IHS Blog

En İyi 3 WordPress SEO Eklentisi [2023]

en-iyi-seo-eklentileri

Çevrimiçi rekabetin giderek kızışması ve internet kullanımının hızla artış gösterdiği son yıllarda projelerinizi başarıya ulaştırmanın anahtarı doğru bir SEO yapılandırmasından geçiyor. WordPress siteniz için harika bir SEO yapılandırıcısı sahibi olmak, sitenizin kısa sürede arama motorlarında yükselerek hedef kitlenize ulaşmasına yardımcı oluyor.

Bu rehberde En iyi WordPress SEO eklentileri nelerdir kısaca göz atarak, bu eklentileri nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

WordPress İçin En İyi SEO Eklentileri

WordPress ile inşa edilmiş internet sitelerinizin arama motoru sıralamalarında yükselmesi için; ürün sayfaları, blog içerikleri ve diğer yayınlarınız için anahtar kelime hedeflerinizi belirlemeli, görsel içeriklerinizin sınırlandırmasını yapmalı ve içeriğin okunabilirliği gibi birçok kritere dikkat ederek içeriği oluşturmalısınız.

Neyse ki, tüm bu düzenlemeleri kolay bir şekilde gerçekleştirmeniz için geliştirilmiş bazı WordPress SEO eklentileri mevcut. Üstelik ihtiyacınız olan temel özelliklerin tamamı ücretsiz. Tek ihtiyacınız bu eklentileri kullanabileceğiniz güçlü ve kaliteli bir WordPress Hosting servisi kullanan web sitesi.

 

Yoast SEO Eklentisi

Yoast, sahip olduğu benzersiz özellikler ile en iyi WordPress SEO eklentileri arasında en fazla aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran eklentidir. Kullanışlı, basit ve anlaşılır bir arayüz ile gelen eklenti içeriklerinizi öne çıkarmak için tercih edebileceğiniz seçeneklerden birisi.

Yoast, aktif hale gelmesiyle birlikte içerik düzenleme sayfalarınıza dahil ettiği SEO kutusu ile; içeriğinizin SEO başlığı, Meta açıklaması ve anahtar kelimesini belirlemenize imkân tanır. Ayrıca, kendi kriterleri çerçevesinde içeriğinizin SEO performansını gözden geçirerek bir değerlendirme raporu hazırlar. Bu raporda neleri düzenlemeniz ve geliştirmeniz gerektiğine dair açıklayıcı bilgiler yer alır.

Bu eklentiyi nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız daha öncesinde hazırlamış olduğumuz Yoast SEO Ayarları hakkında rehberimize göz atabilirsiniz.

Yoast SEO’nun Özellikleri

 

All in One SEO Pack Eklentisi

AIOSeo, WordPress sitenizin ihtiyaç duyacağı tüm SEO ayarlamalarını tek bir çatı altında birleştirmeyi hedefleyen eklentidir. Halihazırda aktif 2 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunmaktadır. Bu eklentinin bu kadar popüler olmasının ardında yatan temel neden ise fazlasıyla sade ve anlaşılır arayüzüdür.

All in One SEO eklentisi sahip olduğu temel özelliklerin tamamını ücretsiz olarak sunmaktadır. Temel bir blog sayfası ya da kurumsal web sitesinin ihtiyaç duyduğu tüm düzenlemeleri bu paketle birlikte sunmaktadır.

All in One SEO, sayfa ve içeriklerinizin yalnızca temel SEO yapılandırmalarını gerçekleştirmenizi sağlar. Optimize bir içerik oluşturmayı bilmiyorsanız bunu nasıl yapacağınız konusunda size bir yönlendirme sunmaz. Daha çok teknik konularda yardıma ihtiyaç duyan kişiler için geliştirilmiş, kullanışlı bir alternatiftir.

AIOSE kurulumu hakkında yardıma ihtiyaç duyuyorsanız All in One SEO Ayarları hakkında hazırladığımız rehbere göz atabilirsiniz.

All in One SEO’nun Özellikleri

 

Rank Math SEO Ekletisi

Rank Math SEO için “İsviçre Çakısı” terimini kullanmak yanlış olmaz. WordPress siteniz için geliştirilmiş birçok SEO eklentisinin sahip olduğu özelliği bir araya getiren bu eklenti; sayfa ve içerikler için eksiksiz bir SEO optimizasyonu sağlayan tüm özelliklere sahiptir. Rank Math SEO, internet sitenizi tam anlamıyla optimize etmek için ihtiyaç duyacağınız birkaç eklentinin sahip olduğu gücü size sunar.

Basit, kullanışlı ve pratik bir yönetim paneline sahip olan Rank Math SEO sahip olduğu tüm özellikleri ücretsiz olarak kullanıcıların kullanımına açmaktadır. Eğer bu eklentiyi nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız Rank Math SEO Ayarları hakkında hazırlamış olduğumuz içeriği inceleyebilirsiniz.

 

Rank Math SEO’nun Özellikleri

 

WordPress Sitenizde Hangi SEO Eklentisini Kullanılmalısınız?

En iyi WordPress SEO eklentileri incelendiğinde sunmuş oldukları özellikler bakımından aralarında çok ciddi bir rekabetin yer almaması nedeniyle seçim yapmak bir hayli zor olabiliyor. Daha fazla vakit kaybetmeden sitenizi optimize etmeye başlamak için bu seçenekleri biraz daha daraltmak için şunlara göz önünde bulundurabilirsiniz;

Eğer pratikte bir sorun yaşamadığınızı ve SEO’ya genel olarak hâkim olduğunuzu düşünüyor ve WordPress siteniz için yapacağınız optimizasyonda yalnızca teknik konuda sorun yaşıyorsanız All in One SEO Pack ideal bir seçim olacaktır.

SEO konusunda henüz yeterince tecrübeli değilim hem pratikte hem teknik olarak yardıma ihtiyacım var diyorsanız Yoast SEO ya da Rank Math SEO seçeneklerini tercih etmelisiniz.

Exit mobile version