IHS Blog

Arama Motoru Optimizasyon Dostu En İyi 15 WordPress Teması 2016

arama-motoru-optimizasyonlu-temalar

SEO, bir web sitesinin en önemli yönlerinden biridir. SEO olmasaydı arama motorlarında içeriğinizi bulmak gerçekten de çok zor olurdu. Arama motoru optimizasyonunuzu geliştirmek için kullanabileceğiniz en iyi yollardan biri de, SEO ile optimize edilmiş bir WordPress teması kullanmanızdır.

Bir temanın SEO ile optimize edilmiş olmasının ne kadar iyi bir durum olduğunu anlatmak gerçekten de zor olabilir. Son derece optimize edilmiş bir SEO, tamamen detaylarda saklıdır ve nasıl kodlandığını ve özelliklerini söyleyemek son derece güçtür.

İyi tasarlanmış bir tema, arama motorları ile çok iyi uyumlu olması için, düzgün kodlanmış olmalıdır ve bu temaların yapımında SEO’nun en iyi uygulamaları kullanılmış olmalıdır. Hatta bazı temalar, SEO’nuzu daha fazla geliştirmenize yardımcı olabilmek için bazı ekstra araçlar bile sunabilir.

İçeriğinizi yüksek derecede keşfedilebilir yapmanız konusunda size yardımcı olabilecek 15 SEO dostu temayı sizler için derledik. Bunların içinde birkaç tane eski tema da var ama bu temalar da hala güncelleme alıyor ve bu temaların gerçekten de SEO optimizasyonuyla ilgili harika kodları var. Hadi bu temalara bir göz atalım:

1- Divi

Divi, onlarca sürükle ve bırak modülüne sahip olan ve bu yüzden ihtiyaç duyduğunuz türden bir düzen oluşturabilmenizi sağlayan temalardan bir tanesi. Ayrıca dilerseniz önceden hazırlanmış olan bir çok düzeni kullanabilir ve onları istediğiniz şekilde tekrar düzenleyebilirsiniz. Tema seçenekleri paneli, dilediğiniz yere (ana sayfanız, dizin sayfanız, tek bir gönderiye özel sayfanız gibi) SEO kurabilmeniz için oluşturulmuş bir SEO sekmesi içeriyor.

Özel başlıkları, açıklamayı, anahtar kelimeleri, URL’leri, özel alanları ve çok daha fazlasını bu tema ile ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz temadaki alanlardan herhangi birini devre dışı da bırakabilirsiniz. Tema ayrıca SEO’yu dilediğiniz gibi ayarlayabilmeniz için size tam yetki veriyor. Bu yüzden bu tema, hayal edebileceğiniz herhangi türden bir web sitesini oluşturabilmeniz için sunulmuş müthiş bir seçenek.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $69 | Elegant Themes

2- Extra

Extra, Divi modüler platformunun üzerine inşa edilmiş bir temadır. Tema bir kategori oluşturucusu ekler ve böylelikle siz de kategorilere odaklanmayı sağlayacak özel düzenler oluşturabilirsiniz. Tema, düzinelerce modül ve önceden hazırlanmış düzenleri içerir ve dilerseniz bunları daha sonra tekrar kullanmak üzere düzenleyebilir ve kendi düzeninizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca ePanel; anasayfanız, tek bir gönderi sayfanız ya da dizin sayfanız için size özel SEO özellikleri içerir. Dilerseniz bu özelliklerden herhangi birini etkinleştirebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz.

SEO fonksiyonları, başlık, meta açıklaması, anahtar kelimeler, URL’ler ve daha fazlasını içeriyor. Ayrıca otomatik üretme metodunu seçebilmeniz ve isimleri ayırt edebilmeniz için tanımlanabilir karakterleri kullanabilirsiniz.

 İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $69 | Elegant Themes

3- Schema

Schema, ultra SEO dostu bir hızlı yükleme temasıdır. Tema, özel seçenekler paneline, özel widgetlara ve shortcode’lara sahiptir. Ayrıca SEO’nun en iyi uygulamalarını takip ediyor ve yüksek kaliteli kodları sayesinde başarılı hızlı yükleme süreleri veriyor. Tema; içeriğinizi, medya sayfalarınızı ve zengin snippetleri otomatik olarak arama motorlarına tanımlar. Size bunu yaptırmaz çünkü tema, arama sonuçlarında web sitenizin yüksek pozisyonlar elde edebilmesi için yapılması gereken içerik tanımlamalarını biliyor. Bu yüzden bu tema da gerçekten iyi bir seçim.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $59 | My Theme Shop

4- Infinity

Infinity, hız ve SEO optimizasyonu için özel olarak tasarlanmış, yüksek performans sahibi bir temadır. Tema oldukça optimizedir ve PageSpeed ve YSlow puanlarınızı yükseltmek için yazılmış düzgün kodlar içerir. Birkaç tane sayfa şablonu var ama siz dilerseniz temanın içerdiği Visual Composer eklentisini kullanarak kendi düzenlerinizi tasarlayabilirsiniz. Tema ayrıca çok sayıda shortcode ve widget da içeriyor ve dilerseniz özelleştiriciyi kullanarak sitenin görünümünü özelleştirebilme imkanınız da var. Bu tema, şirketler için gerçekten de harika bir seçim olabilir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $49 | Theme Forest

5- Qoon

QOON birçok özelliği ve içine eklenmiş düzeni ile yaratıcı bir temadır. Tema, ihtiyacınız olan herhangi türden bir sayfayı Visual Composer kullanarak inşa edebiliyor. Bu gibi konularda size başlangıç yardımı olsun diye, temanın birçok şablonu da mevcut. Tema hızlı ve düzgün olması için HTML5, CSS3 ve jQuery ile kodlandı. Tema ile sınırsız portföy sayfaları oluşturabilirsiniz ve bunların her biri ayrı ayrı kendi ayarlarına ve kategorilerine sahip olabilir. SEO ile inşa edilmiştir. UX üzerinde güçlü bir odak noktası vardır ve ajanslar için mükemmel bir seçimdir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat:$49 | Theme Forest

6- Gloria

Gloria en düzgün SEO uygulamaları ile geliştirilmiş bir sürükle ve bırak temasıdır. Tema başlarken size yardımcı olmak adına 6 demoyla birlikte geliyor. Çok fazla gönderi formatı ve düzen arasından seçimler yapmanızı ya da bunlardan bir tanesini sizin oluşturmanızı sağlıyor. Aynı zamanda parallax, mega menü, sınırsız renkler, zaman çizelgesi, kayan yazı ve tema özelleştirme panelinden oluşan 6 adet başlık içeriyor. Temanın kaydırma çubuğu ve animasyonları da gayet düzgün. Bu tema kişisel bloglar için mükemmel bir seçim.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $49 | Theme Forest

7- Clementine

Clementine SEO ile yapılmış basit ve düzgün bir tema. Tema, çok sayıda düzen, sayfa şablonu, widget, shortcode ve benzerleri ile birlikte, herhangi bir türden olan web sitenizi geliştirmeye yardımcı olmak için geliyor. Ayrıca dilerseniz gelişmiş seçenekler panelini kullanarak bile sitenizi özelleştirebilirsiniz. Bu tema kişisel bloglar, sanatçılar ve fotoğrafçılar için iyi bir seçimdir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $49 | Theme Forest

8- Noozbeat

Noozbeat çoklu anasayfa düzenleriyle SEO’ya odaklanmış basit bir temadır. Tema size dilediğiniz sayfaları oluşturabilmeniz için birden çok anasayfa ve kategori düzeni sunuyor. Temada derecelendirme sistemi içeren üç farklı gönderi tipi de mevcut. Ayrıca tema, sayfaları hızlı bir şekilde yükleyen ideal bir blog temasıdır.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: 39$ | Css Igniter

9- Ember

Ember, online mağazadan WooCommerce’i kullanarak açılabilen tek sayfalık parallax bir temadır. Bölümleri, maksimum mega menü içeriyor olsalar bile menü yapısına bağlıdır. Örnek sayfalar ve örnek gönderi türleri de görüntülenmek istenen şeylerle birlikte sunulur.

Shorcodelar ve özelleştirilebilir renkler, temanızı ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde özelliştirebilmenize izin verir. Ayrıca temanızın içerdiği araçları kullanarak SEO’nuzu yönetebilirsiniz. Bu tema tasarım ajansları ve serbest çalışan tasarımcılar için harika bir seçimdir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $39 | Nimbus Themes

10- Stag

Stag, kullanıcılarının deneyimlerine odaklanıp, SEO’nun en iyi uygulamalarını kullanan, işinizi iyi bir şekilde sergilemek üzere tasarlanmış interaktif bir portföydür. Tema, birkaç tema demosu içeriyor ve bu demoları, sürükle ve bırak sayfa oluşturucusunu kullanarak daha da özelleştirebiliyorsunuz. Tema seçenekleri, parallax arkaplanlar, özelleştirilebilir başlık ve CSS animasyonları bu temaya ayrı bir güzellik katıyor. Bu tema, serbest çalışan tasarımcılar ve tasarım ajansları için mükemmel bir seçim olabilir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $59 | Theme Forest

11- Digital Agency

Digital Agency, tasarım ajansları için özel olarak tasarlanmış sayfa şablonları ile SEO optimizasyonu yapılmış bir temadır. 2. 3. ve 4. sütunlarda görüntülenebilen Case Study sayfasını kullanarak gönderilerinizi sergileyebilirsiniz ve Services, About ya da FAQ sayfalarını kullanarak hizmetiniz hakkında açıklamalar yapabilirsiniz. 2. 3. ve 4. sütunlarda görüntülenebilen çeşitli portföy sayfalarından biri ile çalışmalarınızı gösterebilirsiniz. Ayrıca SEO optimizasyonu için en güncel kodlar ve en iyi uygulamalar kullanılmıştır. Serbest çalışan tasarımcılar ve tasarım ajansları için müthiş bir seçenektir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $59 | Theme Forest

12- My City

My City, yerel etkinlikleri, toplulukları ve dizinleri göstermek üzere tasarlanmış bir temadır. Yerel SEO’lar üzerinde güçlü bir odağı vardır. Google anahtar kelime planlayıcısı dahilinde çalışan bir eklenti, özellikle bulunduğunuz konumu için içerikleri geliştirmenize yardımcı oluyor. Tuttuğu istatistikler sayesinde SEO sıralamanızı da görebiliyorsunuz.

Temanın içerdiği widgetlar, okuyucularınıza özel teklifler veriyor. Hatta bu widgetlar Uber Taxi hizmeti ortaklık porgramını bile içeriyor. Yerel olaylar ve yerel topluluklar üzerinde durduğu için herhangi bir web sitesi için tavsiye edemiyoruz.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $49 | Theme Forest

13- SEO WP

SEO WP, 2014 yılında yapılan ve yakın bir zamanda güncellenen SEO odaklı bir temadır. Tema SEO ajanslarına yöneliktir ve bu ajansların SEO geliştirme çabalarına örnek olması için oluşturulmuştur. Tema ayrıca sayfa yüklemesini ve SEO’yu geliştirmek için oluşturulan bir Premium SEO eklentisini de içeriyor. Tema 2015 yılında düzenlenen ThemeForest’ta en iyi SEO WordPress teması seçildi. SEO WP, pazarlama ajansları için harika bir seçenek olabilir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $49

14- Socially Viral

Socially Viral, sosyal paylaşımları geliştirmek ve viral trafiğini artırmak için tasarlanmış basit bir temadır. Tema aynı zamanda arama motoru sıralamalarınızı geliştirmek için de tasarlanmıştır. Sosyal paylaşımları ve sosyal paylaşım akışınızı geliştirmeye yönelik olduğu için, beklenildiği üzere tema, paylaşım butonları, trend gönderiler, sosyal entegrasyonlar, özelleştirilmiş gönderiler ve benzeri birçok özelliğe sahiptir.

Tema yükleme işlemini hızlı bir şekilde yapıyor ve hatta temanın, web sitenizin yerel aramalarda iyi dereceler alması için bir şema entegrasyonu bile var. Ve son olarak temanın sürükleyip bırakabileceğiniz 2 farklı düzeni de mevcut. Bu tema her türden blog için harika bir seçim olacaktır.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $59 | My Theme Shop

15- MH Magazine

MH Magazine gerçekten eski bir temadır ama SEO uzmanlarını etkilemek için tasarlanmış olan bu tema aynı zamanda bir hızlı yükleme temasıdır. Kodu en iyi SEO uygulamaları ile yazılmıştır. Tema aslında widgetlaştırılmış bir şablondur ve tema ayrıca dilediğiniz yerlere yerleştirebileceğiniz çok sayıda özel widgetı da içeriyor.

Başlamanıza yardımcı olmak için ve bu tema ile neler yapabileceğinizi göstermek için çeşitli düzenler ve renk şemaları içeren 12 tane demo mevcut. Bu tema her türlü site için müthiş bir seçenektir.

İçerdiği Özellikler:

Fiyat: $49 | MH Themes

SEO Dostu Bir Site Yapmak Kolay Olabilir

2016’nın SEO Dostu En İyi 15 WordPress Teması, içeriğinizi son derece keşfedilebilir yapacaktır. Görebildiğiniz gibi SEO dostu olmak, sadece SEO eklentileri ile uyumlu olmaktan çok daha fazlasıdır. Bu temalar, SEO’nun en iyi uygulamalarını kullandıkları için ve en düzgün kodlara sahip oldukları için arama motorlarına içeriğiniz hakkında en uygun bilgileri veriyorlar. Sizi arama motorlarında üst sıralara çıkarması ve içeriğinizi keşfedilebilir yapması için ihtiyacınız olan temayı bu 15 temanın arasında bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Exit mobile version