IHS Blog

6 Hızlı Adımla Bir Web Sitesine Sahip Olun

web-site-tarsarimi

Bir web sitesi oluşturmak ve bunu mümkün olan en hızlı şekilde başarmak mı istiyorsunuz? Eskiden böyle bir hedef çok fazla teknik bilgi gerektirirdi ve kesinlikle düşündüğünüzden daha uzun sürede gerçekleşirdi. Fakat günümüzde sezgisel ve kaliteli bir web sitesine sahip olmak son derece basitleşen bir işlem haline geldi ve kısa sürede sıfırdan bir web sitesi oluşturmak hayal olmaktan çıktı.

Daha önce herhangi bir deneyiminiz olmasa bile aşağıda göstereceğimiz adımları takip ederek kısa bir sürede hayalinizdeki web sitesine sahip olabilirsiniz.

Doğru Web Site Builder’ını Kullanın

Web site builderları artık çok gelişti ve e-ticaret mağazalarından business web sitelerine kadar birçok amaç için kullanılıyorlar. Web site builderlarının sürükleyip bırakma yöntemleriyle bir web sitesine kolayca sahip olabilirsiniz. Ayrıca bloklar arasından gezinebilir, resimler/videolar ekleyebilir, yazı tipi ya da renk düzenini değiştirebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Web site builderlarını kullanırken herhangi bir HTML ya da CSS bilgisine ihtiyacınız yoktur. Tek yapmanız gereken bir tema seçmek, özelleştirmek ve yayınlamak.

Fakat web site builderınızı seçerken yanlış bir tercih yaparsanız işler sizin için kolaylaşmak yerine daha da zorlaşabilir. Çok fazla web site builderı olduğu için doğru seçimi yapmak biraz zahmetli olabilir. Bu gibi riskleri ortadan kaldırmak için IHS’nin Hazır Web Tasarım Aracı gibi saygın ve güvenilir builderları tercih etmelisiniz.

Domain Adı Seçin

Online bir web sitesine sahip olabilmek için bir domain adına ihtiyacınız var. Bir domain adı, ziyaretçilerin web sitenize gelebilmek için adres çubuklarına yazdıkları şeylerdir. Örneğin; IHS’nin domain adı https://www.ihs.com.tr‘dir.

Bir domain adı seçerken; kısa, akılda kalıcı ve tercihen .com’u içeriyor olduğuna emin olun. Domain adı seçerken neler yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız buradan ilgili haberimizi inceleyebilirsiniz.

Tema Seçin

Artık bir domain adınız ve bir web site builderınızın olduğunu kabul edelim. Şimdi web sitenizi oluşturmaya başlama zamanınız geldi.

İyi görünen, düzgün çalışan ve en yeni web tasarım trendlerine uygun olan bir web sitesi oluşturmak çok zor bir iştir. Özellikle bir web site builderına sahip değilseniz işler daha da karmaşıklaşır.

Neyse ki web site builderınız sayesinde yüzlerce profesyonel tema arasından bir tanesini seçebilirsiniz. Seçeceğiniz tema web site tasarımınızın temelini oluşturur. Ayrıca sürükle bırak yöntemi ile tercih ettiğiniz temayı özelleştirebilirsiniz.

Temanızı Özelleştirin

Çok standart görünen bir web sitesine sahip olmaktansa benzersiz bir web sitesine sahip olmak istersiniz. Bu yüzden temanızı biraz özelleştirmeniz gerekiyor. Temanızın tüm stok öğelerini özelleştirmeniz önemlidir. Bu özelleştirmeler temanıza özgün ve benzersiz bir görünüm kazandıracaktır.

Örneğin bu gibi konularda özelleştirmeler yapabilirsiniz:

 

Ön İzleme ve Son Kontroller

Yukarıdaki adımları bitirdikten sonra heyecanla web sitenizi hemen yayınlamak isteyebilirsiniz. Fakat biraz sakin olup son bir inceleme yapmak önemlidir.

Sahip olduğunuz builder genellikle varsayılan olarak değişiklikleri canlı olarak görmenize olanak tanıyan bir ön izleme işleviyle gelir. Bu işlevi kullanarak son ön izlemenizi yapın ve bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

Ön izleme sırasında kendinize sormanız gereken bazı sorular var:

Sitenizi Yayınlayın!

Son koşulu da tamamladınız ve artık web siteniz yayınlanmaya hazır. Tebrikler!

Web siteniz online olduktan sonra dahi düzenlemeler yapmanız mümkündür. Hatta bazen bu değişiklikleri hemen yapmanız gerekebilir. Bu yüzden aileniz ya da arkadaşlarınız gibi yakınlarınız gözden kaçırmış olabileceğiniz şeylerin olup olmadığını kontrol etmeli.

Bu kontrol işlemleri de bittiyse artık hayallerinizi gerçekleştirmeye ve sitenizi pazarlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için de ilk yapmanız gereken trafiğini artırmak ve web sitenizi büyütmek için bazı ek pazarlama araçlarını kullanmak.

Sonuç

Görüldüğü üzere bir web sitesi oluşturmak artık son derece basit. Hatta eğlenceli! Bir web sitesi builderını kullanarak web sitesi oluşturma işlemlerinizi son derece hızlandırabilirsiniz.

Exit mobile version