IHS Blog

2017’nin En İyi WordPress Tema ve Eklentileri

WordPress-Tema-ve-Eklentileri

Yazılım ile ilgili hiçbir şey bilmeyen bir kişi, bir web sitesine ihtiyaç duyduğu zaman çevresinden duyacağı ilk isim şüphesiz WordPress’tir. Bu gibi durumlarda akla gelen ilk ismin WordPress olması son derece doğal. Çünkü müthiş bir şöhreti var.

Makalemizde WordPress’in bu şöhreti hak edip hak etmediğini inceleyeceğiz. Ayrıca özelliklerine, eklentilerine, en popüler temalarına ve çok daha fazlasına değineceğiz.

WordPress’i Nasıl Derecelendiririz?

IHS olarak bizim de bir WordPress Hostingi servis sağlayıcısı olduğumuzu biliyor olmalısınız. Ancak aşağıdaki incelememizde tamamen tarafsız olduk ve WordPress’i neyin harika yaptığını ya da WordPress’in olumsuz yönlerinin neler olduğunu tüm ayrıntılarıyla inceledik.

WordPress’i bütün olarak incelemek yerine önemli noktaları kategorize ederek incelememizi biraz daralttık:

  1. Kullanım Kolaylığı – 4.6/5.0

WordPress inanılmaz derecede güçlü bir platformdur. Yüksek işlevselliğinden dolayı web sitenizin herhangi bir yönünü düzenlemenize olanak tanır. Bu yüzden kullanım kolaylığı konusunda kusursuzdur diyebiliriz. Fakat bu işlevsellikten yararlanabilmek için de az da olsa yazılım bilgisine ihtiyaç var. Yine de bu durumu kusur olarak nitelendirmek WordPress’e haksızlık olur.

  1. Kişisel Tasarım – 5.0/5.0

Özelleştirme, WordPress’in en başarılı olduğu alandır. Tecrübeli olan geliştiriciler WordPress’in esnekliğine bayılırlar. Daha az tebrübeli olan web site yöneticileri ise çeşitli şablonlardan alacakları yardımlar ile kolayca özelleştirebilmiş bir web sitesi oluşturabilirler. Tasarım konusunda ilham almanız için WordPress’te önceden hazırlanmış olan milyonlarca web sitesi var.

WordPress ile bir siteyi tasarlamak ya da oluşturmak için ister sıfırdan kendi zevkleriniz ile başlayın, ister popüler temalardan bir tanesini kullanın. Hiç fark etmez 2 durumda da çok başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

  1. Destek – 4.5/5.0

WordPress’in desteği oldukça teferruatlı ve haliyle yorucudur. Çünkü platformun arkasında size tavsiyelerde bulunmak ve uzmanlıklarını göstermek için oldukça hevesli olan büyük bir topluluk var. Bu da yararlı bilgiler ile birlikte birçok ihtiyacınız olmayan bilginin de gelmesi anlamına geliyor.

Alternatif olarak dilerseniz WordPress’e hâkim bir geliştiriciden destek alabilirsiniz. Ne yazık ki bu tarz desteklerin maliyeti yüksektir.

  1. E-Ticaret – 4.4/5.0

WordPress, e-ticaret için oluşturulmuş bir platform olmasa da WordPress aracılığıyla e-ticaret yapmak mümkündür. Hatta WordPress’e bir e-ticaret sitesinin ihtiyacı olan özellikleri kazandırmak için kullanabileceğiniz Shopify, Woocommerce ve Ecwid gibi çok sayıda ticari eklenti ve araç da mevcut.

  1. Blog – 5.0/5.0

Blog denince akla gelen ilk platformun WordPress olduğu kesin. Tabi ki bunun birçok haklı sebebi var. Bir WordPress hosting hizmeti edindiğiniz zaman, sadece birkaç dakika için ilk blog yayınınızı yapabilir, yeni kategoriler ya da etiketler oluşturabilir ve daha sonra eklentiler aracılığıyla en popüler yayınlarınızı oldukça basit bir şekilde paylaşabilirsiniz.

  1. Maliyet – 5.0/5.0

WordPress’i seçmek için geçerli sebeplerden bir diğeri de açık kaynak oluşu. Yani bedava! Evet, dünyanın en popüler web site oluşturma platformunu indirmek, yüklemek ve kullanmak tamamen bedava! Tabi WordPress’i kullanabilmek için bir web hostinge ihtiyacınız olacak. Bunun için de birkaç dolar ödemeniz gerekecek.

En İyi 5 WordPress Teması

Temalar özünde hem tecrübeli geliştiricilere hem de tecrübesiz site sahiplerine yapmak istedikleri güzel web sitesini oluşturma yolunda oldukça faydalı olan önceden hazırlanmış web site şablonlarıdır. Hemen aşağıda WordPress’in en popüler temalarını nedenleriyle birlikte sunuyoruz:

1- Sydney

Sydney; Google fontları ve full ekran sliderlarıyla çalışabilir. Ayrıca logo yüklemek gibi birçok özelleştirmeye de imkân tanır.

Sydney özellikle profesyoneller arasında gittikçe popülerleşen bir temadır. WordPress’in en önde gelen teması olan Sydney’i bazı özelleştirme araçları ile birlikte kullandığınız zaman; mobil cihazlar için uyumlu, cesur ve markalandırılabilir olacaktır. Ayrıca çeşitli tasarım planlarınızı karşılamak için de son derece özelleştirilebilir bir temaya dönüşecektir.

2- Zerif Lite

WordPress için yılın en popüler temalarından biri olan Zerif Lite; one page tek sayfalık tasarım seçenekleri sunar.

Tek sayfalık bir parallax tema olan Zerif Lite, kişiliğinizi one page ( tek sayfa ) bir ekranda sergilemenize imkân tanıyor. Zerif Lite, kullanıcı deneyimine duyarlı olduğu için; referanslarınızı, ekip üyelerinizi, haber güncellemelerini ve iletişim bilgilerinizi göstermenize olanak tanır.

3- Spacious

Temiz ve modern bir görünüm için Spacious’u deneyin. Ayrıca özel widgetları ve duyarlı bir tasarımı var.

Temanın isminin Türkçe karşılığı olan “Ferah” kelimesinden de anlaşılacağı gibi Spacious, web siteleri için temiz, basit ve modern bir görünüm sunar. Ayrıca düzen, blog, renk paletleri ve widgetlar için sunmuş olduğu seçenekler ile gerçekten de eksiksiz bir tema. Fakat özel tema desteği dahil edildiği zaman özelleştirmek biraz zorlaşabiliyor.

4- Evolve

Evolve; slider, sosyal medya uyumluluğu, dahili navigasyon ve widget öğeleri gibi birçok özelleştirme seçeneğini içeriyor.

Sliderları, özel widgetları, Font Awesome ikonları ve sosyal medya platformlarınızla uyumluluğu ile bilinen Evolve, kelimenin tam anlamıyla çağ ötesi bir deneyim sunuyor. Evolve’yi kullanarak tasarım hakkında hemen hemen her şeyi değiştirebilir ve sadece birkaç dakika içerisinde bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

5- Customizr

Customizr ile hayalinizdeki e-Ticaret sitesini özelleştirebilirsiniz.

Customizr, adından da anlaşılacağı gibi oldukça özelleştirilebilir bir tema. (customize: özelleştirme) Customizr, popüler e-Ticaret eklentileri ile uyumlu olduğu için ve sitenizi markanıza benzetmeniz için var olan detaylı seçenekleri olduğu için birçok web site sahibi tarafından çok sevilir.

En İyi 20 WordPress Eklentisi

Eklentiler, WordPress web sitenize daha fazla işlevsellik ve özelleştirme gücü tanıyan araçlardır. WordPress ile çalışırken sadece tek bir tıklama yaparak web sitenize forumları, ürün incelemelerini, iletişim ya da yorum yapma formlarını, önbelleğe almayı ve çok daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

Fakat bu eklentileri web sitenize eklerken dikkatli olmalısınız. Yüklemiş olduğunuz eklentinin kodunun güvenilir bir kaynaktan gelmiş olduğuna emin olmalısınız. Çünkü kodu güvenilir olmayan bir eklenti; sitenizin, temanızın ve hatta diğer eklentilerinizin kodları ile etkileşimde bulunduğu zaman çeşitli sıkıntılar doğurabilir.

İşte WordPress’in Kategorize edilmiş En İyi 20 Eklentisi:  

KATEGORİ / İŞLEVSELLİK:EKLENTİLER:
YORUM / İLETİŞİM / FORMLAR• Contact Form 7
• Disqus
• Gravity Forms
SEO / WEB İSTATİSTİKLERİ• Yoast WP SEO
• Jetpack
• Yoast Google Analytics
ÖNBELLEK / SAYFA YÜKLEME HIZI• W3 Total Cache
• WP Super Cache
• Varnish HTTP Purge
E-TİCARET / ÜRÜN İNCELEME• WP Product Review Lite
• WP Review
• Woocommerce
SOSYAL MEDYA / POPÜLER GÖNDERİLER• AddThis
• Nextgen Gallery
• WordPress Popular Posts
• Shareaholic
WEB OLUŞTURUCU / EDİTÖR• Beaver Builder
• Live Composer
• MotoPress
• Visual Composer / Js_composer

Sonuç

Verdiğimiz bilgilerden de görüldüğü üzere WordPress’i sevmemek için hiçbir nedeniniz yok. Artık WordPress’in işlevselliğini ve özelliklerini de öğrendiğinize göre WordPress’i kullanmaya başlamaya hazırsınız demektir. Mutlaka ufak tefek zorlukları olacaktır fakat sadece biraz zaman ve öğrenme isteği ile harika bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Hemen şimdi başlamak için kampanyalı WordPress hosting paketimize burayı tıklayarak bir göz atabilirsiniz.

Exit mobile version