IHS Blog

Google AdSense ve WordPress ile Nasıl Para Kazanılır?

Google-Adsense-WordPress

Çeşitli nedenlerden dolayı bir web sitesi açılabilir, bu sebeplerden bir tanesi de para kazanmaktır. Sonuçta web siteniz binlerce tüketiciye ulaşmanızı sağlayan mükemmel bir platformdur. Fakat para kazanmaya başlamak zor bir süreç olabilir.

Neyse ki Google AdSense gibi platformlar sayesinde çok az bir çaba ile web siteniz ya da blogunuz üzerinden kolayca para kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken reklam vermektir ve anında para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Haberimizin geri kalanında Google AdSense’yi nasıl kullanabileceğinizi açıklayacağız ve kendi web sitenizde AdSense’yi kullanabilmenizi sağlayacak 3 basit adım ile işlemi özetleyeceğiz. Haydi başlayalım!

Google AdSense’ye Giriş

Popüler para kazanma platformu Google AdSense, hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için harika bir seçenektir.

Google AdSense, yayıncıların reklamları kendi web sitelerinde ve bloglarında sorunsuz bir şekilde görüntülemelerini sağlayan bir Google platformudur. Program bu reklamlara onay veren kişiler için “yayıncı” sıfatını kullanmaktadır. Programın ana amacı para kazanmaktır ve programı WordPress web sitenize kolaylıkla yerleştirerek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Infolinks ve Adblade gibi diğer platformlar da para kazanabileceğiniz benzer platformlardır. Fakat Adsense bazı ekstra avantajlar sunmaktadır:

Direkt her şeyi kabul etmeden önce AdSense’nin gözden geçirmek isteyebileceğiniz bazı politikaları var. Ayrıca yayıncılar için de bazı gereklilikler mevcut. Örneğin; 18 yaşından büyük olmalısınız. Ya da en az 6 aylık olan ve iyi şekilde kurulmuş bir web siteniz olmalıdır.

Google AdSense ile WordPress Web Sitenizden 3 Basit Adımla Nasıl Para Kazanılır?

AdSense’yi kullanmaya karar verdiyseniz, sürecin basitliğini görünce oldukça memnun kalacaksınız. İşin aslı, sadece 3 adımda süreç tamamlanabiliyor!

Adım 1: Google AdSense’ye Kayıt Olun

Öncelikle buraya tıklayarak Google AdSense’nin web sitesine gidin ve Şimdi Kaydolun yazan yere tıklayın.

AdSense, Google platformunun bir programı olduğu için kayıt aşamasında ihtiyacınız olan tek şey bir Google hesabı. Google AdSense’e kayıt olurken dilerseniz yeni bir Google hesabı oluşturabilirsiniz ya da mevcut bir Google hesabınız varsa o hesap ile giriş yapabilirsiniz.

Bu 2 işlem de oturum açma sayfasından gerçekleştirilebilir. Mevcut bir hesabınız varsa direkt olarak aynı sayfaya e-posta adresinizi ya da telefon numaranızı yazın ve İleri‘ye tıklayın. Eğer bir hesap oluşturmanız gerekiyorsa Daha Fazla Seçenek kısmına tıklayın ve Hesap Oluşturun seçeneğine tıklayın.

Oturum açtığınız zaman ya da kayıt olduğunuz zaman program sizi bir sonraki adıma götürecek.

Adım 2: Google AdSense Başvurunuzu Tamamlayın

Neredeyse tüm programlarda olduğu gibi, burada da bir başvuru aşaması tamamlamalısınız. Neyse ki AdSense için bu süreç oldukça kısa ve sadece birkaç dakika içinde tamamlanabilir.

Google AdSense sözleşmesini imzalamadan önce mutlaka okumanızı öneriyoruz. Bu tür adımlar genelde hızlıca geçilse de Google’ın kullanıcılardan tam olarak ne beklediğini bilmek önemlidir. Çünkü bir yayıncı olmaya karar verdiyseniz tüm politikalara ve ilkelere uymalısınız.

Karşınıza yukarıdaki gibi bir başvuru formu çıkacak. Bu formda web sitenizin URL’si gibi bazı temel bilgileri girmeniz gerekiyor. Daha sonrasında ise aşağıdaki gibi başka bir ekran karşınıza gelecek ve burada da Ödeme Adresi Ayrıntılarını girmeniz istenecek. Sayfanın en alt kısmında da sizden telefon numaranızı doğrulamanız istenecek.

Son olarak da Google’ın vermiş olduğu HTML kodunu web sitenize eklemeniz gerekiyor. Bu adımı da tamamladıktan sonra Google’nin sitenizi incelemesini beklemelisiniz. Bu bekleme süresi 2-7 gün arasında değişmektedir. Sabırlı olun. Karar verildikten sonra bir e-posta ile bilgilendirileceksiniz.

Adım 3: WordPress Web Sitenize AdSense Uyumlu Bir Eklenti Kurun

Başvurunuzun sonucunu beklerken web sitenize bir AdSense eklentisi eklemeyi düşünebilirsiniz. AdSense’nin en güzel yanlarından bir tanesi de programı herhangi bir web sitesinde kullanabilmenizdir ve işlevselliğini artırabilecek birçok mevcut eklentinin olmasıdır.

Bir eklenti olmadan da web sitenize AdSense reklamları yerleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken reklam kodunuzu bir text widgetine ya da bir tema ad-banner kısmına kopyalamaktır. Sitesinde herhangi bir eklenti istemeyen kişiler için bu sağlam bir seçenektir. Ayrıca reklamlarınızın konumlarını da manuel olarak değiştirebilirsiniz. Fakat bir eklenti aracılığıyla bu süreç daha düzenli ilerleyebilir ve daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz.

Yani daha kontrol sahibi olmak için bir eklenti seçip yüklemelisiniz. Yüksek derecelendirme puanlarına sahip ve özellik bakımından zengin olan aşağıdaki seçenekleri öneririz:

Reklamlarınızın oluşturulması, yönetilmesi ve takip edilmesi için bir eklenti arıyorsanız, Ads Pro Plugin muhtemelen en iyi seçeneğinizdir. Bu premium eklentinin reklam stilleri, pop-up’lar- sosyal medya entegrasyonu, planlama, konum tabanlı kampanyalar- çevrimiçi istatistikler ve daha birçok özelliği mevcut. Bu yüzden sadece AdSense aracılığıyla para kazanmakla kalmazsınız, aynı zamanda reklamlarınızı daha yüksek gelir sağlayacak noktalara yerleştirebilirsiniz.

WP Simple AdSense Insertion Free WordPress eklentisi ile reklamlarınızı basit ve sorunsuz bir hale getirebilirsiniz. Eklentinin ana özelliği, oluşturduğu kısa kodları sitenizin herhangi bir yerine kopyalayıp yapıştırarak reklam ekleyebilmenize olanak tanımasıdır.

Bu eklenti ile reklam yerleşiminizi eksiksiz olarak özelleştirebilirsiniz.

Bir eklenti kullanmak tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Fakat bu eklentilerden bir tanesini denemekle hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Sonuç

Web siteniz üzerinden para kazanabilmeniz için bir pazarlama zekasına sahip olmanıza gerek yok. Doğru şekilde yerleştirilmiş birkaç reklam ile içeriklerinizden para kazanabilir ve pasif bir gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca tüm bunları Google AdSense gibi bir program aracılığıyla yaparsanız son derece hızlı olursunuz ve çok az çaba harcarsınız. Haberimizde sizi Google AdSense ile tanıştırdık ve siteniz üzerinde nasıl kullanabileceğinizi 3 kolay adımla açıkladık. Özetlemek gerekirse:

Exit mobile version