturabilirsiniz. Bu eklenti Google tarafından şiddetle tavsiye ediliyor ve Google Mobile testini geçmenizi kolaylaştırıyor.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: Web sitenizi mobil cihazlar için optimize eder.

  1. AMP for WordPress

Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (Accelerated Mobile Pages) teriminin kısaltılmışı olan AMP, mobil cihazlarda daha hızlı yüklenen geliştirilmiş web sayfa sürümleri oluşturan açık kaynaklı bir projedir. AMP for WordPress eklentisi, web sitenizin mobil arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için optimize edilmiş bir AMP sürümünü oluşturur.

Fiyat: Ücretsiz

Ana özellikleri: AMP

Sonuç

Yukarıda listelediğimiz SEO eklentilerinden en iyi şekilde faydalanmak için tüm eklentileri aynı anda yüklemeniz kulağa çekici gelse de web sitenize çok fazla eklenti eklememenizi tavsiye ediyoruz. Çok fazla eklenti kullanmak çeşitli sorunlara neden olabilir ve web sitenizin yüklenme hızına olumsuz etki yapabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı en iyi sonuçları elde etmek için sadece en önemli gördüğünüz eklentileri yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

Web sitenizin trafiğini artıracak SEO ipuçları için buraya tıklayarak ilgili haberimizi inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version