IHS Blog

Doğuştan Blogger Olduğunuzun 5 Göstergesi

blogger

Nihayet evden çalışmaya başlayacağınız günün hayalini mi kuruyorsunuz? Her zaman etrafınıza bakıp “hmm, acaba bunu daha iyi nasıl yapardım?” diye mi düşünüyorsunuz? Eğer cevabınız evetse, bunlar sizin doğuştan blogger olduğunuzun göstergeleri olabilir. Öyleyse bu çağrıya kulak vermenizin vakti geldi demektir!

Aşağıda gerçek dünyada sizi bir blogger olmaya davet eden 5 yaygın örnek yer almakta. Her örnekte “bu sizin için ne anlama geliyor?” kısmı var.

Gösterge 1: Şirketinizde teknolojiden en çok anlayan kişi sizsiniz

İşe şu acı gerçekle başlayalım: Çalıştığınız şirkette teknolojiden en çok anlayan kişi sizsiniz ve herkes size gelip “internetim bozuldu, ne yapayım?”, “e-postalarımı açamıyorum, sorun ne acaba?” diye soruyor ve tüm sorunları siz çözüyorsunuz. Teknoloji ve sorun giderme konusunda kendinize özgü bir beceriniz var ama sizden başka işler istendiği için şirket yöneticileriniz bu becerinizin farkında değil.

Bu sizin için ne anlama geliyor?

Bir şirkette her türlü teknolojik desteğe koştuğunuz halde hiç takdir edilmemek, hele ki bir blog yaparak bolca bulacağınız takdirden tamamen mahrum olmak pek de eğlenceli bir şey olmasa gerek. Kendi blogunuzu hazırlamanız durumunda bu çabanız yapılan yorumlarla, iletilerinizin paylaşılmasıyla ve gerçek sosyal medya istatistikleriyle mutlaka takdir edilecektir. Gerçek bloggerlar ve blogger olmak isteyenler bu teknolojik becerilerinin mutlaka farkında olmalı ve bu beceriyi bir şirketin değil, tüm dünyanın hizmetine sunmalı.

Gösterge 2: Ödevlerinizi bir gecede yapıyordunuz ve hep A alıyordunuz

Eğer ödevlerini son güne bırakan ama yine de iyi not alacağını bilen biriyseniz, bu sizin doğuştan blogger olduğunuzun göstergelerinden biridir.

Hızlı ve verimli bir şekilde yazı yazabiliyorsunuz çünkü zihniniz ne demek istediğini biliyor ve kafanızdaki kelimeleri daha kağıda dökmeden gözünüzün önüne getirebiliyorsunuz! Lisede veya üniversitede iyi makale yazan herkes isterse iyi bir blogger olabilir. Aslında çok iyi olan bazı bloglardaki metinlerin ne kadar kötü yazıldığını görseniz şaşarsınız.

Bu sizin için ne anlama geliyor?

Bu yalnızca bir gösterge değil, aynı zamanda bir ilham olmalı. Eğer hızlı makale yazma konusunda iyiyseniz, muhtemelen insanların keyifle okuyacağı blog yazılarını da kolayca yazabilirsiniz. İlham verici olan şey de şu olmalı: Okulda yazdığınız makaleler genelde çöpe giderken, blog yazılarınız sonsuza kadar yerinde duracak ve çok daha fazla insan tarafından görülecek!

Gösterge 3: Birçok yerde eğitmenlik görevi üstlendiniz

Eğer hayatınızın bir aşamasında eğitmenlik veya hocalık yaptıysanız, hatta sadece bir şeyleri anlatma konusunda iyiyseniz dahi, bu blogger olarak başarılı olabileceğinizin net göstergelerinden biridir.

Neden? Çünkü iyi bloglar okuyucularına değerli bilgiler sunmak için şu ya da bu şekilde “nasıl yapılır?” makalelerini kullanırlar. Mesela “Makyaj nasıl yapılır?”, “Call of Duty’de 5. seviye nasıl geçilir?” veya “Photoshop’ta yeni tasarımlar nasıl yapılır?” gibi. Siz de bu tarz eğitici metinler oluşturma konusunda iyiyseniz blogunuz her türlü bilgiye erişim için önemli bir başucu kaynağı haline gelebilir. Bunun için nitelikli bir içerik ve Google aramalarına uygunluk özellikleri yeterli olacaktır.

Bu sizin için ne anlama geliyor?

İyi bir eğitmen olmak blogger dünyasında çok kıymetli bir şeydir. Her niş için (finans, bahçecilik, aşçılık, oyun, ticaret, vs vs) insanlar her gün Google’a milyonlarca şey sormakta. Google da bu sorulara en iyi cevapları veren blogları en başta sunmakta. Siz de kendi blogunuzu bu kaynaklardan biri haline getirebilirseniz iyi bir blogger olma konusunda yolun yarısını geçmiş sayılırsınız.

Gösterge 4: İnternetten para kazanmak istiyorsunuz

Bloggerlık Google Ads, özel reklam ağları, ürün tavsiyeleri, satış ortaklığı vs gibi temel ve yaygın olarak kabul görmüş platformlar vasıtasıyla internet üzerinden para kazanmak için çok uygun bir yoldur. Daha önce bilgisayar karşısında oturarak bir miktar para kazanmayı denemiş (yatırım, oyun, fantezi sporlar vs) ama pek başarı sağlayamamış olabilirsiniz. Bloggerlık ise size harcadığınız emeğin ve vaktin karşılığını mutlaka verecek çok daha bütüncül bir rotadır.

Bu sizin için ne anlama geliyor?

Buradaki tavsiye gayet basit: Ne kadar hızlı harekete geçerseniz o kadar iyi. Blogger olması gerektiğine dair emareler görüp bu yönde harekete geçen herkes size bu işteki en önemli şeyin hızlı harekete geçmek olduğunu söyleyecektir. Öğrenme sürecine ne kadar çabuk girerseniz blogunuzu kazançlı bir kaynak haline getirmek için farklı şeyleri denemeye o kadar çabuk başlarsınız.  

Gösterge 5: Yaratıcılık sizin doğanızda var

Bugüne kadar duvarınıza astığınız posterlerden oturma odanızda yaptığınız küçük düzenlemelere kadar hep yaratıcılığınızı sergilediyseniz, bloggerlığın tam size göre bir şey olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yaratıcılığın en büyük ödüllerinden biri ise eserlerinizin birçok kişi tarafından görülmesidir. Bloggerlara en iyi gönderilerinin hangisi olduğunu sorarsanız birçoğu size en fazla kişi tarafından görülen işleri olduğunu söyleyecektir. Bu harika duyguyu sizin de hissetmeniz gerekir!

Bu sizin için ne anlama geliyor?

Yaratıcılık gücünüzü internete taşıyın. Basit ama etkileyici blog gönderileriyle veya bir araya geldiğinde kaliteli bir rehber niteliğini kazanacak bir dizi küçük gönderiyle işe başlayın. İstediğiniz bir nişle ilgili bir blog başlatın ve gizli yeteneklerinizi tüm dünyaya sergileyin. Böyle kocaman sözler gözünüzü korkutmasın, bir miktar deneme yanılmadan sonra yaratıcılığınız devreye girdiğinde aslında bunun ne kadar kolay bir şey olduğunu göreceksiniz.

Eğer siz de kendinizde bu beş göstergeden birini, birkaçını veya hepsini görüyorsanız mutlaka bloggerlığa adım atmanız gerekiyor demektir. Hem böylece belki sizin gibi bu işe girişmek isteyen ama yeterli motivasyonu olmayan başkalarına da cesaret vermiş olursunuz.

WordPress ile başlayın!

Exit mobile version