IHS Blog

Blog Nedir?

Blog-Nedir

Blog kelimesini mutlaka duymuşsunuzdur ve muhtemelen blogların ne olduğunu bilmek istiyorsunuzdur. O halde doğru yerdesiniz. Aşağıda blogun ne olduğu ve kendi blogunuzu başlatmak için neler yapmanız gerektiği hakkında bilgiler yer almakta.

Başarılı bir blogger olduğunuz takdirde aylar veya yıllar içerisinde düşüncelerinizi yüzlerce, hatta binlerce okuyucuyla paylaşabilecek, kendinizi, şirketinizi veya düşüncelerinizi tanıtabilecek, kim bilir belki de hayatınızı bu işten kazanabilecek hale gelebilirsiniz.

Blog Nedir?

Önce birkaç tanımla başlayalım. Biraz fazla basite indirgendiğini düşünebilirsiniz ama bunu yapmak zorundayız. İlk olarak bütün konunun etrafında kümeleneceği blog kelimesinin sözlük anlamını belirlemeye çalışalım.

Blog sık sık güncellenen kişisel internet dergileri veya günlükleridir. Kendinizi dünyaya ifade ettiğiniz, düşüncelerinizi ve duygularınızı paylaştığınız yerdir. Yani ne olmasını istiyorsanız odur. Biz yine de kısaca düzenli olarak güncelleyeceğiniz web sitenizdir diyelim.

İki farklı tanıma yer vermek gerekirse:

… internetin gerçek demokratik yapısını suiistimal etmek yerine bu yapıdan faydalanan ilk gazetecilik modelidir. Nihayet kendine özgü biricik bir ses bulan yeni bir medyumdur.” – Andrew Sullivan

“… kısa, gayriresmi, kimi zaman tartışmalı, kimi zaman tamamen kişisel gönderilerden oluşan, en yeni gönderinin en üstte aldığı bir derleme.” – Meg Hourihan

Terminoloji

İngilizceden alıntıyla, blog kelimesi birçok şekilde türetilmiştir. Bir blogu devam ettiren kişiye İngilizcede blogger adı verilir.

Eskiden bloglar insanların gündelik faaliyetleri hakkında yazılar yazdığı alanlar olarak bilinirdi. Bu alelade işler zaman içinde birçok kişinin ilgisini çekmeye başladı ve bu yazarların kendilerine has takipçileri oluşmaya başlayınca bloggerlık hobisi ortaya çıkmış oldu. Günümüzde insanlar çok daha ilginç konular hakkında bloglar yazmakta.

Kimler Blog Yazar?

Peki internette hayatları hakkında bile isteye yazılar yazan bu korkusuz insanlar kimlerdir? Aslında sizin bizim gibi insanlardır. Bir zamanlar yalnızca teknolojik donanıma sahip olan insanların at koşturduğu bir alan olan bloggerlık, şimdilerde gündelik bir hobiye dönüşmüş ve herkesin yapabileceği bir şey halini almış durumda. Artık hiçbir teknik beceriye sahip olmayan milyonlarca insan her gün bloglarında yazılar yazabiliyorlar.

Bu büyük talebi karşılamak için, hemen herkesin, hatta bilgisayarlar hakkında çok az şey bilenlerin bile kendi blogunu başlatabilmesini sağlayan harika araçlar üretilmiş durumda. WordPress blogunuzu oluşturmanız için en iyi araçlardan birtanesi.

İnsan Neden Blog Oluşturur?

İnsan neden kendine ait bir blog oluşturur diye soruyor olabilirsiniz. Herhalde bu sorunun cevabı her insanın bir sesi olması ve bu sesin duyulmasını istemesidir. İnternet kitlelere erişme potansiyeli bakımından eşi olmayan bir platformdur. Sıradan insanların dünyanın her yerinden izleyiciye hemen hiç sorun yaşamadan erişebildiği bir dönem bugüne dek hiç olmamıştı. Bloggerlar da her gün bu şekilde yüzlerce, hatta binlerce insana erişebiliyor.

Gündelik hayatının ayrıntılarını tüm dünyayla paylaşmak isteyen hala birçok insan var. Bu kişiler isterlerse o gün öğle yemeğinde ne yediklerinden akşam işten eve giderken neler yaptıklarına kadar her şeyi anlattıkları otuz gönderi bile yapabilirler. Diğer yandan, hayatları hakkında hiç bilgi vermeyip de hobileri veya ilgi alanlarıyla ilgili gönderiler yapan bloggerlar da var.

Uzun lafın kısası, günümüzde artık güncel haberlerden teknik bilgilere, ünlülerin skandallarından politik dedikodulara birçok konuda, insanlara birçok konuda harekete geçirici bilgiler sunan, yatırım tavsiyeleri veren, aşçılık, sağlık, bahçecilik, spor, bloggerlık vs. gibi birçok konuda sayısız blog bulunmakta ve bu blogların sayısı gün geçtikçe daha da artacak gibi gözükmekte.

Dünyadaki web sitelerinin %25’i WordPress ile çalışıyor. Şu an 66 milyonun üzerinde web sitesi ve bloglar WordPress kullanıyor. IHS WordPress Hosting ile blogunuzu şimdi oluşturun.

Exit mobile version