IHS Blog

En Popüler 15 WordPress Eklentisi

15-wordpress-eklentisi

WordPress dünyanın en basit ve en popüler içerik yönetim sistemlerinden bir tanesidir ve kullanıcılara inanılmaz derecede işlevsellik ve kolaylık sağlar. Bu işlevselliği ve kolaylığı elde etmek için de bazı eklentilerden faydalanılır.

Fakat WordPress için kullanılabilecek binlerce farklı eklenti var. Öyle ki sadece WordPress’in eklenti deposunda 54.000’den fazla eklenti mevcut. Peki bu kadar eklenti arasından sizin için en doğru olanları nasıl bilebilirsiniz?

Bu eklentilerden birçoğu aynı işlevi yerine getiriyor ve bazıları da gerçekten daha düşük kaliteye sahip. Bu tarz eklentilerin web sitenize yüklenmesi önerilmez. Bu yüzden eklenti seçerken biraz daraltma yapmak gerekecek.

Haberimizin geri kalanın WordPress web sitenize yüklemeyi düşünebileceğiniz en popüler WordPress eklentilerini listeledik:

  1. Yoast SEO

Yoast SEO, herkesin sahip olması gereken bir WordPress eklentisi. Site içi SEO‘nuzu geliştirmek istiyorsanız, Yoast SEO sizin için tam isabet olacaktır. Yoast SEO içeriklerinize anahtar kelime optimizasyonu sağlar ve sadece bunu yapmakla kalmayıp süreç boyunca sizi SEO hakkında eğitir.

  1. Contact Form 7

Contact Form 7, en popüler iletişim formu eklentilerinden bir tanesidir. Bu eklenti ile basit iletişim formlarını çok hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Yeterli teknik bilgiye sahip olmasanız bile bu eklenti ile ilgi çekici bir iletişim formu oluşturabilir ve web sitenizin herhangi bir yerine yerleştirebilirsiniz.

  1. Akismet

Akismet, genellikle yeni bir WordPress kurulumu esnasında varsayılan olarak yüklenir. Bu eklentiyi kullanmak için tek yapmanız gereken eklentiyi etkinleştirmek. Etkinleştirme anından hemen sonra eklenti sitenizi spam yorumlara karşı koruyacaktır. Özellikle daha önce spam sorunu yaşayan kişiler için çok kullanışlı bir eklentidir.

  1. W3 Total Cache

Önbelleğe alma işlemleri web sitenizin hızını artırmak için oldukça kullanışlı bir yoldur. W3 Total Cache, en popüler önbelleğe alma eklentilerinden bir tanesidir. Bu eklentiyi yükleyerek web sitenizin yüklenme sürelerini ve genel performansını geliştirebilirsiniz.

  1. Smush Image Compression and Optimization

Ziyaretçilerinizin dikkatini çekmek için kaliteli görüntüler kullanmanız gerekebilir. Fakat kaliteli görüntüler oldukça yüksek boyutlarda olabilir bu da daha yavaş sayfa yüklenmelerine neden olur. Kaliteden herhangi bir ödün vermeden görüntü boyutlarını küçültmek için Smush Image Compression eklentisini kullanabilirsiniz.

  1. Google XML Sitemaps

Bir site haritası oluşturmak, arama motorlarının robotlarının web sitenizi daha rahat taramasına ve web sitenizin yapısını daha iyi anlamasına yardımcı olur. Google XML Sitemaps, web sitenizin arama motorlarının dizinlerine eklenmesine yardımcı olur. Tek yapmanız gereken eklentiyi etkinleştirmek, ardından site haritası otomatik olarak oluşturulacaktır.

  1. WordFence

WordPress web sitenizin güvenliği konusunda herhangi bir endişeniz varsa WordFence’e bir göz atmak isteyebilirsiniz. WordFence, en popüler güvenlik eklentilerinin başında geliyor ve kötü amaçlı taramalar, oturum açma güvenliği, güvenlik duvarı koruması gibi birçok özelliği içeriyor.

  1. NextGen Gallery

NextGen Gallery, en popüler WordPress galeri eklentilerinden bir tanesidir. Bu eklenti ile web sitelerine çok sayıda görüntü eklemek isteyen kişiler çok esnek bir galeriye sahip olabilir. Ayrıca daha fazla özellik isteyen kişiler için ücretli bir premium seçeneği de mevcut.

  1. Jetpack

Jetpack, WordPress’in oluşturulmasında da parmağı olan Automattic’in ekibi tarafından geliştirildi. Tek bir eklenti olmasına rağmen Jetpack; site güvenliği, sosyal paylaşım, site performansını geliştirme, görüntü optimizasyonu ve daha birçok şeyi yapabiliyor.

  1. Slider Revolution

Slider Revolution, çok yönlü bir slider eklentisidir. Bu basit eklenti ile basit slayt gösterileri, büyük medya galerileri ya da hatta bülten kayıt sayfaları bile oluşturabilirsiniz.

  1. Redirection

Redirection, en popüler yeniden yönlendirme eklentilerinden bir tanesidir. Bu eklenti ile belirli sayfaların ve yayınların kalıcı bağlantılarını değiştirebilir ve ziyaretçilerinizi yeni sürüme kolaylıkla yönlendirebilirsiniz. Özellikle eski sitelerdeki ziyaretleri yenilerine yönlendirmek için tercih edilir.

  1. Page Builder by SiteOrigin

Bazen sayfalarınıza ya da yayınlarınıza tamamen özel bir tasarım oluşturmak istersiniz. Page Builder by SiteOrigin eklentisi ile bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu eklenti WordPress sayfa düzenleyicisinden özel tasarımlar oluşturmanıza olanak tanır ve kullanımı çok kolaydır.

  1. MailChimp for WordPress

Bu eklenti ile WordPress web sitenizi kolaylıkla MailChimp listenizle senkronize edebilirsiniz. Ayrıca eklenti ile okuyucularınızı listenize katılmaları konusunda teşvik etmek için opt-in formları da oluşturabilirsiniz.

  1. WooCommerce

WooCommerce, WordPress web sitenize e-ticaret işlevselliği eklemek için kullanabileceğiniz en popüler eklentilerden bir tanesidir. Bu eklenti temaların çoğuyla sorunsuz bir şekilde çalışabilir fakat bazı temalar WooCommerce’in işlevselliği için çok daha uygundur. Bu eklenti şu anda mevcut çevrimiçi mağazaların %30’unda kullanılıyor.

  1. Limit Login Attempts

WordPress’in backend’i web sitenizin en savunmasız erişim noktalarından bir tanesidir. Limit Login Attempts eklentisinin neler yapabileceği adından anlaşılıyor. Bu eklenti, belirli sayıda başarısız giriş denemesi yapan kullanıcıları engeller.

Sonuç

Umuyoruz ki yukarı listelediğimiz eklentiler eklenti seçimi yapmanızı kolaylaştırır. Fakat unutmayın! Yukarıda yer alan her eklentiyi WordPress web sitenize kurmanız gerekmiyor. Sadece ihtiyaç duyduğunuz özelliklere sahip olanları kullanmanızı öneriyoruz.

Yukarıdaki listeye eklemek istediğiniz farklı bir eklenti var mı? Varsa lütfen aşağıdaki yorum bölümünde paylaşın.

Exit mobile version