IHS Blog

Domain’inizi Seçtikten Sonra İzlemeniz Gereken 5 Adım

domaininizi-sectikten-sonra-izlemeniz-gereken-5-adim

Online dünyaya giriş için ilk adım domain adınızı almanızdır. Sizin için en doğru domain adını aldıktan sonra online varlığınızı oluşturma işleminizi tamamlamak için atmanız gereken birkaç adım daha var. İşte bu adımlardan en önemli 5 tanesi:

  1. Domain ve Hosting Senkronizasyonu Yapın

Bir web sitesi oluşturmak amacındaysanız, bir domain’e olduğu kadar bir hosting hizmetine de ihtiyacınız var. Bu maddemiz hakkında ayrıntı vermeden önce hosting hizmetinin tam olarak ne olduğunu ve ne işe yaradığını bu haberimizden inceleyiniz.

Birçok sağlayıcı bu 2 hizmeti tek bir yerden edinebilmenize olanak tanıyor. IHS gibi güvenilir bir kaynak ile bu hizmetleri edinebilir ve kolaylıkla kurulumlarını yapabilirsiniz. Hosting hizmetinizi ve domain hizmetinizi edindikten sonra yapmanız gereken domain adınızı hosting hizmetinizle senkronize etmektir. Teknik olarak gözü korkutuyor olsa da bu süreç oldukça basittir.

Bu işlemi yapmak için hosting servis sağlayıcınızdan edindiğiniz nameserverınızı mevcut nameserverlarınızda bulunan kutuya yapıştırmanız gerekmektedir.

  1. Domain Adınıza Özel E-posta Hizmeti Edinin

Online varlığınızı daha saygın hale getirmek için domaininize özel bir e-posta hizmeti edinmelisiniz. Böylelikle aynı zamanda daha profesyonel görüneceksiniz. Alacağınız bu hizmet ve toplam e-posta adresi sayınız müşteri potansiyelinize göre değişiklik gösterecektir. Ayrıca IHS’den edineceğiniz hosting paketlerine göre herhangi bir ekstra ücret ödemeden elde edebileceğiniz belirli sayıda e-posta da mevcut. Yani aldığınız hosting hizmetiyle birlikte ekstra ücret ödemeden markanıza özel bir e-posta adresiniz de olacaktır. Hosting servis sağlayıcınızın sunacağı hizmete göre cPanel gibi bir kontrol paneliniz olur ve tek yapmanız gereken bu panele bilgilerinizi girmek ve e-posta adresinizi aktifleştirmek. 

  1. Güvenli Bir Şekilde Eşleştirilmiş Sosyal Medya Profilleri

Markanızla eşleştirilmiş olan sosyal medya profilleri markanızın çevrimiçi varlığını güçlendirecektir. İlk etapta sosyal medya profillerini hemen kullanmayı planlamıyor olsanız bile markanızı temsil edebilecek kullanıcı isimlerini  ilk fırsatta almanız faydalı olabilir. Eğer almayı planladığınız kullanıcı adı alınmışsa bir iki ufak değişiklik ile nitelemeler yaparak yeni kullanıcı adı bulmaya çalışın. Markanızla tam eşleşen bir kullanıcı adı alamıyorsanız mümkün olduğunca yakınını almaya gayret edin.

Ayrıca her platform için kullanıcı isimlerinizin birbirleriyle eşleştiğinden emin olun. Bu hayranlarınızın sizi farklı platformlarda bulmasını kolaylaştırır.

  1. Web Sitenizin Hedeflerini Belirleyin

Web sitenizi tasarlamadan önce tam olarak neyi gerçekleştirmek istediğinizi kararlaştırıp bir plan oluşturmanız önemlidir. Sonuçta yeni siteniz ile birçok farklı yola girebilirsiniz.

Yeni web sitenizle yapmak istediğiniz asıl şey, yönünüzü belirlemenize yardımcı olacaktır.

  1. Web Sitenizi Oluşturmaya Başlayın

Online varlığınızın merkezi web sitenizdir. Domain adınızı ve hosting hizmetinizi edindikten sonra sıra web sitenizi oluşturmaya gelmiş demektir. Kendi web sitenizi oluşturmak konusunda tercih edebileceğiniz birçok web site türü var. Hizmetlerinizi edinirken IHS’yi tercih ederseniz 24 saat destek imkanı ve kolay web site kurulum özellikleri sayesinde sahip olmak istediğiniz web sitesini kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Hatta bir CMS kullanmayı düşünürseniz WordPress hosting paketlerimiz ile sadece birkaç tıklama ile web sitenizi oluşturabilirsiniz. İlk başta yapacağınız tek tıklamanın ardından tek yapmanız gereken WordPress temanızı seçmektir ve ardından web siteniz hazır.

Hemen şimdi buraya tıklayarak ana sayfamız üzerinden domain kontrolü yapabilir, domain adınızı seçebilir ve kampanyalı hosting paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version