IHS Blog

Neden Bir Web Hosting’e İhtiyacım Var?

web-hosting

Bir Web Sitesine Sahip Olmak mı İstiyorsunuz? O Zaman Bir Web Hosting’e İhtiyacınız Var.

Web sitenizin bir web hosting (barındırma) hizmetine ihtiyacının olmadığını düşünüyorsanız, web sitenizin internet üzerinde canlılık belirtisi gösteremeyeceğini bilmelisiniz.

Bir işletmeniz varsa ve işletmeniz için bir web sitesi oluşturmayı düşünüyorsanız, sağlam bir hosting servis sağlayıcısına yatırım yapmalısınız. Bunun başka bir çözüm yolu yok.

Haberimizin geri kalanında web hosting’in tam olarak ne olduğunu, neden bir web hosting’e ihtiyacınızın olduğunu ve web hosting türlerinin neler olduklarını öğreneceksiniz.

Web Hosting Nedir?

Web hosting’i her şeyinizi içinde sakladığınız bir ev olarak düşünebilirsiniz. Web hosting’in tek farkı mobilya ve eşyalarınızın depolanması yerine web sitenizin çalışması için gerekli olan dosyaları saklıyor olmanız. Bu dosyalar genellikle HTML ve CSS dosyalarınızdan, belgelerinizden, medya dosyalarınızdan ve daha fazlasından oluşur.

Karar verdikten sonra bir web hosting servis sağlayıcısı ile çalışmanız gerekiyor. Web hosting servis sağlayıcıları, web sitenizi içinde barındırmanız için bir sunucu alanı kiralamanıza imkân verir. Bu hosting servis sağlayıcıları kiraladığınız sunucuları yönetir ve dünyanın çeşitli yerlerindeki ziyaretçilerin web sitenize ulaşabilmelerini sizin için kolaylaştırırlar.

Ayrıca web sitenizin çevrimiçi olarak varlık gösterebilmesi için bir alan adına da ihtiyacınız var. Alan adlarını da evlerin adresleri olarak düşünebilirsiniz. İnsanların hatırlamakta zorlandığı bir adreste yaşıyor olmanız, evinizin bulunmasını zorlaştırır.

Neden Web Hosting’e İhtiyacınız Var?

Kendi web sitenize sahip olmak istiyorsanız hosting hizmeti için yatırım yapmalısınız. Neyse ki bu işlemin çok fazla maliyeti yok.

Web siteniz Blogger ya da Tumblr gibi ücretsiz platformlarda ise risk alıyorsunuz demektir. Ayrıca web sitenizin çevrimiçi kalması için bu platformların hüküm ve koşullarını kabul etmeniz gerekiyor.

Kâr amaçlı web sitelerine sahip olan kişilerin bu hüküm ve koşullara aykırı davranmasının çok kötü sonuçları olabilir. Bu yüzden bir web sitesine sahip olmak konusunda ciddi iseniz bu riski göze alamazsınız.

Hüküm ve koşullar yüzünden web siteniz kapanabilir. Bunun ardından tekrar çevrimiçi olsanız bile önemli satış kayıpları yaşayabilirsiniz ve web sitenizin ziyaretçilerinde olumsuz izlenim bırakabilirsiniz.

Ücretsiz hosting platformlarının bir diğer olumsuz yanı da ortak markalaşma. Başka bir deyişle, markalaşmanızı ev sahibi ile paylaşmak. Böylelikle müşterilerinizin güveni sarsılabilir ve ayrıca web sitenizin genel görünümü ve tasarımı etkilenebilir.

Ücretsiz hosting kullandığınız zaman web sitenizi istediğiniz gibi genişletemez ve özelleştiremezsiniz. Eklenti ve toollara sınırlı erişim imkânınız olur ve haliyle siteniz sınırlı olarak gelişir.

Tüm bunların yerine gerçek bir web hosting hizmeti alırsanız web siteniz üzerinde gerçek bir kontrol imkânınız olur. Sitenizi dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Tamamen kendi yaratıcılığınıza kalmış.

Bir web hosting hizmeti edinmek yerine ücretsiz platformları tercih ederseniz, web sitenizin genel güvenliğinden asla emin olamazsınız. Web hosting hizmeti ile İçerik Yönetim Siteminizin (CMS), eklentilerinizin ve diğer her şeyinizin daha yüksek bir güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, IHS gibi köklü web hosting servis sağlayıcıları 7/24 uzman ücretsiz uzman desteği sunar. Bu nedenle bir sorunla karşılaştığınız zaman hemen destek alabileceğiniz kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

Kimler Web Hosting’e İhtiyaç Duyar?

Online olarak ürünlerinizi satmak istiyorsanız, blogunuz üzerinden gelir elde etmek istiyorsanız ya da freelance hizmetlerinizi tanıtmak istiyorsanız bir web hosting hizmetine ihtiyacınız olacaktır.

Bir web hosting hizmeti edinmek, web sitenizin çevrimiçi varlığı üzerinde özelleştirme, kontrol ve ölçeklendirebilme olanağı tanır.

Mevcut Web Hosting Türleri

Bir web hosting hizmeti almak istediğiniz zaman fark edeceksiniz ki çeşitli web hosting türleri mevcut. Yapacağınız seçim; depolamaya, gerekli teknik bilgiye, desteğe, hıza ve güvenilirliğe göre farklılık gösterecektir.

En yaygın barındırma türleri şöyle:

Paylaşımlı Hosting (Shared)

Paylaşımlı hosting genel olarak en düşük maliyetli hosting türüdür. Paylaşımlı hosting ile birlikte onlarca hatta yüzlerce web sitesiyle aynı alanı kullanırsınız. Tek bir sunucunun kaynakları, o sunucuda barınan tüm web siteler arasında paylaşılır.

Kurmak ve kullanmak içi pek teknik bilgi gerektirmediği için paylaşımlı hosting yeni başlayanlar için çok iyi bir seçenektir.

 

VDS Sunucu (Virtual Dedicated Server)

VDS hostingte her bir özel sunucu, özel sunucuya benzer şekilde hareket eden ayrı ayrı sunuculara bölünür. En basit anlatımıyla özel hosting ile paylaşımlı hosting karışımı bir türdür. Sunucunun kaynakları diğer web siteleri ile paylaşılır ancak sunucudaki web site sayısı paylaşımlı hosting’e göre çok daha düşüktür.

Bu tür, daha fazla kontrole ve sunucu kaynağına ihtiyaç duyan fakat özel sunucuya yatırım yapmak istemeyen web site sahipleri için oldukça iyi bir seçenektir.

Dedicated Sunucu

Dedicated hosting size nihai kontrol ve özelleştirme olanağı tanır. Web siteniz sunucuda tek başına depolanır. Bu hosting türü ile sunucunun tüm kaynaklarına ve daha yüksek site performanslarına erişebilirsiniz.

Bu tür hosting paketleri nispeten daha yüksek maliyetlidir fakat yüksek trafikli web siteleri için elzemdir.

Çevrimiçi bir web sitesi kullanmak istediğiniz zaman ilk etapta paylaşımlı hosting seçeneklerinden bir tanesini kullanmak cazip gelebilir. Fakat gelir ya da hizmet odaklı bir site oluşturmak konusunda fikirleriniz varsa barındırma hizmetiniz kendi kontrolünüz altında olmalıdır.

Web hosting’in ne olduğunu artık bildiğinizi varsayıyoruz. Ve artık sıra size en uygun paketi seçmekte. IHS’nin hosting paketleri; 7/24 uzman desteği, 30 günlük para iade garantisi gibi birçok avantaja sahip. Buraya tıklayarak hosting paketlerimiz ve avantajlarıyla ilgili çok daha fazlasını görebilirsiniz.

Exit mobile version